W kwietniu 2022 r. miałam operację piersi 330ml implanty Mentor anatomiczne. Nie jestem zadowolona z rozmiaru piersi , są za małe. Czy są tu dziewczyny które zdecydowały się na ponowną operację?. Myślę o niej już od roku ale sama już nie wiem. Po pierwsze jest to dla mnie duży koszt (płaciłam 23 tys), nie chciałam dużych piersi ale chciałabym jednak żeby były trochę pełniejsze. Byłam już na konsultacji i wstępnie ustaliłam rozmiar 450ml i teraz mam obawy, czy ten rozmiar nie będzie jednak za duży a może jednak będzie dalej za mały. I czy warto dla 120 ml znowu poddawać się operacji? Wiem wszystko to pokręcone. Mam wadę klatki piersiowej (szewska klatka) i moje piersi wyglądały źle, teraz są ładne ale nie takie jakie sobie wymarzyłam. Nie umiem się z nich cieszyć bo wciąż patrzę na inne zrobione piersi i chciałabym żeby moje takie były.
Weź 375, zwłaszcza, że wtedy piersi będą bliżej siebie. Ja naturalnie mam ładnie rozstawione, tylko, że były w wersji mikro 😝. Mówiłam lekarzowi, że ma zachować naturalny rozstaw piersi, bo tez pytaj, czy chcę mieć ten pożądany rowek między piersiami.
Powiedziałam, że nie chcę, bo to od razu widać, że było coś robione a ja chcę, żeby każdy musiał, że to moje naturalki.
Natomiast w Twoim przypadku 375 ml to zdecydowanie lepszy wybór.
Mam 74cm pod biustem i 174cm wzrostu. Jestem szczupła, ale nie chuda ;) tylko w biuście zero ;) moj operator jak już zapytałam się co on wybralby gdybym dała mu wolna rękę powiedział, że 375ml. Oczywiście nie namawia, moja decyzja itp. Tak jak pisałam moje piersi idą z natury na boki i operator właśnie mówił, że jak wezmę większy rozmiar to będę mieć bliżej siebie piersi. Im mniejsze tym większa przerwa, która u mnie będzie tak czy siak.
Wyszłam z gabinetu z decyzja 330ml, ale teraz mam mętlik w głowie i w sumie nie wiem.... a moze jest implant anatomiczny pomiędzy 330 a 375ml? Byłoby najlepiej dla mnie 😅
No ja chciałam wziąć 290 ml, ale lekarz właśnie zaproponował 330 ml, bo tez mam pod mięsień i o ile wtedy to 330 ml mnie przerażało, że będą duże tak teraz stwierdzam, że dobrze, że się zdecydowałam na wariant zaproponowany przez lekarza, bo w sumie włożenie podl mięsień zabiera objętość, jakby nie było i finalnie wychodzą one mniejsze.
Mar78: ja pod biustem mam 62 cm, bo jestem naprawdę chuda.
Mar78 jakie są Twoje wymiary?
Ja tez jak mierzyłam wydawały się większe. Po włożeniu pod mięsień tracą na objętości. Szkoda, że mnie lekarz o tym nie poinformował, wybrałabym od razu większe.
Mar78 ja mam obwód 70 cm. Tylko że ja mam zapadnięta klatkę i moje piersi są mocno do środka. Efekt taki jakby „wpadly” do środka i dlatego pewnie wydają się małe. Brakuje mi właśnie zaokrąglenia na boki. Dlatego chciałabym większy implant bo wydaje mi się że wtedy wyglądały by lepiej. Jak mierzyłam na konsultacji te 330 ml to były idealne. Ale to tylko przymiarka. Jak włożą pod mięsień i jeszcze ta moja zapadnięta klatka to efekt końcowy wyszedł nieco inny. Zapytaj operatora jak to będzie u Ciebie, czy efekt końcowy straci na objętości. Ja nie zapytałam. A może wtedy wybrałabym większe.
Cześć dziewczyny, jestem po konsultacji i też wybrałam 330ml anatmiczne. Chcę naturalny efekt. Mój lekarz na konsultacji powiedział, że mogłabym wybrać większe 375ml i też będzie to wyglądać naturalnie, a że mam klatkę piersiową delikatnie wysunięta i te piersi idą raczej na boki to wyczułam że lepszy będzie wybór 375ml. A ja się boję, że wyjdą za duże. Jak mierzyłam na konsultacji te wieksze to wydawały mi się za duże, a na zdj nie widzę różnicy między 330 a 375. Możecie napisać jaki macie obwód pod biustem?wzrost? Boję się, że też już po wszystkim będę żałować, że jednak są za małe.
Ja też mam Mentor 330 ml anatomiczne i też z natury byłam totalnie płaska.
I też nie chciałam wielkich piersi.
Jestem zadowolona z efektu - uważam, że wyglądają bardzo naturalnie i są adekwatne do mojej drobnej sylwetki.
Owszem, też patrząc na nie czasem sobie myślę, że mogłyby być w sumie ciut większe i też wyglądałoby to dalej dobrze, z tymże gdybym teraz miała opcję wyboru to zamiast 330 ml wzięłabym 380 ml, bo gdy schodzi opuchlizna to wtedy to 380 wyglądałoby jak 350, biorąc pod uwagę to, że moje 330 ml po operacji wraz z opuchlizną wyglądały jak 350 ml i takie byłyby dla mnie super, ale jestem i tak zadowolona z 330 ml, bo w końcu mam ładne, kształtne i jędrne piersi.
K_GH daj znać, jak się jednak zdecydujesz. Ja w tym roku nie dam już rady, ale (jak na razie) planuję luty 2026r.
Też dalej noszę push up. I również mam dni że odpuszczam po czym przychodzi taki dzień i czuję się, ze chce tej operacji. Ale się boję… że dalej będę nie zadowolona, że będzie gorzej, że będą powikłania… sen mi to spędza z powiek :(
Mam te same dylematy. Swoją operację miałam w lutym 2023r. 275 mentor okrągłe. Bałam się, że będą zbyt widoczne a nadal chodzę w pushup'ach:( Są dni, kiedy chcę odpuścić, ale z drugiej strony cały czas marzyłam o pięknych, pełnych piersiach. Ech..
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.