Narkoza - jak to jest?

Anonim
KarolinaM1
Częstochowa · Utworzono: 12 cze 2023 · Ostatnia odpowiedź 13 cze 2023

Cześć dziewczyny, operacja przede mną (3 lipca). Jak to jest być usypianym do narkozy? Jak opanować stres związany z operacją? Miałyście jakieś skutki uboczne po wybudzeniu? Zmieniałyście może dietę przed samą operacją / lepiej się odżywiałyście ?

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    13 cze 2023

Hej. Żeby dobrze się czuć po narkozie trzeba przede wszystkim nie jeść i nie pić przed narkozą. Ja ostatni posiłek jadłam dzień przed ok 20ej, a zabieg następnego dnia ok 9ej. Nawet wody lepiej już nie pić. Dzięki temu nie będzie nudności, wymiotów.

Też się bałam narkozy. Ale wszystko było ok. Ważne żeby anestezjolog wiedział o lekach jakie ew. przyjmujesz, o ew. chorobach (po to wcześniej jest wywiad).
    Na stole op. podają Ci przez wenflon coś po czym zaśniesz, a intubacji nie jesteś świadoma :) budzisz się po wszystkim :)

• Anonim
    TakaSobieJa
    12 cze 2023

Mnie przed operacją pielęgniarka zapytała czy potrzebuję czegoś na uspokojenie. Ale obeszło się bez (ku mojemu zaskoczeniu). Od położenia się na stół nie wiem czy minęło 5 min i już spałam. U mnie po przebudzeniu zero dolegliwości. Nie było ani wymiotów, ani bólu gardła. Pierwsza pionizacja była ciężka, ale za drugim razem już bez problemu wstałam z pomocą pielęgniarek.

• Anonim
    vannkama
    Użytkownik wyróżniony
    12 cze 2023

Dają Ci zastrzyk i w ciągu kilku sekund zasypiasz - tyle :)
    Ja skutków ubocznych nie miałam, lekko bolało mnie tylko gardło po intubacji, ale 2-3 tabletki i przeszło. Napuchnięta po nie byłam, diety też nie zmieniałam.
    Nie ma się czego bać. To była moja pierwsza narkoza i wszystko było w porządku.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać