Cześć dziewczyny! Jestem 3 tygodnie i 4 dni po operacji powiększenia piersi. Jestem praworęczna i prawa pierś była jakby od razu mniej spuchnięta, szybciej nabierała kształtu itp. Natomiast lewa jest po tym czasie bardziej opuchnięta, jest jakby bardziej spuchnięta u góry (opuchlizna w tym miejscu nadal się utrzymuje, a napewno schodzi wolniej niż z prawej piersi). Cały czas noszę pas i biustonosz pooperacyjny. Po 2 tygodniach byłam na kontroli i lekarz nie mówił nic, źe coś jest nie tak, ale wtedy piersi w ogóle nie wyglądały. Teraz mam wrażenie, że prawa pierś wyglada ładnie, a z lewą jest coś nie tak. Nie wiem czy dzwonić do kliniki i siać panikę, czy powinnam poczekać. Kontrole kolejną mam po 3 miesiącach od operacji.
Aleksandra, Natka - wyrównały się Wam piersi?
Mam podobna sytuację, ale dodatkowo jescze jedna pierś jest większa od początku po operacji, a lekarz niestety próbuje winę przerzucić na mnie - że może coś dźwignęłam itp... - stąd różnica w wyglądzie, a tak nie było! Bardzo uważałam i nadal uważam. I ta jedna pierś jest od 1 dnia operacji większa. Dziś moja 6 tyg. i wciąż jest widoczna różnica...
Nie widzisz że ma krzywe.
Jakie masz duże implanty?
Masz piękny biust!
A mysli doktor że powinna mnie ta nierówność niepokoić czy jest szansa że to jeszcze ułoży i wyrówna?
Witam,
Proponuję zadzwonić do swojego chirurga jeśli coś Panią niepokoi.
Pozdrawiam
Nie miałam zalecanego masażu. Generlanie moja klinika jest teraz na urlopie, ale pisałam już maila i będę dzwonić. Natomiast wszyscy mi mówią ze to jeszcze wcześnie i powinnam się uzbroić w cierpliwość
Hej, mam podobnie u mnie jest 5 tyg. Po operacji i lewa pierś wygląda lepiej a prawa jakby opuchnięta i bardziej pod pache ucieka. Czy zalecany miałaś masaż piersi ?
Ja tez jestem 3 tygodnie po i tez jedna pierś jest jeszcze bardziej opuchnięta. To chyba normalne, że ciało nie jest symetryczne i tak samo niesymetrycznie się goi.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.