Witam. Mam 23 lata męża i wspaniałego synka. Mój rozmiar to 65 A co było moim odwiecznym problemem. Patrzę na inne kobiety na to jak wyglądają a jak ja wyglądam i po prostu płakać mi się chce. Nie mogę dobrać biustonosza bo wszystko mi sterczy i nie czuję się ze swoim ciałem dobrze. Niestety nie stać mnie na taką operację a dała bym wszystko żeby zaakceptować swoje ciało i powiększyć piersi. Dodatkowym problemem jest blizna po 3 operacjach na serce która idzie od pępka prawie pod samą szyję. Nie czuję się atrakcyjna a w sytuacjach intymnych nie mogę na siebie patrzeć. Czy powiększanie piersi jest również na kasę chorych? Albo może można rozłożyć to na jakieś raty.
Dziękuję za wsparcie . Poszukam czegoś :)
A ja daje sobie rękę uciąć , ze jesteś piękna kobietą i masz w sobie coś więcej niż tylko piersi które tak byś chciała mieć .. znajdź w sobie pozytywy i żyj dla siebie a nie dla dupka , który nie jest CB wart .. a cycki ? Spokojnie zrobisz sobie kiedyś , nie ma sensu wariować .. życzę Ci powodzenia i nie oceniam , wyraziłam moje odczucia po przeczytaniu twojej treści . Pozdrawiam
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Tonący brzytwy się chwyta , więc nie oceniaj. Każdy ma jakąs sytuacje zyciową , wiem . Tylko wlanie psycholog , kazał dzielić się problemami , żeby lżej było . W okręgu bliskich , nie umiem , wstydzę się , udaję … a mój kompleks nie pozwala mi żyć już od dawna . Pozdrawiam
Brawo Panie doktorze , bardzo mądra odpowiedz . W tym przypadku nie operacja a raczej wizyta u psychologa
Z całym szacunkiem ale po co pisać takie rzeczy na forum publicznym .. radziłam bym raczej najpierw udać się do psychologa .
Witam .
Nie łudzę się , że się uda , ale nie mam wyjścia , dlatego piszę . Nie jestem w stanie w tej chwili opłacić zabiegu a bardzo go potrzebuje , żeby nie zwariować . Miałam odłożone pieniądze , wszystko było zaplanowane na sierpień , mąż wyjechał za granicę zarobić . Nie dość że zabrał moje całe oszczędności to jeszcze mnie zostawił z kredytem i opłatami ( z małej PL wypłaty ) . Tak to przeżywam że jestem w rozterce psychicznej . Miałam marzenie , przede wszystkim żeby zadowolić męża . Nie umiem już patrzeć w lustro , brzydzę się siebie . Co dzień pytam Boga , dlaczego mnie tak skarał , bo małe piersi to coś obrzydliwego . Wstydzę się siebie . Serce mi pęka , że mnie zostawił , ale najbardziej winię siebie , że nie dałam mu wszystkiego co powinna mieć kobieta ( biust - a ja go prawie nie mam ) . Moje pytanie brzmi czy jest może organizowany jakiś casting , cokolwiek. Błagam o pomoc .
A próbowałaś innych metod? a tak poza tym to nie rozumiem twojego pragnienia noszenia stanika... ja tam tego strasznie nie lubię... Jak masz faceta, z którym pragniesz byc do końca życia i jemu to nie przeszkadza to tak własciwie po co operacja? najwidoczniej podniecasz go z innych powodów, może go nie kręcą biusty ;p
Witam przeczytałam treść tej wiadomości i zaswiecilo małe swiatelko Ja bym bardzo chciała wygladac jak kobieta wizualnie tak podobno jest jestem ładna ale jak sie rozbiore trace na kobiecosci iz mam piegi a nie piersi bardzo bym chciała takiej pomocy bezplatnie ale... czy ktos da cos za darmo? chyba nie ....zostawie meila do siebie moze dostane kiedys szanse na bycie wartosciowa kobieta wygladem nie tlko wnetrzem **************
Witam serdecznie. Moim marzeniem powiększeniem piersi. mam bardzo mały biust to chyba miseczka AA , śmiem twierdzić, że w ogóle nie mam biustu. jest to bardzo przykre i źle mi z tym. Po porodzie piersi straciły jędrność i całkiem "znikły".Chciałbym powiększyć sobie piersi implantami do rozmiaru B lub C, tylko nie mam na to wystarczających funduszy. czy mogłabym kwalifikować się do CASTINGU w którym wykonuje się zabiegi bezpłatnie?
Szanowna Pani,
z doświadczenia wielu chirurgów plastyków, również z mojego doświadczenia wynika, że wykonywanie operacji plastycznej tuż po utracie kogoś bliskiego nie jest dobrym pomysłem. Poprawa własnego wyglądu nie spowoduje, że bliska osoba wróci. Wygląd piersi nie jest też najważniejszy w nawiązywaniu znajomości i w tworzeniu nowego trwałego związku. Pacjenci oczekujący, że operacja plastyczna będzie miała istotny wpływ na zmianę życia osobistego lub zawodowego często po operacji są rozczarowani. Rozczarowanie to wynika z faktu, że zmiana wyglądu jakiejś części swojego ciała nie ma dużego wpływu na sukces w życiu osobistym, ani zawodowym. W takim przypadku jak Pani rozsądnym byłoby odczekać jakiś czas do ustabilizowania się stanu emocjonalnego po utracie bliskiej osoby i wtedy jeszcze raz rozważyć ewentualny zabieg. Bardzo ważna jest wtedy bezpośrednia konsultacja w celu oceny stanu miejscowego. Doświadczony chirurg oceni wtedy piersi, wysłucha oczekiwań i zaproponuje jakieś rozwiązanie. Proszę pamiętać, żeby nie wykonywać operacji dla kogoś tylko dla siebie - dla poprawy własnego samopoczucia.
L. Lembas
bardzo prosze jesli jest taka mozliwosc to rowniez chciala bym sie dowiedziec gdzie mozna zasiegnac informacji na temat tych kastingow.Wlasnie rozstalam sie z ojcem mojego dziecka czego powodem byly zdeformowane piersi.Na odchodne uslyszalam ze czegos takieg zaden zdrowy facet nie bedzie chcial ogladac,niestety wiem ze to prawda.Mam dopiero 25lat i nie chce do konca zycia byc sama....Bardzo prosze o pomoc
Witam,mam duzy problem z piersiam,odkąd zaczeły mi rosnąć to jedna jest wieksza od drugiej i to o dwa rozmiary,nigdy nie czułam sie kobieco,pieknie,pewnie zawsze sie wstydziłam swojego wyglądu,basen czy plaza wogóle nie wchodziły w grę,ponieważ nigdy nie mogłam dobrac bikini tak aby nie było widac różnicy,nie mazy mi sie wygłąd pieknych silikonowych piersi,mazę o piersiach w takim samym rozmiaze i jedrnych,moje zawsze wygladaly jak piersi staruszki o rożnym kształcie,po porodzie jest jeszcze gorzej,chciała bym wziasc udzial w waszym castingu bo poprostu nie stac mnie na tak drogą operacje liftingu a kasa chorych raczej nie pokryje mojej operacji,proszę o odpowiedz gdzie i kiedy odbywa sie casting i czy moj przypadek sie nadaje...........pozdrawiam
Ars-medica
19 lis 2009Niestety fundusz zdrowia nie refunduje takich operacji. Istnieje możliwość wzięcia kredytu konsumenckiego, jednak operacja będzie zależała od stanu Pani zdrowia.
Ja również proszę o namiary jak można się z Państwem skontaktować i jak wziąć udział w takim castingu. Kiedy ten casting się odbywa i jakie trzeba spełniać warunki żeby go w ogóle wygrać. Naprawdę bardzo mi na tym zależy. Nie potrafię się cieszyć z życia ze swojego ciała, wyglądu. Czuje się gorsza bo mam nie tylko malutkie piersi ale również bliznę o której pisałam. Blizna ta spowodowała że nie mam pępka ponieważ został on zaszyty. Jest mi źle ze samą sobą..
witam,jak wygląda ten casting i jak można się z Państwem skontaktowac PROSZE O ODPOWIEDZ BĘDĘ WDZIĘCZNA
Witam serdecznie Pani Marleno,
Niestety standardowe zabiegi powiększania piersi nie są refundowane przez NFZ.
Starając się jednak wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych Pacjentom, mamy w swojej ofercie również możliwość płatności ratalnej za zabieg. Współpracujemy w tym zakresie z Lukas oraz AIG Bank. Wynegocjowane przez nas oferty są dla Państwa bardzo atrakcyjne, gdyż koszt kredytu to już 0,7 % miesięcznie, dodatkowo istnieje możliwość 4 miesięcznej karencji w jego spłacaniu. Wszelkie formalność są załatwiane na miejscu w Klinice, tak ażeby nie czynić dla Państwa zbytecznych komplikacji.
Jest też jeszcze jedna opcja na rozwiązanie Pani problemu. Mianowicie, nasza Klinika organizuje CASTING, dzięki któremu wybranym osobom wykonamy zabiegi zupełnie nieodpłatnie. Jeżeli byłaby Pani zainteresowana, którąkolwiek opcją z naszej oferty. Bardzo proszę o kontakt.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.