Witajcie, takiego postu chyba jeszcze nikt nie zakładał w tym roku. Jestem 2.5 tygodnia od operacji powiększenia piersi. Mentor 325 ml okragle. Główne dolegliwości to ucisk w klatce piersiowej, obrzęk piersi, wrażliwość. Niesamowite bóle kręgosłupa. Noszę obecnie biustonosz zalecony, sportowy beż fiszbin ale i tak uwiera. Czasami mam wrażenie jakby był za mały. W trakcie chodzenia w lewej piersi czasami czuje łaskotanie, przrlewanie jakby coś mi się odklejalo. Myślałam że w tym okresie będę już jak nowa, a te dolegliwości nie mijają. Czy ten ucisk w klatce i odklejanie w piersi to normalne? Kiedy mogę liczyć że te dolegliwości minà?
Hejo. Jestem po :)
żyje choć miałam 2 operacje - w poniedziałek miałam robione piersi ale w środę na zmianie opatrunku mocno się lało i szybko brali mnie na stół.
Dziś jest super i wracam do życia :)
Mam mentory xtra 545ml moderate+
Natasi86
Na Twoim miejscu bym jednak z lekarzem rozmawiala. Wydajemy na to niemale pieniadze, lekarz plastyk powinien byc esteta. Nie powinnysmy potem robic dodatkowych zabiegiw typu laser zeby to dobrze wygladalo.
Ja zalecenie dostalam takie ze po 6 tyg moge uzyeac masci silikonowej na blizny. Nic wiecej
Cześć dziewczyny;) jestem 3 tyg po operacji i nie mam jakiś większych dolegliwości, polecam sobie zakupić do spania poduszkę klin pod plecy (mnie w ogóle nie bolą), ja zakupiłam ze strony badumshop, naprawdę dobrze się na niej śpi na plecach;)
Natsi86 faktycznie, jest jeszcze nabrzmiała ale spokojnie, to nadal wszystko jest świeżutkie. Jeśli chodzi o postępowanie z blizną, to ja dostałam takie instrukcje: przetrzec antyseptykiem i natłuścić maścią alantan plus. Po 3 tygodniach od zdjęcia szwów jak już nie ma wysięków ani nic się nie sączy można masować uciskając lekko bliznę i kręcić małe kółeczka. Dodatkowo plastry silikonowe sutricon. Codziennie nakleja się jeden przez ok 3 miesiące (tak zaleca producent tych plastrów).
Dodatkowo można się skonsultować w miejscu, gdzie zajmują się bliznami wykorzystując zabiegi ScarINK.
I będzie na pewno pięknie. Słyszałam, że później można włączyć też laser choć tego od mojego chirurga akurat nie słyszałam.
Tak wiele naczytałam się o powikłaniach natomiast odnośnie blizn nie sądziłam że mogą takie być.. zostały ściągnięte szwy, troszkę się rozprostowało ale blizna pewnie będzie widoczna ... Nawet nie chcę myśleć o tym :/ wstawiam zdjęcia 3,5 tyg po tej gorszej blizny.. Czy jest szansa na zniwelowanie ich maksymalnie ile się da maścią bądź plasterkami? Czy ktoś ma coś sprawdzonego?
Martiiiti ja zaczełam spac na boku po około 6 tygodniach
Hej Anna, te pierwsze dni są męczące ale od tego 7dnia jest z dnia na dzień coraz lepiej, ja jestem 14 dni po i teraz czuję się w miarę swobodnie, lecz przy mocniejszym nacisku rak czy sięgnięciu dalej po coś czuję jeszcze jakby zakwas w mięśniu nad piersią. Ale autem już jeżdżę, wróciłam do pracy, jeszcze mam pas nad piersiami, trochę mnie denerwuje :/ ale cóż jeszcze trochę trzeba wytrzymać
Hej, jestem tydzien po operacji łączonej z blefaroplastyka, nadal mam szwy na powiekach oraz stripy na szwach pod piersiami wiec jest wesolo.
Bol, pieczenie i klucie w klatce, ograniczone ruchy, szybka meczliwosc, podsypianie w ciagu dnia, czasem ciezkosc i sciskanie w klatce piersiowej.
Mydlalam, ze bedzie juz lepiej po tygodniu. Niestety jest moze 1,5% lepiej niz po samej operacji. Czekam wiec cierpliwie na zdjecie szwow, ogladniecie moich nowych piersi i powiek przez lekarza a zanosi sie na dluzszy pobyt w domu :)
Rano to była tragedia … wstać nie mogłam czasami ale z wszystko mija i zostają piękne piersi 😍
Mnie w sumie boleć nie boli, bardziej czasem coś zakluje, no i rano trochę się czuje jeszcze taka odrętwiała, ale jasne czynności i dźwiganie też z głową by nie szarpać się za mocno:)
Martiti mnie przestało boleć po 1,5 może 2 tygodniach później coś tam zabolało albo pociągnęło ale już było dobrze a tak po 3 tyg już zapomniałam co to ból. Teraz nic nie boli ale dalej nie dźwigam i wszystko robię z głową
Dziewczyny !! Mam pytanko. Planuje operację w Czechach przez Meditravel, czy którąż z was korzystała z ich usług ?
A obrzęk/ból w 7mym tygodniu jeszcze odczuwalne?
Ja jestem 7tyg po operacji i zasypiam na boku od 2 dni ale i tak się budzę na plecach więc myślę że to spadnie na boku u mnie jest chwilowe bo dalej jakaś dziwna blokada w głowie jest
Hej dziewczyny, a kiedy zaczęlyscie spać na boku? Jestem niecałe 4 tygodnie po i trochę mam blokadę żeby spróbowac się na boku położyć... Jak to było u was?
Ja jestem już 3 dobę po operacji. Bólowo jest znośnie jedynie ciągnięcie jest bo sa bardzo obrzmiałe i wyglądają na większe niż oczekiwalam i już mam zalecone masaże tylko nie wiem czy dobrze to robię możecie polecić jakąś stronę gdzie jest pokazane jak masować piersi.
Natsi ciężko mi powiedzieć bo miałam swoje zaklejone na tydzień jakimś plastrem i na wizycie dr je zdjęła i były płaskie. Może tak to czasami wygląda jak jest kilka dni po. Wiadomo wszystko jest opuchnięte świeże i potrzeba czasu żeby w miarę dobrze wyglądało. Wstawie zdjęcie jak u
Mnie wyglądało po 8 dniach… teraz mam dwie cieniutkie kreseczki których prawie nie widać a jestem nie całe 7 tygodni po
Maniek2020 spokojnie :) daj sobie czas :) u mnie 3 dni po operacji z przodu wygladało jakbym w ogole nie miała operacji. Implant musi się ułozyć a to trwa. Cierpliwości :)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.