Po jakim czasie wróciłyście do pracy ?

Anonim
Mag13
Poznań · Utworzono: 23 paź 2024 · Ostatnia odpowiedź Wczoraj 17:06

Witam was dziewczyny. Mam mieć operacje powiekszania piersi w styczniu. Zastanawia mnie, po jakim czasie wróciłyście do pracy. Moja praca to praca stojąca, bez dźwigania. W mojej głowie układam sobie, że po dwóch tygodniach powrócę do pracy, ale od znajomej słyszałam, że najlepiej tak z 4 tygodnie odczekać. Która z was może coś się na ten temat wypowiedzieć?

28 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Agula92
    Wczoraj 17:06

Mi powiedzieli że na minimum 8 tygodni dostane zwolnienie, bo nie można podnosic rąk do góry, a u mnie w pracy niestety w większości mam w górze i i wykonuje pracę fizyczna

• Anonim
    Jasmina55
    Wczoraj 14:39

Mag13 jesli twoje warunki fizyczne na to pozwalają to myślę że warto to rozważyć. Ja czytałam na forum i grupach o operacjach że 500 ml to duże i większości przewijały się takie 300,400 ml. dlatego też się wystraszyłam i zastanawiałam czy aby nie będą za wielkie bo nie chciałam wyglądać jak pokemon. Ale teraz kiedy już się zmieniają z tygodnia na tydzień to zdecydowanie wyglądają naturalnie i pasują do reszty ciała ☺️

• Anonim
    Mag13
    Wczoraj 09:46
    Najlepszy komentarz

Jasmina55 Właśnie zauważyłam, że większość kobiet do mnie podobnych. Wzrost i obwod (częściej trochę mniejszy) mają większy implant niż ja sobie wybrałam. Przemyśle sprawę nad wymianą na większy.

• Anonim
    Jasmina55
    Wczoraj 09:42

Mag13 na początku wydawały mi się ogromne ale pierwsze dni po zabeigu to wiadomo że wszystko opuchnięte. Ja mam Mentory 545 CC xtra M+ Mam 177 cm 70 kg 78 pod biustem. Teraz jak już je "noszę" prawie dwa miesiące to czasami wydaje mi się że mogły by być ciut większe 😅 ale mąż mówi że są w sam raz i pasują do mnie.

• Anonim
    Mag13
    Wczoraj 00:32

Jasmina55 a zadowolona jesteś rozmiaru ? Możesz mi podać wymiary i jaki implant wstawiłaś? Ja mam 174, 72kg, pod biustem 84 i dość szeroka klatka piersiowa. Mówiłam, że nie che zbyt dużych i zaproponował mi 425 ml, profil wysoki i jak tak czytam to teraz się obawiam czy ie będą zbyt małe i myślę o zmianę na 470 ml

• Anonim
    Jasmina55
    28 paź 2024

Mag13 tak praca na produkcji, głównie polegająca na dźwiganiu właśnie. Ja wzięłam 3 dni urlopu na czas operacji i pobytu w klinice. Później to już L4. Ja dość mocno odczuwałam ból. Wgl. po powrocie do domu bardzo bolały mnie plecy i to przez długi czas. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, jedna pierś mi dokucza a druga jest już jak moja 😅 Wiadomo, każdy jest inny i ten proces gojenia będzie przebiegał inaczej, zapewne wielkość implantów i metoda wykonania ma na to wpływ. U mnie 4 listopada minie dwa miesiące od operacji.

• Anonim
    Mag13
    28 paź 2024

Najchętniej to wolałabym być po i już o tym nie myśleć 😅

• Anonim
    Mag13
    28 paź 2024

Jasmina55 Praca fizyczna? Ciężka? Np musisz coś dźwigać? Ja operacje robie w Polsce i klinika poinformowała mnie, że na 3 tygodnie mi dadzą chorobowe, ale i tak się chyba skusze na urlop, bo w tedy nie będę musiała informować pracodawcę o tym, że będę miała operacje. Dolegliwości bólowe są mocne ?

• Anonim
    Jasmina55
    28 paź 2024

Hej. Ja miałam zabieg miałam w Czechach. Dostałam wypis z którym miałam się udać do lekarza. Pierwszy tydzień zwolnienia wzięłam on-line bo nie byłam w stanie chodzić po przychodniach. Po tygodniu poszłam do rodzinnego i on wypisał mi zwolnienie na podstawie wypisu z kliniki. Powiedziałam mu co i jak, nie robił problemów. W sumie na zwolnieniu lekarskim byłam 4 tygodnie, po tym czasie wróciłam do pracy ale lekko nie było 😅 mam pracę fizyczną i do dzisiaj mam dolegliwości bólowe.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 paź 2024

Tak jest ! Dasz radę ! Myślę o efektach, jakie będziesz mieć potem 🙃.
    Najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie (a dokładniej w swoje samopoczucie 🥰).

• Anonim
    Mag13
    27 paź 2024

Inka476 Rzeczywiście trzeba uzbroić się w cierpliwość. 2 miesiące to bardzo dużo czasu. Coś za coś. Mam nadzieję, se 3 tygodnie mi wystarczą i jak dłużej nad tym myślę, to wezmę chociaż dwa tygobie urlopu i tydzień chorobowego. Jakoś nie umiem się przełamać na 3 tygodnie chorobowego. Dziękuję za podzielnie sie swoją relacją . 😊

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 paź 2024

A do normalnego samopoczucia i takiego wrażenia, jakbyś nigdy nie miała operacji to po 2 miesiącach.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    26 paź 2024

Mag13: ja mam pracę biurową, z tymże wiesz, nie było problemu.
    Jedynie uważałam, żeby nie podnosić rąk do góry (sięganie po dokumenty z górnych półek).
    Poza tym, najgorsze były pierwsze 2 tygodnie - coś okropnego, ból pleców niesamowity, nie wiem, chyba prze pierwszy tydzień nie przespałam ani jednej nocy.
    Ale warto to przetrwać 😁.
    Dla późniejszego efektu.

• Anonim
    Mag13
    25 paź 2024

Inka 476 i było ciężko pracowa? Wytrzymać te 8 godzin?

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    25 paź 2024

Do formy*

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    25 paź 2024

Ja wróciłam po 2 tygodniach, bo tylko tyle miałam urlopu, ale tak zupełnie do firmy wróciłam po 3 tygodniach dopiero .

• Anonim
    Wee
    25 paź 2024

Też bądź pozytywna bo napewno bardzo tego chcesz 😊 Trzymam za Ciebie kciuki, życzę powodzenia i znośnego bólu po operacji 😂

• Anonim
    Mag13
    25 paź 2024

Wee Cycem do przodu! Klatą to pewnie przed, a przynajmniej w moim przypadku tak jest 😂. To super. Cieszę się, że tak pozytywnie do tego podeszłaś i podchodzisz.

• Anonim
    Wee
    25 paź 2024

Przed zabiegiem byłam mega podekscytowana i nie mogłam się doczekać. Jak obudziłam się z narkozy z niesamowitym bólem który trwał dwa dni nawet przez chwilę pomyślałam że drugi raz bym tego nie zrobiła. Ale ból przeminął i złe myśli razem z tym. Teraz jestem zadowolona że to zrobiłam mimo że jeszcze nie doczekałam efektu końcowego i nadal mierze się z bólem zwłaszcza w nocy. Jednak widzieć je gdy ściągam ten specjalny stanik to sprawia mi frajdę. Marzyłam o tym, spełniłam to małe marzenie i jestem z siebie dumna, że to przetrwałam i jak wykuruje to będę mogła chodzić z klatką do przodu i brodą do góry 😊

• Anonim
    Mag13
    25 paź 2024

Wee Tak, domyślam się, że każdy inaczej to przechodzi. Przeczytałam wiele komentarzy i są naprawdę skrajne. Niektóre męczą się kilka tygodni, a niektóre piszą, że po kilku dniach już jest dobrze. Mam lekki stres, a operacja dopiero w styczniu. Nie miałaś przed zabiegiem ochotę się wycofać? Mnie trzyma tylko to, że jak się wycofam to wiem, że będę żałować.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać