Hej dziewczyny, które operacje macie za sobą, podzielcie się jak wyglądała u was sprawa z wymianą garderoby. Czy wszystkie ciuchy obejmujące wiadomą część poszły w kosz ? Staniki jasna sprawa, a sukienki? Kurtki skórzane-jesteście wstanie się dopiąć? Czy po operacji nie zmieniała wam się rozmiarówka?
Ifg7,
ja uparłam się na Łódź, nie chciałam po operacji wracać 100, 200, czy 500 km do domu. W razie komplikacji, chciałam mieć lekarza na miejscu.
Lekarka, którą wybrałam miała raczej pozytywne opinie. 3 dni przed moim zabiegiem pojawiła się jedna bardzo negatywna, ale nie chciałam już na ostatnią chwilę zmieniać operatora. Ona od 30 lat zajmuje się operacjami plastycznymi, więc sądziłam, że oddaję się w dobre ręce. Każdego innego lekarza, który miał pozytywne opinie w internecie, odradzil mi ktoś ze znajomych.
Jak oglądam niektóre piersi tutaj i widzę, jak niektóre dziewczyny zostały skrzywdzone, to i tak uważam, że nie trafiłam źle. Nie są to jeszcze piersi moich marzeń, ale przynajmniej są równe, mają ładny kształt, gdy na nie patrzę, to nie widzę nic niepokojącego, poza tym, że się nie schodzą.
Jeśli chodzi o opiekę pooperacyjną, jestem niezadowolona.
Nie wiem, czy zdecyduję się na ponowny zabieg, ale jeśli tak, to będę wiedziała o co pytać, na co zwrócić szczególną uwagę podczas pierwszych konsultacji i na pewno wybiorę lekarza, który dba o pacjenta również po operacji.
AnnaAnna91,
ja nie musiałam usuwać żelowych paznokci.
malinka, sory ale twoja operatorka chyba srednio powazna.. przeciez implant jest umieszczany w lozy, ktora jest ciasna umiejscowiona w konkretnym miejscu, zadne spanie na boku albo sciskanie piersi mechanicznie tego nie zmieni. implant musi byc umieszczony tak, aby sutek znajdowal sie na srodku - wiec jesli np sutki sa anatomicznie bardzo szeroko i jescze patrza na boki to implant tego nie zmieni. w prawdzie sa ta informacje, ktore uzyskalam ja od swojego operatora, ale mi sie to wydaje totalnie logiczne.
jesli mowisz ze masz male piersi to zakladam, ze podstawa jest bardzo mala, a profil bardzo wysoki - pojemnosc, ktora masz jest spora.
na razie pozostaje cierpliwie poczekac na efekt finalny, potem bedziesz myslec co dalej :)
niezle jest tez to, ze kazala ci "dzialac" aby osiagnac efekt.. nie no bez urazy ale tacy lakrze to nie wiem skad sie biora, na pewno nic nie jest twoja praca ani wina, ze piersi wygladaja tak czy siak.
Anonim
Przy pierwszej operacji tak. Miałam wziąć prysznic żelem bezzapachowym i niczego nie używać po prysznicu. Żadnych kremów ani balsamów. Antyperspirant też nie.
Przy drugiej nie.
Przy drugiej miałam anestezjologa kobietę i powiedziała, że nie muszę. Mam przyjść po prysznicu, bez makijażu i z pustym żołądkiem. Ona zadba o moje bezpieczeństwo i komfort 💪
Dziewczyny czy musiałyście ściągać lakier hybrydowy z paznokcia przed operacją ? Ja mam Za dwa dni i jestem tak zestresowana że głupio mi już dzwonić do kliniki i pytać 🙈 bo kilka razy już dzwoniłam z jakimś pytaniem…
Co do rozstawu, nie wiem, czy to ma wpływ i jak to było u Was, ale ja przez kilka dni miałam piersi zabandazowane i żyły własnym życiem. Później nosiłam, zgodnie z zaleceniem, sportowy stanik, który mi ich w ogóle nie ściągał. Po 2 tygodniach miałam konsultacje, na których lekarka zobaczyla, ze się w ogole nie schodza,więc kazała mi zszyć ten stanik z przodu i zacząć nosić pas. Nastraszyła mnie, że mam tydzień by się zeszły, bo w okresie od 3-6 tygodni blizna się przekształca i że jak nie zacznę działać, to mi zostaną na plecach. Kazała mi spać na boku i je przyciągać do siebie. To było niewykonalne. Teraz, 6 tygodni po, nadal czuję dyskomfort, gdy próbuję się na boku położyć.
Ifg7,
trafiłaś na bardzo dobrego operatora, bo ja nie zostałam poinformowana ani o tym, że będę mieć rozstaw, ani o tym, że szerokością podstawy można to jakoś skorygować. Jedyne co usłyszałam to, że wysoki profil będzie najlepszy i że w implantach powyżej 455 będę wyglądać brzydko, staro i wulgarnie.
Podczas ostatnich konsultacji, gdy powiedziałam, że jestem niezadowolona, bo są maleńkie, usłyszałam, że to dobrze że są takie małe, bo przynajmniej nikt nie zauważy, że piersi zrobiłam i nie będą mi skakać podczas biegania.
Tyle, że ja nie biegam i to, że zrobiłam piersi nie jest dla mnie powodem do wstydu.
Myślę raczej o większym implancie, niż o wypełnieniu tłuszczem, choć tego by się u mnie sporo znalazło 😄
Zapisałam się na konsultacje do lekarki w Warszawie. Czeka się około 8- 9 miesięcy, więc już będę wtedy miała efekt prawie finalny i zobaczę, co mi ona doradzi.
Malinka, ja też mam szeroki rozstaw, natomiast mnie moj operator wielokrotnie uprzedzal, ze on bedzie po operacji dalej szeroki - jak mowi EIK, anatomia. Ja to akceptuje i jestem zachwycona, mimo, ze w ubraniu czy w staniku piersi tez nie wypelniaja dekoltu jak u ciebie. Mi to nie przeszkadza, mimo, ze wiadomo super byloby moc je zblizyc. Ale rozumiem, ze kazda z nas ma inne oczekiwania. A jak u ciebie z podstawa implantu? ja mam niski profil bo takie piersi mi sie podobaja, nie chcialam efektu push up, natomiast mam dosc szeroka podstawe implantu (najszersza jaka dalo rade wstawic) aby maksymalnie je do siebie zblizyc. Druga sprawa, czy rozmawialas z lekarzem o mozliwosci dopelnienia ich tkanka tluszczowa? Widze, ze jestes baaaardzo szczupla, ale moze costam daloby rade gdzies znalezc? Wtedy wpuszczasz tluszcz wlasnie w ta czesc piersi od srodka i ponoc optycznie troszke wtedy sie zblizaja. Ja biore pod uwage taka opcje, ale na razie czekam na efekt ostateczny.
EIK,
dziękuję. Cieszę się, że choć jednej osobie podobają się moje 2 małe kuleczki ☺ Co do rozstawu, to możliwe, że jest to kwestia anatomii, ale biorąc pod uwagę, jak one mi się przez te 6 tygodni zeszły do siebie, mam wrażenie, że 570 byłyby idealne, by ten rozstaw i dekolt choć trochę wypełnić.
AnnaAnna91a,
u Ciebie pewnie wyjdą super, skoro startujesz z B/C.
Ja swoich szukam i znaleźć nie mogę 😄
Magi24,
wbrew pozorom nie jestem drobna. Mam 1,78, ważę 65 kg, więc kawał ze mnie baby :) Mam nieproporcjonalną budowę, górę mam drobną, ale nogi i biodra spore. Bluzki mam wszystkie w rozmiarze 32, spodnie 36-40 w zaleznosci od producenta. Przed operacją miałam 82 w biuście, przy przymiarkach wyszło, że mam mieć po włożeniu implantów 455 ml 90 cm w biuście. Pod biustem mam 70. Po operacji, którą miałam 6 tygodni temu, miałam w biuście 93 i wyglądałam super, jak zobaczyłam piersi pierwszy raz, to nie mogłam przestać się zachwycać. Obecnie mam 87 cm, więc już 6 cm zleciało. Stanik pooperacyjny, który był wcześniej ciasny, teraz wisi. Z kształtu piersi jestem zadowolona, a rozstaw myślę, że byłby mniejszy, gdybym miała choć te 100 ml więcej. Implanty mam Mentor wysoki profil.
Malinka na zdjęciach wygląda jakbyś miała spory biust ale szeroko rozstawiony. A to przecież anatomia, jedne piersi są blisko siebie inne nie. Każda klatka piersiowa wygląda inaczej... Wg mnie wyglądasz bardzo fajnie 😊
Malinka ja mam takie dobre B nawet czasami C
ale po wykarmieniu 2 dzieci więc pusto u góry. Liczę na fajny efekt wypełnienia tego. Każdy mi mówi że 455 to bardzo duży implant a U Ciebie nie widać tego więc w szoku jestem
Anonim
malinka15 Musisz być bardzo drobną kobietą przy tym rozmiarze i tylu ml :) Jak długo po operacji jesteś, dużo ubyło Ci cm w biuście do tej pory? No i jakiej firmy masz implanty?
Ja jestem 2 tyg po i już wiem, że zmieszczę się we wszystko co mam w szafie, prócz staników, a w ubraniu wyglądam jakbym nic z piersiami nie robiła. Tylko ze ja mam 335 ml :)
AnnaAnna91a,
zależy z czego startujesz, ja z A i gdybym mogła cofnąć czas, to nie wzięłabym mniej niż 570. Mieszczę się w 32 i mam dwie małe kulki, które nie chcą się zejść. Dużo zależy pewnie od umiejętności lekarza, tu na forum widziałam zdjęcia dziewczyn, które startowały z tego, co ja i mają ładne dekolty i biusty, a u mnie lipa.
Malinka to Ty masz 455 i nosisz rozmiar 32
Ja w czwartek mam operację i będę miała 455 ale danej mam obawy że będą ciut za duże
Chętnie pod tym postem się dowiem, na jaki implant muszę wymienić swoje 455, by z 32 na choć 36 przeskoczyć 😉
Mieszczę się we wszystko. Na szczęście 😁 jest pięknie wypełnione to co wcześniej wisiało.
Mieszczę się we wszystko. Niestety 😏
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.