Motiva Ergonomix mastektomia prewencyjna

Anonim
Monila
Warszawa · Utworzono: 21 lip 2023 · Ostatnia odpowiedź 26 lip 2023

Witajcie, ze względów zdrowotnych planuje wykonać prewencyjna mastektomie, implanty wybrałam motiva ergonomix - zalezy mi na bardzo naturalnym efekcie, podobaja mi się wkładki anatomiczne, ale jestem dość aktywna i obawiam się obkrecania. Mam problem co do wielkości. Po mastektomii będzie to totalne zero a ja chciałabym mieć takie ładne C. Dr zaproponował 500 ml, ale wydaje mi się ze mogą być za wielkie. Nie chce wygladac sztucznie, jestem raczej drobna 52kg, 167cm, pod biustem 70cm. Będę wdzięczna za wasze rady i fotki jeśli ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam:)

16 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Monila
    26 lip 2023

SylwiaV dziekuje, najwazniejsze ze siostra wydobrzala i już jest Ok :) my tez damy rade z naszymi operacjami:) trzymam kciuki :) powiedz mi proszę Jeszcze o co chodzi z brakiem czucia? Bo tego tez nie wiedziałam. Czy to już na stałe czy chwilowo? Ja bardzo chciałabym naturalne i raczej płaskie, jędrne i zgrabne piersi, ale takie większe na pewno niż moje własne :) Myslalam o demi, tylko muszę postudiować te rozmiary, pan dr proponował 500 ml i pewnie ta pojemność inaczej wyglada przy full, a inaczej przy demi. Bardziej myśle o 400 albo 425 ml, musZe jeszcze o tym poczytać. Operacje robię ponieważ moja babcia i mama miały raka.

• Anonim
    SylwiaV
    25 lip 2023

Monila nie chciałam cie martwić. Niestety moja historia i mojej siostry jest taka, powikłania nie są częste, mogą się pojawić przy każdej operacji. Nie jest to oczywiście fajne ale lekarze są na to przygotowani nie to co w przypadku raka. Moja siostra musiała się zmierzyć z tą chorobą i było bardzo ciężko. Mastektomia być może ratuje nam życie. Lekarze poradzili sobie świetnie z martwicą, pozostały jedynie blizny ( implant nie musial byc usuwany, tylko rekonwalescencja trwala dłużej) ale najważniejsze że jest zdowa. Nie martw się będzie dobrze.
    Mastopeksja zwiększa ryzyko powikłań, moja siostra była po chemioterapii, więc jej wyniki krwi nie były też książkowe. Została również poinformowana o możliwość wystąpienia powikłań. Świadomie podjęła decyzję. Dziś jest zdrowa i zadowolona z obecnych piersi. Cieszy się życiem i noszeniem bluzek bez stanika ;) Nawet się nie obejrzysz i ty będziesz po, szczęśliwa z podjętej decyzji.

• Anonim
    Monila
    25 lip 2023

SylwiaV podziwiam Cię i zazdroszcze, ze masz to już za sobą, kurczę to taka poważna operacja, zaczęłam łapać stresa.. Dr Furga będzie mnie operował, poleciał mi go moja pani dr onkolog. Zaczęłam się trochę bać utraty krwi, piszesz tez o martwicy..

• Anonim
    SylwiaV
    25 lip 2023

Monila mogę zapytać jaki lekarz bedzie cie operował. Moja siostra operowała sie również w Polsce a moja siostrzenice czeka ten zabieg.

• Anonim
    SylwiaV
    25 lip 2023

Monila pewnie! U mnie dość skomplikowana sytuacja, ze względu na powikłania jakie wystąpiły u mojej siostry po mastektomi z mastopeksją (martwica) nie zdecydowałam się na podniesienie piersi z cięciem T . Mój biust był lekko opadajacy i moja pani chirurg zdecydowała o operacji dwuetapowej (w obawie wystąpienia powikłań). Obecne jestem po mastektomi i włożeniu implantu Motiva ergonomix 475 cc ( szerokosc 13.5 profil demi). Za kilka miesięcy prawdopodobnie w październiku odbędzie się druga operacja podniesienia piersi metoda brodawka-otoczka, jak również lipofilling ze względu na cienka warstwę tłuszczu. Mój implant jest umiejscowiony na mięsień. Ja mieszkam w Wiedniu i tutejsi chirurdzy wola tą metodę ( jak w moim przypadku operacje hybrydowe) animację mięśni uważają za większe komlikacje i w przypadku mastektomi starają się uzyskać jak najbardziej naturalny efekt końcowy . Byłam świadoma że efekt pierwszej operacji nie będzie w 100 % zadawalajacy, jednakże uważam że i tak nie jest najgorzej ale z niecierpliwością czekam na drugą operacje. Obecnie moje wymiary to 73 pod biustem i 95 w biuscie przy wzroście 168 i wadze 66 kg. Nie jest to mało ale też nie bardzo dużo, rozmiar duże C może D. Przed operacja miałam małe C (po dwóch karmieniach). Bardzo istotna jest szerokosc implantu moje 475 przy np. 11 cm będzie to profil corse a u mnie tylko demi. Ten profil który został u mnie dobrany jest o niższej projekcji, więc teoretycznie nie powinien znacząco dawać efektu sztucznego biustu. To jest jednak też zależne od twoich obecnych piersi, jeżeli masz jędrna skórę i włożysz większy implant niż gruczoł który Ci usuną będzie te zupełnie inny efekt. Przedstaw dokładnie twoje oczekiwania, jednak nie zapominaj że to nie jest operacja powiększenia piersi i tu efekty mogą być trochę inne niż oczekiwania. A jeżeli chodzi o samopoczucie, bolowo jest ok, już miesiąc za mną, po 5 dniach nie brałam już leków przeciwbólowych, wie spoko ale osłabienie ogromne. Nie spodziewałam się tego specyficznego uczucia, niestety ale to jest obce ciało i potrzeba trochę czasu by je zaakceptować no a na dodatek to co bylo zostalo usuniete, brak czucia też jest dość uciążliwy. Ja dochodziłam dość długo do siebie , gdyż straciłam dużo krwi podczas operacji i musiałam mieć transfuzje, Obecnie powoli wychodzę z anemii, więc moje osłabienie z pewnością trwa dłużej niż u innych osób. W szpitalu aż 9 dni , gdyż tutaj z drenami nie wypuszczają do domu, a u mnie dość dużo płynu się zbierało. Podsumowując nie było łatwo, zbagatelizowałam tą operacje ( bałam się narkozy, która była drobnostką), myślałam że szybko dojdę do siebie, jednak na wszystko potrzeba czasu. Tak czy inaczej cieszę się że poddałam się tej operacji i zredukowałam szanse zachowania. U mnie niestety w ostatnim czasie zachorowało kilka osób w rodzinie. a patrząc wstecz chorowaly prawie wszystkie kobiety od strony mojej mamy. Daj znać po konsultacji :)

• Anonim
    Monila
    24 lip 2023

SylwiaV podzielisz się swoimi wrażeniami? Jakie implanty wybrałaś? Jak się czujesz po operacji?

• Anonim

Anonim

24 lip 2023

Monila,
    Widzisz... kazda z nas wielkosc widzi w zaleznosci od swoich oczekwian, dla jednej bedzie to duze dla innej male.
    Myślę, żebyś zaufała lekarzowi.
    Ja też się tu naczytalam, miałam wątpliwości i obawy, dlatego już odpuściłam.
    Każda z nas jest inna i ma inne wymiary, jednak lekarz podchodzi do nas indywidualnie😊
    Powodzonka.

• Anonim
    SylwiaV
    23 lip 2023

Witam Monika! Od dawna obserwuję to forum, ponieważ 26.06.23 przeszlłam mastektomię profilaktyczną i również nie miałam żadnego pojęcia na temat implantów. Nie sugerowałabym się że 500 ml to dużo, wszystko jest zależne od szerokości implantu. Tą samą pojemność może mieć ktoś o szerokości 12 cm i 13,5. Bardzo ważna jest projekcja. Niestety w naszym przypadku jest inaczej niż w operacji plastycznej i często bywa że pewne czynniki nie pozwalają na włożenie danego implantu lub metody jego umiejscowienia. Jeżeli zależy Ci na naturalnym wyglądzie piersi to profil demi jeżeli wolisz bardziej "wystajacy" biust to lepsza będzie projekcja full.

• Anonim
    Asia75
    Użytkownik wyróżniony
    23 lip 2023

Te ze zdjęcia są dosyć spore. Z faktu, że wyjściówka to zerówka, musi być co najmniej 400.

• Anonim
    Monila
    23 lip 2023

Dzieki. Sklaniam się właśnie ku 400 ml, 23.08 mam dokładne pomiary.

• Anonim

Anonim

22 lip 2023

Monika, zajrzyj do wątku powiększenia piersi styczeń 2023 tam jest trochę treści w tym temacie.
    Dziewczyny mają rację 500 to dość dużo. Myślę że taki efekt to max 400.

• Anonim
    Monila
    22 lip 2023

Dzieki. A kojarzycie, patrząc na te fotki, ile musiałabym ml zrobić żeby osiągnąć taki efekt przy moim zero?

• Anonim
    Monila
    22 lip 2023

Dzieki. A kojarzycie jaki to może być rozmiar? Ile musiałabym zrobić ml żeby mieć taki efekt przy moim zero?

• Anonim
    Gabrielle
    22 lip 2023
    Najlepszy komentarz

Jak chcesz ładne C to wybierz cos miedzy 325-400. Przy Twoim wzroście i obwodzie klatki powinno dać porządne C.

• Anonim
    Asia75
    Użytkownik wyróżniony
    21 lip 2023

Moim zdanie duże będą.

• Anonim
    Monila
    21 lip 2023

Prewencyjna oczywiście :)

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać