Dzień dobry, mam pytanie na które nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi w internecie. Czy podczas operacji powiększania piersi ma się na sobie majtki? Jeśli ktoś przeszedł tą operację to czy mógłby opisać jak to wygląda wszystko dokładnie cały przebieg operacji. Tzn kąpiel, ubranie do operacji i czy potem się już na bloku w tym ubraniu zostaje czy rozbiera się do naga? Przed operacją chciałabym wszystko wiedzieć żeby móc lepiej się na nią przygotować i wiedzieć czego można się realnie spodziewać.
Ja do kliniki pojechałam tam, jak stałam 😋.
W klinice dostałam ręcznik, zestaw kosmetyków i jedzonko następnego dnia.
Do operacji dali mi szpitalną halkę, kazali się umyć w takim specjalnym preparacie dezynfekującym i dali też jednorazowe majtki szpitale (w kolorze granatowym).
Nic więcej nie można mieć.
Zero kolczyków i hybrydy na paznokciach, bo mi napisali wcześniej, żeby być bez, bo na palce zakładają ci to coś, co pika podczas operacji a hybryda podobno zakłóca odczyt pulsu.
Po operacji byłam tylko w pancerniku pooperacyjnym (specjalny stanik), tak ściśnięta, że oczy na wierzchu, ale tak ma być.
Trzeba oddychać spokojnie.
Do domu miałam rozpinaną bluzę, bo nie dasz rady założyć nic przez głowę.
I to wszystko.
Martucha85 dziękuję za odpowiedź. Tak też właśnie myślałam ale po prostu naczytałam się jakiś dziwnych rzeczy w internecie więc chciałam to zweryfikować
Najlepiej zapytać lekarza, ale nie ma potrzeby być nago, dostajesz szpitalna piżamkę, szlafrok a nawet kapcie, i majtki też szpitalne dostaniesz, wcześniej zabiorą cię do pokoju gdzie się wykąpiesz, dostaniesz specjalne mydło antybakteryjne, mi jeszcze dali pończochy uciskowe, choć nie mam żylaków itp, stanik pooperacyjny też ci dobiorą i się w nim obudzisz
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.