Hej. Jak się czułyście po narkozie po operacji? Jak przebiegła intubacja? Ja się boję że mogę się nie obudzić... co was najbardziej bolało już po? Operacja już za tydzień a pytań i wątpliwości pojawia się coraz więcej.
Anonim
Cześć dziewczyny,
Czy i o co pytałyście anestezjologa podczas rozmowy? Jestem teoretycznie krótko przed operacją (praktycznie to się jeszcze okaże po ostatecznych wynikach badań w tym tygodniu) i tego etapu też się najbardziej obawiam.
Hej, też się bardzo bałam narkozy. Bardziej niż bólu po OP. Jak weszłam na sale to byłam mega zestresowana i sparaliżowana :) ale pamiętam tylko kilka pytań od Pani anestezjolog, zakładanie maski z której leciały jakieś śmierdzące gazy pewnie anestetyki, skrzywiłam się i potem obudziłam się na wybudzeniowej. Moja narkoza była bez kompilacji, nie odczuwałam że ją w ogóle miałam. Poprostu byłam śpiąca i parę godzin po operacji przespałam. Żadnych mdłości ani podrażnień gardła nie było. Także trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze:)
Hej, co organizm to inaczej. Ja nie miałam nudności, czułam się w miarę OK. Przy wstaniu np. do siusiania robi się słabo, lepiej mieć wtedy przy sobie kogoś do opieki (ale to pierwsze godziny). Po 2 dniach wyszedł mi trądzik (pierwszy raz w życiu), ponad miesiąc z niego wychodziłam. O intubacje pytałam lekarza - powiedział mi, rurkę wyciąga się po wybudzeniu ale nie będę tego pamiętać i dokładnie tak było. Po wszystkim boli klatka piersiowa, ciężko się położyć, ciężko się podnieść. Ja już jestem pół roku po, zdecydowałabym się jeszcze raz.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.