Motiva ergonomix 2 380ml pod powięź

Anonim
Agad
Poznań · Utworzono: 5 kwi 2023 · Ostatnia odpowiedź 26 wrz 2024

Hej, mam pytanie, czy jest tutaj ktoś kto miał wykonana operację powiększenia biustu metodą pod powięź z implantami firmy motiva ergonomix 2? Planuję operację na ostatni tydzień maja. Byłam teraz na pomiarach w klinice, wybrałam dosyć szybko rozmiar 380ml, mam około 59kg wzrost 167cm szerokość piersi 12,5 cm. Zastanawiam się czy jest ktoś tutaj już po zabiegu taka metodą i tym typem implantu? Zaczynam być pełna obaw czy dobrze wybrałam, zastawiam się czy nie będą za duże, czy technika operatora- pod powięź będzie ok...

37 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Ninkaania
    26 wrz 2024

Cześć. Ja właśnie jestem dzień po operacji w klinice Kolasiński. Miałam metodę dual plane 3. Wymiana implantów Allergan (ze względów bezpieczeństwa ) na Motiva ergonomix2. Czy któraś z Was miała tę metodę?

• Anonim
    Lilya
    8 sie 2024

Cześć! Jesienią również będę miała zabieg z implantami Motiva Ergonomix 2 u Dr. Zykov w Warszawie. On oferuje bezpłatne konsultacje, więc polecam się do niego zgłosić, jest świetny w doborze implantów. Te implanty to najlepsze, co obecnie jest na rynku, i powodują najmniej komplikacji.

• Anonim
    Agad
    27 lip 2023
    Najlepszy komentarz

Operacja w Swarzędzu, Efekt w stroju kompielowym poniżej :
    Wyszło małe D techniką pod powięź 355ml - Start z małego A

• Anonim
    AliAlee
    27 lip 2023

Wstawiałbyś tez dla nas zdjęcia jak wyglada efekt kilka miesięcy po operacji? :)

• Anonim

Anonim

27 lip 2023

Agad gdzie robiłaś operacje? Pochwalisz się efektem?

• Anonim
    Agad
    20 lip 2023

Cześć AliAlee,
    Efekt super są mega ładne teraz zupełnie inaczej wygladaj jak na poniższych zdjęciach. Miałam dylemat czy 355 czy 380 i zostałam przy mniejszych 355ml- teraz mam rozmiar D a startowałam z A . Płaciłam 26 tys.

• Anonim
    AliAlee
    20 lip 2023

Agad jesteś zadowolona z efektu operacji kilka miesięcy po? Jaki jest koszt takiej operacji w klinice doktora Kolasińskiego? Tez rozważam umieszczenie implantu pod powięziowo, ewentualnie pod gruczoł, ale zależy mi na Motivie ergonomix w programie Joy

• Anonim
    Agad
    24 maj 2023

Druga doba po operacji- i coraz są ładniejsze : ) mam nadzieje że będą się ładnie goić

• Anonim
    Agad
    23 maj 2023

Wczorajsze moje cycuszki stuningowane motivą ergonimix 2 w programie JOY 355ml pod powięź (wyjściówka prawie 0/A).
    Ból oceniam 2/10.
    Podejście i profesjonalizm Doktora nieoceniony! Opieka najlepsza z możliwych! Czułam się w klinice Kolasinki jak w najlepszym SPA!!! Dodaje zdjęcie moich małych kuleczek - które z czasem się ułożą, bo operacje wczoraj 22.05.

• Anonim
    Pa_P_
    Użytkownik wyróżniony
    16 maj 2023

Agad, wiem, bezradność jest wkurzająca bo zawsze wszystko same robimy 🙂 Ale zaciśnij zęby
    i lepiej korzystaj z pomocy. niech to wszystko ładnie się goi w środku.

Ja też się nie chwaliłam op :) wie tylko mój mąż (wiadomo :)) ) i najstarsza córka.

• Anonim
    Agad
    16 maj 2023

Katalonka ja jednak biorę takie jak Ty 355 full - pomimo że najpierw miałam wybór 380ml - sugerowałem się wpisami że każda potem żałuję że nie wzięła większych- ja zostaję przy mniejszych.

Pa_P_ nie boję się bólu jak tej bezradności po...
    Najlepsze jest to że Najbliższym czyli mojej Mamie, Mężowi powiedziałam dopiero wczoraj 🙈(rok milczałam)- chciałam zaoszczędzić im nieprzespanych nocy i chciałam sie ochronić od komentarzy abym tego nie robiła... (jeszcze została mi najbliższa przyjaciółka- ale jej powiem po 🙃 )

Operacje mam w Swarzędzu u Jurka.

• Anonim
    Pa_P_
    Użytkownik wyróżniony
    16 maj 2023

Agad jeśli chodzi o ubieranie się, poruszanie rękoma to już indywidualna sprawa.

Mnie nic nie bolało, noce wszystkie przespane, ale za to miałam ograniczone ruchy rękoma. Mój mąż mnie mył, zmieniał opatrunki, zakładał stanik i zapinał haftki, robił kitkę.. właściwie on i dzieci robiły wszystko.
    Przez kilka dni chodziłam, a nawet spałam (prawie na siedząco) w szlafrokach, bo było mi tak najwygodniej. Po kilku dniach używałam bluzy rozpinane, również mi pomagano bo nie dawałam rady sama wkładać rąk w rękawy.. Ale.... Od 3/4 doby fizjoterapeuta zalecił mi ruszanie powoli barkami góra dół, kółeczka przód tył i czułam pozytywne efekty.

Każdego dnia będziesz czuła różnice na plus. Kiedy minęły 2 tyg to już ubierałam ciuchy przez głowę i udawało mi sie jeździć autem (automat), ale drzwi mi otwierano. Dziś już 1 miesiąc i 4 dni po operacji i piersi są już takie moje moje, miękkie, spie już nisko. Zobaczysz jak każdy dzień szybko mija i patrząc na piersi zapominasz ze był jakiś dyskomfort.

Są też dziewczyny które od razu mogły ruszać rękoma, podnosić do góry i z łatwością zakładały koszulki przez głowę.

Nastaw się że może być tak lub tak i będziesz to lepiej znosić. :)

Tak jak napisałam, jest to indywidualna sprawa, każda z nas przechodzi inaczej. Będzie dobrze 😊 Dyskomfort trwa jakąś chwilę, a piękne, wymarzone piersi zostaną z nami na bardzo długo 🍒

Wstawiam moje zdj po miesiącu metoda dual plane

• Anonim
    Katalonka
    16 maj 2023

Hej. Agad z tego co pamiętam to 380 są szersze u podstawy, bo projekcje mają tylko 1 mm większą. Jeśli chodzi o powrót do pracy to dasz radę. Ja przez tydzień byłam na L4. Po tygodniu zaczęłam jeździć autem. Ważne aby się oszczędzać, unikać dźwigania i podnoszenia rąk. Na pierwsze dni kup sobie rozpinaną bluzę. A po tygodniu dasz radę pomału ubrać coś przez głowę. Ale pewnie będziesz czuła jeszcze coś w rodzaju zakwasów przy podnoszeniu rąk. Ja tak miałam przez prawie 2 miesiące. Powodzenia i pochwal się efektami. PS. Gdzie będziesz robiła op?

• Anonim
    Agad
    15 maj 2023

Katalonka jeszcze mam pytanie czy rzeczywiście jest taki problem z odzieżą- tzn ubieraniem się, że wszystko rozpinane? Zastawiam się czy po pięciu dniach uda mi się założyć zwykły t-shirt....

• Anonim
    Agad
    15 maj 2023

Katalonka dzięki za komentarz. Ja mam za tydzień 22.05 operacje- jeszcze w sobotę przed poniedzialkiem idę "trzydziesty" raz na badania krwi ze względu na moje dziecko które w ostatnim czasie łapie wszystkie choroby przedszkolne...- więc muszę sprawdzić czy tym razem czegoś mi nie sprzedało... Zostaje przy 355ml myślę że 380 będzie za dużo zwłaszcza jak patrze na Twoje zdjęcia- i są w sam raz.
    Też trochę się obawiam rekonwalescencji- czy w miarę szybko tzn chociażby po 2 tygodniach wrócę do w miarę normalności...

• Anonim
    Katalonka
    15 maj 2023

Agad metodę pod powięź- polecam bardzo! W klinice byłam jedną dobę i po powrocie wzięłam tylko jedną tabletkę przeciwbólową, a po tygodniu sama pojechałam na kontrolę (autem z automatem). Implanty mam motivy 2 355 full i w ogóle nie są za duże. Piersi są ładnie wypełnione, staniki sportowe noszę te same co przed. Mogłam też wybrać rozmiar większe z tabeli i myślę, że też byłyby ok. Mam 168 cm, 75 cm w obwodzie i dość kościstą budowę klatki piersiowej tzn. Nie miałam dużo własnej piersi. Jeśli obawiasz się, że z tym implantem to będzie duży biust to spokojnie. W ubraniu w ogóle cycki się nie rzucają w oczy. Wrzucam fotki zrobione dzisiaj. Tj 2 miesiące po operacji. Mam na sobie biustonosz 75 C.

• Anonim
    Agad
    3 maj 2023

Wszystko z pewnością okaże się na stole operacyjnym- Operator jak zobaczył, że wybrałam największe to na sam koniec wizyty powiedział, że może górę sobie pokryje troszeczkę mięśniem- czyli u mnie może być też dual plane....Ma być pięknie i okazale 😉

• Anonim
    Inez81
    Użytkownik wyróżniony
    3 maj 2023

Też liczę się z tym, że za ileś lat pewnie będę musiała je wymienić, bo można sobie wyobrazić, jak będą wyglądały piersi po wyjęciu implantów.
    Ale pocieszające jest to, że pod powięź wszystko jest dużo łagodniejsze, mniej bolesne, szybko się dochodzi do siebie.
    Ja dwa lata temu powiększałam tłuszczem i dzięki temu mogłam teraz tą metodą, bo miałam dobre pokrycie tkankowe w górnej części.
    Generalnie myślę, że ta metoda dlatego jest mało używana, bo jednak zdecydowana większość kobiet, która powiększa, ma małe piersi, często mocno opadnięte i nie ma wystarczająco dużo tkanki na pokrycie.
    Aczkolwiek lekarz mi mówił, że sama operacja dla lekarza nie jest łatwiejsza, bo musi oddzielać tą powięź od mięśnia.

• Anonim
    Agad
    3 maj 2023

Dokładnie, zgadza się jak miałam pierwszy wybór 380ml i pomyślałam o tej metodzie pod powięź to stwierdziłam, że trochę zmniejszenie bo to przesada. Operator zaznaczył, że nic nie jest do końca życia... - chociaż ja bym chciała tylko raz to zrobić i już więcej tego nie powtarzać ... też będę wniebowzięta jak wystarczy że nie będę musiała kupować podwójnych pushup'ów i ubrania zaczną mi bardziej pasować - mam figurę typowej gruszki ....

• Anonim
    Inez81
    Użytkownik wyróżniony
    3 maj 2023

No tak, ergonomix 2 ma trochę inne parametry. Ja czasami mam malutki niedosyt, ale przypominam sobie co miałam wcześniej i już mi przechodzi🙂
    Poza tym tłumaczę sobie, że przy podpowięziowym też nie ma co przesadzać z wielkością, żeby się nie odznaczał, nie opadł itd.
    No i im większe implanty tym rośnie ryzyko jakichś powikłań. Także cieszę się z tego co mam teraz☺️ Kiedyś chciałam mieć pełne B, teraz mam D, więc jest git😉

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać