Hej dziewczyny, Podzielcie się proszę opiniami. Co wybrałyście, albo które wybierzecie i dlaczego? Chętnie poczytam opinie osób, które mają doświadczenie w tym temacie. Podzielcie się wrażeniami i odczuciami.
Skarbek86 ja bardzo chciałam pod powięź, dr nie był przekonany, ale finalnie stwierdził, że to w moim wypadku najlepszy wybór. Nie wiem jakby to wyglądało pod mięsień, ale ja osiągnęłam na prawdę bardzo naturalny efekt i sama rekonwalescencja była bezproblemowa. Więc myślę, że jeśli boisz się, że coś się będzie odznaczało, falowało i implant będzie widoczny - nie masz czego się obawiać :) jedyne czego mogę się przyczepić to to, że moje blizny są dość długie.. podobno przy ergonomixach da się osiągnąć króciutką bliznę i na to się nastawiałam. Już po fakcie jak o to zapytałam, czemu blizny są takie długie, to dr stwierdził, że przez to, że podstawa implantu jest szeroka u mnie i mam taką a nie inną budowę, że inaczej nie dało rady, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Także warto podpytać o tą kwestię przed operacją.
Ifg7 dziękuję za odpowiedź, mam podobne odczucia po konsultacji u Dr więc utwierdzilas mnie w fakcie że to był dobry wybór:) zapisałam sie!
Czy jestes zadowolona z metody pod powięź? Jestem dosyć szczupła więc troszkę sie obawiam.
Skarbek86 jestem bardzo zadowolona z wyboru lekarza jak i kliniki. Może to dziwnie zabrzmi, ale to bylo dla mnie na prawdę miłe doświadczenie, czułam się baaardzo zaopiekowana. Dr Kołacz ma w internecie niewiele opinii, ale na prawdę nie ma się absolutnie czego przyczepić. Na maxa wzbudził moje zaufanie, jest mega ciepłą osobą plus jest z nim kontakt przez ******** już po powrocie do domu po operacji co również jest ważne. Nie było opcji na jakieś gdybanie, zastanawianie się czy wszystko jest tak jak trzeba. Ja osobiście z całego serca polecam.
Ifg7 jesteś zadowolona z decyzji opki u Dr. Kołacza?
Witam dziewczyny, też chętnie poczytam wasze opinie na ten temat.
Melke85 Tomasz Sirek
Kasialol i kogo robisz pod powięź?
Dziewczyny,
Mały update dotyczący implantów.
Podjęłam decyzję o Ergonomix 2, ponieważ przy mojej technice umiejscowienia, czyli pod powięź to będzie idealne rozwiązanie.
Ifg - jakieś lekkie ukłucie w nocy przy zmianie pozycji ale nie za każdym razem, powiedziałabym, że sporadycznie. Obecnie prawa pierś jak moja ♥️ lewa trochę bardziej twarda. Ale to dopiero miesiąc po także czekam aż obie będą jak moje 😁
Gagata trzymam kciuki i przesylam pozytywna energie!!
U mnie zeby nie bylo tak kolorowo to od poczatku bardzije mnie tak jakby kluje gniecie pod/zboku lewej piersi. Tak jakby tam gdzie ciecie, ale nie wiem czy to blizna , chyba nie. Bardziej miesien. Od poczatku mi to dokucza lekko, prawa nic- ale prawa w tym miejscu jest tak jakby dretwa bez czucia i moze dlatego. Natomiast nie wiem czy to kwestia tego, ze trwa to dzien noc czy boli mnie coraz bardziej, to meczy coraz bardziej.. jutro mam kontrole i zobaczymy czego sie dowiem. Bardzo zle spie, budze sie po 10 razy w nocy i przy kazdym lekkim ruchu czuje to klucie wiec zaczyna mnie to troche stresowac. Ta piers tez jest chyba bardziej spuchnieta. Ktoras z was moze miala podobnie?
EIK, jakiekolwiek dolegliwosci bolowe mialas z tydzien po operacji czy juz nic?
A no i o tym nie wspominalam, chyba uczulil mnie antybiotyk bo jestem jeszcze ssypana totalnie na dekolcie piersiac ramionach.. czerwone plamki. Za decyzja lekarza skrocilam branie o 1 dzien i mam nadzieje, ze to byla przyczyna i minie.
kasiakol ja robiłam w klinice Kolasiński, a dokładnie u dr Kołacza. Tam wszystkie implanty są zamawiane przed operacją więc po prostu miałam szczęście, że akurat takie o moich wymiarach mieli zamówione dla innej pacjentki i mogłam zmienić w dniu operacji. Zdanie chirurgów się tu trochę różniło bo o ile dr Kolasiński twierdził, że nie poczuje różnicy to dr Kołacz już był zdania, że różnica może, ale nie musi być odczuwalna.
lfg7 bardzo się cieszę, że dochodzisz do siebie szybko.
Też chciałabym, żeby to tak wyglądało u mnie.
Umówiłam się na ponowną konsultację z doktorem przy okazji wizyty u anestezjologa. Dowiem się szczegółów odnośnie Ergonomix 2 i wtedy podejmę decyzję (w mojej klinice jest tak, że Ergonomix 2 muszą zamówić z wyprzedzeniem)
Swoją drogą ciekawa jestem czy "dzwoni się" na bramkach na lotnisku przez te chipy w implantach :)
A u kogo Ty robiłaś piersi?
lfg7
robię w Bielsku Białej w marcu u dr T. Sirek
Kasiakol gdzie robisz? Jeśli możesz sobie pozwolić na dopłatę, ja wzięłabym dwójki, a jeśli jest to bardzo duzy wydatek to jedynki napewno też będą bardzo spoko.
Pauletka w wątku o powiększaniu implantami motiva opisywałam dokładnie jak to u mnie wyglądało bo u mnie to w ogóle zwariowana akcja była już w dzień operacji. W skrócie wzięłam dwójki właśnie ze względu finalne umiejscowienie pod powięź.
U mnie samopoczucie akurat jest na prawdę świetne. Gdyby nie to że jednak czujesz nowy ciężar na klacie i ten stanik, który opina cię 24 na dobę, i to ze wiadomo nie możesz podnosić rąk itp to ja w ogóle zapomniałabym, ze w czwartek miałam operację :) wręcz martwię się aby sobie czegoś nie zepsuć przez to, że nie czuję żadnych ograniczeń i bólu. W piątek kontrola i zobaczymy co powie mój operator :)
lfg7 dziękuję Ci za odpowiedź i opis. Chciałam do Ciebie napisać na priv, bo widziałam Twoją wypowiedź w innym wątku :)
Ja mam mieć umiejscowienie pod powięź, więc umówię się ponownie na konsultację, żeby ostatecznie podjąć decyzję.
Cześć Ifg7, dlaczego zdecydowałaś się jednak na dwójki? I jak samopoczucie po operacji ☺️?
Czesc kasiakol, ja jestem swiezo po poperacji, ale moge powiedziec co sugerowal mi moj operator. Roznica jest po pierwsze w programie gwarancyjnym - ergonomix 2 jest w programie joy, gdzie otrzymujesz dluzsza gwarancje wymiany / wyjecia gdyby cos sie dzialo. Druga to miekkosc implantu i tu ponoc roznica jest bardzo niewielka. Poczatkowo mialam miec implant umieszczany pod miesien i tu moj operator powiedzial, ze moge spokojnie wybrac jedynke, gdyz nie wyczuje roznicy w miekkosci. Ale jesli implant znajdzie sie pod powiezia, to ta roznica nie musi, ale moze byc w minimalnym stopniu odczuwalna. Ja mam implant pod powiez i zdecydowalam sie doplacic do ergonomix 2. w moim przypadku to byla doplata 3,4 tys. a i ergonomixy 2 stety niestety maja w srodku chip.
T. Kasprzyk, w Kwietniu :)
T. Sirek - Bielsko Biała. Będę mieć w marcu zabieg.
A Ty u kogo i kiedy planujesz?
A gdzie robisz operację? Ja też jestem z Krakowa.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.