Po jakim czasie wróciłyście do pracy ?

Anonim
Mag13
Użytkownik wyróżniony
Poznań · Utworzono: 23 paź 2024 · Ostatnia odpowiedź 7 sty 2025

Witam was dziewczyny. Mam mieć operacje powiekszania piersi w styczniu. Zastanawia mnie, po jakim czasie wróciłyście do pracy. Moja praca to praca stojąca, bez dźwigania. W mojej głowie układam sobie, że po dwóch tygodniach powrócę do pracy, ale od znajomej słyszałam, że najlepiej tak z 4 tygodnie odczekać. Która z was może coś się na ten temat wypowiedzieć?

33 komentarze

Reklama
  • Anonim
    CaroLynn
    7 sty 2025

Basia też miałam operację 19 grudnia. Pod mięsień. W piątek wracam do pracy, pracuje fizycznie, głównie rękoma. Czuje się bardzo dobrze, praktycznie jestem już w pełni aktywna. Mam nadzieję, że dam rade pracować bez przeszkód.

• Anonim
    Basia_
    7 sty 2025

Ja operację miałam 19 grudnia, implant pod mięsień. Generalnie mam chyba dosyć wysoki próg bólu, wcześniej po dwóch cesarkach też dość szybko zaczęłam funkcjonować. Tutaj myślałam, że będzie dużo gorzej. Pierwsze 3-4 dni od operacji najgorsze, ale na spokojnie do przeżycia ;) choć tak jak po CC leków przeciwbólowych nie brałam, tutaj nie byłam taką chojraczką ;) dużo odpoczywałam i postawiłam na regenerację. Święta już spędziłam z rodziną. A po Nowym Roku wróciłam do pracy - nie pracuję fizycznie. Oczywiście w dalszym ciągu nie dźwigam, nie podnoszę rąk do góry i się nie opieram. Wiadomo, o perełki trzeba dbać i nie zgrywać bohaterki :)
    Podsumowując, czytając komentarze tutaj nastawiłam się na katorgę, ale pozytywnie się rozczarowałam 😉

• Anonim
    Mam1
    7 sty 2025

Ja od samego początku czułam się bardzo dobrze do pracy wróciłam po 7 dniach ,praca biurowa za zgodą lekarza czułam się bardzo dobrze ,leków przeciwbólowych nie brałam , samochodem zaczęłam jeździć po kilku dniach unikałam wysiłku , rąk nie podnosiłam , trzymałam się bardzo wytycznych lekarza piersi są super ,rany się fajnie goją ,

• Anonim
    zdemolowana
    7 sty 2025

Miałam miesiąc zwolnienia, praca biurowa, zakaz zapinania pasów w samochodzie, implant pod mięsień - operacja była 9 lub 8 lat temu o ile dobrze pamiętam. Na początku jest taki ból, że nie sposób podnieść ręce do góry przy codziennych czynnościach, ciężko umyć zęby, włączyć czajnik, włączyć światło, podnieść się z łóżka. Powodzenia

• Anonim
    DortaTG
    7 sty 2025

Mam pracę biurową, mimo to wróciłam do niej miesiąc po operacji. Wszystko też zależy od indywidualnych predyspozycji (bardzo źle znosiłam narkozę) i od tego czy operacja była pod mięsień czy pod gruczoł (pod mięsień dłużej się goi).
    Kolejna rzecz, piersi po operacji pod mięsień wyglądają na początku strasznie, można dostać depresji, bo są wysoko, spuchnięte i kwadratowe. Wszystko jednak ładnie zaczyna wygląda już po kilku tygodniach, trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość. Powodzenia i zadowolenia z nowego biustu!

• Anonim
    Agula92
    29 paź 2024

Mi powiedzieli że na minimum 8 tygodni dostane zwolnienie, bo nie można podnosic rąk do góry, a u mnie w pracy niestety w większości mam w górze i i wykonuje pracę fizyczna

• Anonim
    Jasmina55
    29 paź 2024

Mag13 jesli twoje warunki fizyczne na to pozwalają to myślę że warto to rozważyć. Ja czytałam na forum i grupach o operacjach że 500 ml to duże i większości przewijały się takie 300,400 ml. dlatego też się wystraszyłam i zastanawiałam czy aby nie będą za wielkie bo nie chciałam wyglądać jak pokemon. Ale teraz kiedy już się zmieniają z tygodnia na tydzień to zdecydowanie wyglądają naturalnie i pasują do reszty ciała ☺️

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    29 paź 2024
    Najlepszy komentarz

Jasmina55 Właśnie zauważyłam, że większość kobiet do mnie podobnych. Wzrost i obwod (częściej trochę mniejszy) mają większy implant niż ja sobie wybrałam. Przemyśle sprawę nad wymianą na większy.

• Anonim
    Jasmina55
    29 paź 2024

Mag13 na początku wydawały mi się ogromne ale pierwsze dni po zabeigu to wiadomo że wszystko opuchnięte. Ja mam Mentory 545 CC xtra M+ Mam 177 cm 70 kg 78 pod biustem. Teraz jak już je "noszę" prawie dwa miesiące to czasami wydaje mi się że mogły by być ciut większe 😅 ale mąż mówi że są w sam raz i pasują do mnie.

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    28 paź 2024

Jasmina55 a zadowolona jesteś rozmiaru ? Możesz mi podać wymiary i jaki implant wstawiłaś? Ja mam 174, 72kg, pod biustem 84 i dość szeroka klatka piersiowa. Mówiłam, że nie che zbyt dużych i zaproponował mi 425 ml, profil wysoki i jak tak czytam to teraz się obawiam czy ie będą zbyt małe i myślę o zmianę na 470 ml

• Anonim
    Jasmina55
    28 paź 2024

Mag13 tak praca na produkcji, głównie polegająca na dźwiganiu właśnie. Ja wzięłam 3 dni urlopu na czas operacji i pobytu w klinice. Później to już L4. Ja dość mocno odczuwałam ból. Wgl. po powrocie do domu bardzo bolały mnie plecy i to przez długi czas. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, jedna pierś mi dokucza a druga jest już jak moja 😅 Wiadomo, każdy jest inny i ten proces gojenia będzie przebiegał inaczej, zapewne wielkość implantów i metoda wykonania ma na to wpływ. U mnie 4 listopada minie dwa miesiące od operacji.

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    28 paź 2024

Najchętniej to wolałabym być po i już o tym nie myśleć 😅

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    28 paź 2024

Jasmina55 Praca fizyczna? Ciężka? Np musisz coś dźwigać? Ja operacje robie w Polsce i klinika poinformowała mnie, że na 3 tygodnie mi dadzą chorobowe, ale i tak się chyba skusze na urlop, bo w tedy nie będę musiała informować pracodawcę o tym, że będę miała operacje. Dolegliwości bólowe są mocne ?

• Anonim
    Jasmina55
    28 paź 2024

Hej. Ja miałam zabieg miałam w Czechach. Dostałam wypis z którym miałam się udać do lekarza. Pierwszy tydzień zwolnienia wzięłam on-line bo nie byłam w stanie chodzić po przychodniach. Po tygodniu poszłam do rodzinnego i on wypisał mi zwolnienie na podstawie wypisu z kliniki. Powiedziałam mu co i jak, nie robił problemów. W sumie na zwolnieniu lekarskim byłam 4 tygodnie, po tym czasie wróciłam do pracy ale lekko nie było 😅 mam pracę fizyczną i do dzisiaj mam dolegliwości bólowe.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 paź 2024

Tak jest ! Dasz radę ! Myślę o efektach, jakie będziesz mieć potem 🙃.
    Najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie (a dokładniej w swoje samopoczucie 🥰).

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    27 paź 2024

Inka476 Rzeczywiście trzeba uzbroić się w cierpliwość. 2 miesiące to bardzo dużo czasu. Coś za coś. Mam nadzieję, se 3 tygodnie mi wystarczą i jak dłużej nad tym myślę, to wezmę chociaż dwa tygobie urlopu i tydzień chorobowego. Jakoś nie umiem się przełamać na 3 tygodnie chorobowego. Dziękuję za podzielnie sie swoją relacją . 😊

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 paź 2024

A do normalnego samopoczucia i takiego wrażenia, jakbyś nigdy nie miała operacji to po 2 miesiącach.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    26 paź 2024

Mag13: ja mam pracę biurową, z tymże wiesz, nie było problemu.
    Jedynie uważałam, żeby nie podnosić rąk do góry (sięganie po dokumenty z górnych półek).
    Poza tym, najgorsze były pierwsze 2 tygodnie - coś okropnego, ból pleców niesamowity, nie wiem, chyba prze pierwszy tydzień nie przespałam ani jednej nocy.
    Ale warto to przetrwać 😁.
    Dla późniejszego efektu.

• Anonim
    Mag13
    Użytkownik wyróżniony
    25 paź 2024

Inka 476 i było ciężko pracowa? Wytrzymać te 8 godzin?

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    25 paź 2024

Do formy*

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać