Narkoza podczas operacji

Anonim
JSZ
Użytkownik wyróżniony
Poznań · Utworzono: 6 sty 2023 · Ostatnia odpowiedź 8 sty 2023

Hej. Jak się czułyście po narkozie po operacji? Jak przebiegła intubacja? Ja się boję że mogę się nie obudzić... co was najbardziej bolało już po? Operacja już za tydzień a pytań i wątpliwości pojawia się coraz więcej.

3 komentarze

Reklama
  • Anonim

Anonim

8 sty 2023

Cześć dziewczyny,

Czy i o co pytałyście anestezjologa podczas rozmowy? Jestem teoretycznie krótko przed operacją (praktycznie to się jeszcze okaże po ostatecznych wynikach badań w tym tygodniu) i tego etapu też się najbardziej obawiam.

• Anonim
    Mary_Kalici_ska_Tara
    7 sty 2023
    Najlepszy komentarz

Hej, też się bardzo bałam narkozy. Bardziej niż bólu po OP. Jak weszłam na sale to byłam mega zestresowana i sparaliżowana :) ale pamiętam tylko kilka pytań od Pani anestezjolog, zakładanie maski z której leciały jakieś śmierdzące gazy pewnie anestetyki, skrzywiłam się i potem obudziłam się na wybudzeniowej. Moja narkoza była bez kompilacji, nie odczuwałam że ją w ogóle miałam. Poprostu byłam śpiąca i parę godzin po operacji przespałam. Żadnych mdłości ani podrażnień gardła nie było. Także trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze:)

• Anonim
    Gabrielle
    7 sty 2023

Hej, co organizm to inaczej. Ja nie miałam nudności, czułam się w miarę OK. Przy wstaniu np. do siusiania robi się słabo, lepiej mieć wtedy przy sobie kogoś do opieki (ale to pierwsze godziny). Po 2 dniach wyszedł mi trądzik (pierwszy raz w życiu), ponad miesiąc z niego wychodziłam. O intubacje pytałam lekarza - powiedział mi, rurkę wyciąga się po wybudzeniu ale nie będę tego pamiętać i dokładnie tak było. Po wszystkim boli klatka piersiowa, ciężko się położyć, ciężko się podnieść. Ja już jestem pół roku po, zdecydowałabym się jeszcze raz.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać