Obrzęk piersi z implantem po 14 latach

Anonim
KatarzynaNowicka2
Jarocin · Utworzono: 3 cze 2023 · Ostatnia odpowiedź 12 cze 2023

Witam, Operację powiększania piersi miałam w 2009 roku, od wczoraj mam obrzęk prawej piersi, nie było żadnego urazu z zewnątrz, typu upadek czy wypadek, badania usg miesiąc temu i wszystko było w porządku.. obrzęk mam od góry piersi do dołu, bólu nie ma.. czy ktoś przechodził takie objawy? Czy to znaczy że implant pękł "ze starości" 14 lat od operacji

8 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    ANOO
    12 cze 2023
    Najlepszy komentarz

W przypadku pęknięcia implantu firmy Allergan, jeżeli operacja była ponad 10 lat temu, gwarancja obejmuje jedynie zwrot równowartości nowych implantów. Za resztę trzeba zapłacić samemu.

• Anonim
    hortensja
    9 cze 2023

Ja muszę czekać min 6 m żeby można byli włożyć nowe. Jestem bez - jest słabo:( na szczęście wyniki dobre!

• Anonim
    AgataKunicka
    9 cze 2023

Skoro implanty są na gwarancji w ramach niej zostaną wymienione i nie zapłacisz za nie, natomiast za samą operację już tak.

• Anonim
    KatarzynaNowicka2
    8 cze 2023

Implant jest cały, płyn się zebrał, wczoraj miałam robiona biopsje.. czekać muszę 14 dni na wyniki.. lekarz zalecił wymianę na gładkie.. dla mnie byłoby najpiękniej gdyby pękł, gwarancja mam
    Wiec część kosztów płaci producent… a być bez implantów sobie nie wyobrażam… a nie stać mnie na nowa pełnopłatną operacje wymiany…

• Anonim
    hortensja
    7 cze 2023

Też miałam alegren, ja wycofane z rynku europejskiego. Jeśli Ci pękł to masz chyba je na gwarancji?

• Anonim
    hortensja
    7 cze 2023

Hej, jest po wyjęciu implantów, ból, obrzęk. Płyn się zbierał, stan zapalny. Po 15 latach. Najpierw usg później rezonans potwierdził, trzeba było wyjąć.

• Anonim
    KatarzynaNowicka2
    6 cze 2023

Okazał się po badaniu usg pęknięty implant, czy ktoś miał taki przypadek? mam dożywotnia gwarancje od od firmy Alegren… czy ktoś miał przypadek pęknięcia i ponownej operacji i jak to wygląda gdy jest gwarancja

• Anonim
    AgataKunicka
    6 cze 2023

prawdopodobnie przykurcz torebki implantu. poczytaj na ten temat. przy 4 stadium czyli przy boleściach będziesz musiała je wymienić. 14 lat to i tak długo, torebka może nawet po 2 latach powiększeniu piersi powstać.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać