Powiększanie biustu sprzeczne opinie lekarzy

Anonim
Martucha85
Szczecin · Utworzono: 30 paź 2023 · Ostatnia odpowiedź 21 kwi 2024

Hej, chcę powiększyć piersi dlatego wybrakam lekarza i pisałam na konsultacje, doktor wybrał dla mnie implanty okrągłe 350 hp mentora, dodał że mam szewską klatkę piersiową i bardzo małe piersi od zawsze, co po ciążach Się niestety nie zmieniło. Że względu na dlugi czas oczekiwania poszłam do innego lekarza na konsultację, problem w tym że tu zaproponowano mi impkanty anatomiczne w dodatku dwa różne 270 i 330 że względu na skrzywienie układu kostnego i asymetrie piersi. Dodam że drugi lekarza był uczniem pierwszego a mimo to ich zdania są skrajnie odmienne, drugi lekarz w przeciwieństwie do pierwszego bardzo długo mi wyjaśniał wszystkie szczegóły zaś pierwszy prawie nic nie mówił, oboje nsja świetne opinie dlatego już całkiem nie wiem co myśleć, czy któraś z was też tak miała? Ten drugi stwierdził że oczywiście jak będę chciała to może mi wstawić okrągłe ale wtedy też 2 różne i conajmniej 50 ml różnicy, ale anatomicznymi uzyskamy lepszy efekt i bardziej wyrównamy wielkość piersi .jestem w kropce i już całkiem nie wiem co robić. Pomóżcie

30 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    K_GH
    21 kwi 2024

Martucha85 czy jestes zadowolona z efektu operacji? Pokażesz zdjęcia jak to wyszło u Ciebie? Ja byłam na konsultacji w sprawie ponownej operacji. Mam straszny mętlik w głowie, nie wiem co robic :/

• Anonim
    Martucha85
    4 lis 2023

K_GH wielkie dzięki, naprawdę wyszły bardzo fajnie, i jak na moje to wcale nie są małe, no ale ja nie mam wcale to co innego, myślę że twój kojarzę zrobił kawał dobre roboty, dzięki za zdjęcia

• Anonim
    K_GH
    4 lis 2023

Martucha85 jeśli wybrałaś odpowiedniego lekarza to nic się nie bój ze efekt będzie nie fajny. Przełamie się i wstawię foty żebyś się nie martwiła. U mnie jest o niebo lepiej niż było. Po prostu miałam inne wyobrażenie dlatego jestem nie zadowolona. Jak widać na zdjeciu „przed” były fatalne wiec nie mogę oczekiwać cudów. Są za małe…choć w staniku jest OK. Muszę sobie to wszystko w głowie poukładać bo nie chce mieć drugiej operacji ale jak będzie trzeba to ja zrobie.

• Anonim
    K_GH
    4 lis 2023

Martucha85 jeśli wybrałaś odpowiedniego lekarza to nic się nie bój ze efekt będzie nie fajny. Przełamie się i wstawię foty żebyś się nie martwiła. U mnie jest o niebo lepiej niż było. Po prostu miałam inne wyobrażenie dlatego jestem nie zadowolona. Jak widać na zdjeciu „przed” były fatalne wiec nie mogę oczekiwać cudów. Są za małe…choć w staniku jest OK. Muszę sobie to wszystko w głowie poukładać bo nie chce mieć drugiej operacji ale jak będzie trzeba to ja zrobie.

• Anonim
    Paulina1984
    Użytkownik wyróżniony
    4 lis 2023

Martucha85 wejdź sobie na wątek,,bol po powiekszeniu piersi ,, tam jest dużo opinii😁

• Anonim
    Witajnieznajoma
    3 lis 2023

Cezko coś doradzić. Teraz decyzja zależy od Ciebie czy chcesz anatomiczne czy okragle. Są plusy i minusy każdego z implantow. Ja na twoim miejscu bym poczytała i zdecydowała najpierw jaki rodzaj implantu chce. Efekt końcowy moim zdaniem tak czy tak jest w dużej mierze zależny od budowy klatki, rozmiaru wyjściowego i ułożenia implantu. Ja miałam różnice w wysokości piersi. Chirurg zaproponowl takie same wkładki ale cięcie na tej samej wysokości by zgadzała się wysokości u góry przy dekoldzie. Powiększając takimi samymi i niewyrownanym cięciem jedna pierś byłaby bardziej wybita u góry. Pierś lewa dłużej będzie "schodzić" do dołu, druga już jest na tym poziomie co ma być docelowo. Jestem 10 dni po operacji. Różnice ledwo już widać, jakby się uparł to rzeczywiście tam gdzie pierś była wyżej, u dołu mniejsze pokrycie implantu przez moją pierś jest. Z przodu nie widoczne, bokiem ledwo, a jak lekko piersi opadna w dół to już w ogóle będzie to niezauważalne. Każdy chirurg będzie mieć swój sposób na "kamuflaż ". Wybierz tego który bardziej Tobie przupasuje.

• Anonim
    Martucha85
    3 lis 2023

No to mnie pocieszyłyście nie ma co🤣🤣

• Anonim
    Paulina1984
    Użytkownik wyróżniony
    3 lis 2023

Ja za to przezylam masakrę. Minął 3 tydzień a ja nadal jestem na p/bólowych. Cały czas coś szczypie , kłuje, ciągnie, czasem obrzęk jeszcze jest. Wszystko goi się super ale jednak bol jest niestety pierwszych 2 tygodni nie chce sobie przypominać.
    W szpitalu morfina tylko pomagała ale nie na dlugo 😅

• Anonim
    Granola1234
    Użytkownik wyróżniony
    3 lis 2023

Z tym bólem to każda z nas jest inna. Ja miałam wyobrażenie, że ból będzie okropny. A naprawdę był znośny. Nie powiem, że nie bolalo nic, ale po czytaniu komentarzy innych dziewczyn nastawiłam się na najgorsze. A tu mile zaskoczenie:D

• Anonim
    Martucha85
    3 lis 2023

ja też się boję, że efekt będzie nie fajny, że będą brzydsze niż są, bo ogólnie poza tym że są małe to je lubię, no i boję się powikłań, że implant się przekręci itp. ból to chyba jakoś zniosę, byle tylko ładnie wyszły

• Anonim
    Paulina1984
    Użytkownik wyróżniony
    2 lis 2023

K_GH ja cieszę się że zakrylo mi wadę ale też zupełnie inaczej sobie je wyobrażałam

• Anonim
    Paulina1984
    Użytkownik wyróżniony
    2 lis 2023

Martucha85 ja miałam identyczna wadę. Jakbym widziałam się w lusterku .

• Anonim
    K_GH
    2 lis 2023

Nie wiem czy jestem gotowa żeby wstawić zdjęcia, moje nie są takie ładne jak wasze :( ogólnie mam z tym problem bo liczyłam chyba na inny efekt i ciężko mi sie z tym pogodzić ze nie są takie jak sobie wymarzyłam a już tyle czasu minęło 😥Paulina1984 Twoje są piękne 😍

• Anonim
    Martucha85
    2 lis 2023

Granola1234 pod biustem 70, no nie jam dużej różnicy się jednak widać, dlatego dziwi mnie fakt, że pierwszy lekarz chcial mi dać 350hp i to okragle i oba równe, a ten drugi od raz mówił że okrągłymi tego tak nie wyrówna bo są mniejsze różnice w projekcji

• Anonim
    Granola1234
    Użytkownik wyróżniony
    2 lis 2023

Udało się wyrównać piersi, jestem zadowolona z efektu, chociaż na razie implanty są jeszcze wysoko, więc na efekt końcowy muszę jeszcze poczekać. Ale chirurg po operacji poinformował mnie, że o asymetrii mogę zapomnieć :)
    Martucha, patrząc na Twoje piersi widać niewielką asymetrię. Jaki masz obwód pod biustem?

• Anonim
    Martucha85
    2 lis 2023

Ja póki co jeszcze nie mam czym się pochwalić, narazie wygląda to tak

• Anonim
    Paulina1984
    Użytkownik wyróżniony
    2 lis 2023

Podzielcie się zdjęciami również. Takich wad klatki piersiowej jest bardzo mało a fajnie mieć jakieś porównanie. 😁

• Anonim
    Martucha85
    2 lis 2023

Granola1234 i udało się wyrównać obie piersi? jesteś zadowolona z efektu?

• Anonim
    Martucha85
    2 lis 2023

K_GH no to faktycznie duża wada, a możesz pochwalić się efektem końcowym?

• Anonim
    Martucha85
    2 lis 2023

Paulina1984 myślę, że wyszły Ci naprawdę fajne piersi, dzięki za zdjęcia.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać