Pielęgnacja szwów po operacji - zalecenia

Anonim
Maja836446
Wrocław · Utworzono: 11 gru 2019 · Ostatnia odpowiedź 16 gru 2019

Jakie dostałyscie zalecenia do pielegnacji szwow po zabiegu powiekszenia piersi ?

6 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    fanka837879
    16 gru 2019

Ja mialam nic nie robic ok. po 2 tyg moglam je zamoczyc i sie umyc po wszystkim dobrze wysluszyc, nie smarowac niczym i uwazac zeby byly suche i sie nie zaczely paprac po ok. miesiacu moglam je zaczac smarowac kremem. Wydaje mi sie ze kazdy lekarz ma troche inne zalecenia i powinnas sie jego poradzic :)

• Anonim
    Biba
    16 gru 2019

Jeszcze niczym nie smaruje ponieważ zależy mi żeby rana się w stu procentach zagoiła - czyli nadal w ciągu dnia spryskuje Octebiseptem . Myśle ze jak minie miesiąc to będę chciała czymś smarować . Ale hak narazie to chce żeby rana się zagoiła. Nie odczuwam żadnych zgrubień jak przejeżdżam palcem po ranie

• Anonim
    Maja836446
    14 gru 2019

Miałam nie robić nic ze szwami (nierozpuszczalnymi), przyjść na kontrolę tydzien po zabiegu, później na drugą kontrolę, miedzyczasie nie robiąc ze szwami nic, poza zaleceniem niezmoczenia ich. Czytam na tym forum ze jednak są zalecenia do dbania i dziwię sie że ja nie dostałam zaleceń

• dr Jerzy M. Chęciński

· 12 gru 2019

Witam,

Powinna Pani dostać instrukcję od swojego lekarza. Sposób postepowania z bliznami po operacji jest podobne we wszystkich operacjach chirurgii plastycznej.

Pozdrawiam
    Klinika Chęciński

• Anonim
    Biba
    11 gru 2019
    Najlepszy komentarz

Prawie jej nie widzać, dzisiaj drugi tydzień mija od operacji.

• Anonim
    Biba
    11 gru 2019

Spryskiwanie Octebiseptem dwa razy dziennie - i przemywałam przegotowana wodą w pierwszych dobach po wyjściu z kliniki co wieczór . Nie zaklejałam żadnymi plasterkami - nic . I się ładnie goi ?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać