Hej planuję operację piersi, proszę doradźcie. Mam 158 ważę 50 kg. Pod biustem mam 72 cm, a moje piersi to malutkie A. Początkowo myślałam nad 275 ml implanty okrągłe profil średni. Teraz zaczynam zastanowić się nad tym, że to za mało po tym jak czytam fora. I myślę nad 325 ml lub 350. Boje się żeby nie były za duże. Proszę, czy któraś ma swoje zdjęcia przed i po i może doradzić ?
Karna1986
Ja robiłam u dr Wacławowicza we Wrocławiu w szpitalu Vratislavia Medica. Ogólnie lekarz bardzo sympatyczny i będę go polecać dalej, bo jak na razie wszystko zrobił bardzo dobrze i ja jestem mega zadowolona, chociaż zdjęcia tego nie odzwierciedlają 😜 zero siniaków itp. Obsługa, przygotowanie, sala +++
Implanty okrągłe 16 tys, anatomiczne 18 tys plus pierwsza wizyta 200 zł (pozostałe wizyty bezpłatnie) wyniki badań i usg piersi ok 350 zł, pas i biustonosz pooperacyjny oraz pończochy do operacji ok. 350 zł. Także mnie całość wyniosła ok. 17 tys.
Co do bólu, to 1 doba najgorzej, chociaż ja już wieczorem jadłam kolacje, wstawałam itp, gdzie moja sąsiadka wymiotowała tylko. W domu mąż wziął 2 tygodnie urlopu, w czasie którego robił za mnie wszystko, łącznie z myciem mnie i mojej głowy. Sama chodzę na spacery, coś tam przetrę, wstawię pranie, powieszę, jakiś obiad, kolacje, ale już patelni i garnków nie targam, talerze, kubki mam wysoko to mi mąż ściąga, z dziećmi rysuje, klocki składam. Mam dzieci 5 i 2 lata. I o ile starsze nie ma problemu, o tyle z tym dwuletnim trzeba nosić. Córka waży co prawda 10,5 kg, ale nosić ją lekarz powiedział że ok po miesiącu i to nie taszczyć za ręce tylko wciągać na nogi. Także ona sama wejdzie mi na kolana, za rękę pójdzie do żłobka, zejdzie i wejdzie do fotelika w aucie, ale trzeba poprawić, także nie wiem jak to będzie, bo mąż od poniedziałku wraca do pracy. Od 2 dni nie biorę przeciwbólowych, także źle nie jest, tylko te dzieci. A i nie wiem czy karmiłaś, bo ja tak dwójkę i musi minąć ok 6 miesięcy od zakończenia laktacji
Tgt. A u kogo robiłaś operację? ile finalnie wszyło za całość? i najważniejsze moje pytanie jak z bólem i lekką aktywnością fizyczną? chcę zrobić operację w lutym 2023 bo aktualnie moja córka ma 8 miesięcy (już zaczyna stawać). myślę że tak jak moje poprzednie dziecko będzie miała 10 miesięcy i będzie chodziła to nie będę musiała jej dźwigać zaraz po operacji ale i tak obawiam się że długo nie będę mogła się nią zajmować, ze względu na ból i niemożliwość podnoszenia rąk do góry, oczywiście ma mi kto pomóc ale wolę sama zajmować się swoimi dziećmi
Mira, na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Ja jak ognia bałam się żeby nie były za duże. Jestem już w takim wieku, że duży biust nie pasowałby do mnie, do tego jestem szczupła więc proporcje sylwetki muszą być zachowane.
Asia75 Wow mega efekt przy tych 300, też mam zaplanowane 300 hm mentor, ale jakoś boję się że będą małe;(
Okrągłe, mentor hp 350, 370
Tht dzięki za fotki, a ty masz anatomiczne czy okrągłe i jaki profil?
Melisa12 na zdjęciach dziwnie to wygląda, w rzeczywistości piersi są równe. Obecnie mam wymiary pod biustem 73, w biuście 89. Waga 62,5. Dużo napuchłam po operacji, już połowa z wagi zeszła
Melisa, miałam małe b. Staniki nosiłam b 70 z pushapem.
Melisa12 dzisiaj zrobię sobie zdjęcie to wrzucę
Tgt a ty masz zdjęcia przed po i możesz pokazać? 🙏💕
Asia 75 przed miałaś coś Ala zwisające płaskie naleśniki?
Ja robiłam tydzień temu, chciałam ładny nie za duży, ale też nie mały. Poszłam przymierzyć i wydawały mi się ogromne. Potem w domu mąż mój pokazał jak wygladały w rzeczywistości, więc na drugą konsultacje poszłam z pytaniem jakie mogą być największe i tu uwaga, max przy moich wymiarach to były na jedną pierś 375 A na drugą 350 (miałam spora asymetrie) i takie ostatecznie zostały. Biust wyszedł fajny, bardzo mi się podoba, ale myślałam, że będzie większy.. lekarz twierdzi, że dużo nie zmaleje, mam nadzieję, że tak będzie.
W każdym razie może najpierw zamiast gdybania o rozmiarach trzeba pójść na konsultacje i dowiedzieć się jakie w ogóle rozmiary wchodzą w grę. Przed operacja pod biustem miałam 71, waga 59, wzrost 171, w biuście 81, biustonosz 65c (naciągane)
hej. ja też planuję operację ale jestem na etapie wyboru lekarza... moja kuzynka robiła piersi w Szkocji i jej tam lekarz doradził żeby wybrała wielkość ciut większe niż takie jakie ma na myśli bo czuła by niedosyt po operacji-posłuchała jego rady i jest zadowolona (ma mentory 375 przy wadze 60 kg i wzrost 168) a ty u kogo będziesz miała operację?
Okrągłe
Implanty masz okrągłe czy anatomiczne ?
Dziekuje za zdjęcia to są okrągłe czy anatomiczne implanty?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.