Hej! Mam 34 lata, od zawsze chciałam mieć biust, lecz trochę przerażała mnie zawsze opcja blizny pod biustem. W końcu przez przypadek natrafiłam na film w internecie powiększanie piersi metodą endoskopową w klinice Timeless, to cięcie polega na wprowadzeniu implantu pod pachą. Więc myślę super opcja, nie będzie widać blizny, gdy biust będzie bez stanika. Pierwszą konsultację miałam online w lutym, chciałam się spytać parę szczegółów i sprawdzić, czy kliknie między mną a doktorem i czy nasze wizję się zgadzają. No i udało się, super specjalista. Zdecydowałam się 5.10.2020 na operację w Klinice Timeless w Warszawie, operację przeprowadził doktor Janusz Jaworski. Po wpłaceniu zadatku przed zabiegiem dostałam email z informacją o komplecie badań, które muszę zrobić oraz jakie są przeciwwskazania przed zabiegiem i czego unikać. Teraz czekał mnie okres 9 miesięcy czekania, gdyż w lutym się zdecydowałam, a chciałam okres październikowy operacji. To był długi czas i mnóstwo myśli za i przeciw, czasem nieprzespane noce, wciąż oglądałam filmy i zdjęcia biustów. Tyle cycków, co się na oglądałam przez te 9 miesięcy, to myślę, że żaden chłopak aż tylu nie widział heee. Drugą konsultację miałam tydzień przed operacją wybór kształtu, który już miałam upatrzony i wybór rozmiaru, tutaj mnie pomierzono i miałam wybór od 375 do 475. Moje wymiary przed zabiegiem 170cm, biust A, pod biustem 70cm, talia 65cm, biodra 90cm, waga 57kg. Interesował mnie implant okrągły z wysoką projekcją, czyli ten najbardziej odstający do przodu. Wybrałam implant okrągły Motiva Ergonomix Corse 440ml. Z dniem dzisiejszym, czyli niecałe 3 tygodnie po operacji myślę, że mam naprawdę duży biust, ale nie zamieniłabym go na większy ani mniejszy, jest idealny. Czego wcześniej nie do końca wiedziałam, że brzuch rośnie po operacji, wiedziałam, że ciało puchnie, bo woda się zatrzymuje w organizmie i jesteście takie wzdęte, jakbyście zjadły całą zawartość lodówki. Ja wyglądałam jakbym była w 5 miesiącu ciąży. Po 3 tygodniach powoli brzuszek maleje. Ale piersi jeszcze są obrzmiałe, napuchnięte, jakby pogryzione przez osy, są twarde, ale z czasem będzie się to zmieniać. Po bokach mogę wyczuć implant. W klinice spędziłam jedną dobę, na drugi dzień mnie narzeczony odebrał. Tydzień po miałam konsultacje, 2 tyg po konsultację i teraz czekam na konsultację miesiąc po. Wszystko ładnie się goi. W klinice był świetny team operacyjny, pan pielęgniarz Krzysztof i anestezjolog, Tomasz mężczyźni ze świetnym poczuciem humoru potrafili mnie odstresować. Widać, że ekipa jest zgrana. Przy każdej konsultacji pomagała mi pielęgniarka, pani Karolina, świetna babka, wszystko wytłumaczyła. W nocy gdy spałam czuwała nade mną inna pani, ale już nie pamiętam imienia, na każde zawołanie była pomocna za co dziękuję. Klinika czysta, wszystko świetnie, nie mogę na nic narzekać. Pan Doktor nr 1, najlepszy specjalista Janusz Jaworski. Przy wypisie do domu przyszedł do mnie miły pan fizjoterapeuta, który powiedział jak wstawać, na co mam uważać, czego nie robić i jak ćwiczyć. Naprawdę pomocne wskazówki. Leki przeciwbólowe brałam tylko 4 dni. Jest ok, tylko jak mam kichnąć lub zaczynam się śmiać, to wszystko we mnie w środku skacze i się trzęsie, całe mięśnie klatki piersiowej, trochę wtedy boli. Nie wiedziałam, że przy śmianiu te mięśnie klatki piersiowej pracują. Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Poniżej wstawiam zdjęcia przed i 2 tygodnie po operacji. Pozdrawiam Aga :).
AgnieszkaSkrobek Agnieszka powiedz czy naprawdę jesteś zadowolona z tej metody ? Ja również wybrałam tą klinikę i lekarza, i zastanawiam się czy dobrze? Jak wyglądają teraz Twoje blizny? Czy bardzo źle znosiłaś czas po operacji? Mocno ciągnęło? Czy drugi raz również byś robiła tą metodą?
Ok dzięki za informację
Diana jeden
No ale pytanie ile będzie mniej rozmiar, dwa rozmiary?
Kasia
Co prawda to prawda
Diana
Po czasie zobaczysz po biustonoszu
A ja na dodatek od lutego trenuję siłowo, oj dziewczyny z tych 480 ml nie za dużo mi zostało.
AgnieszkaSkrobek
Miałam nadzieję że powiesz że się wybiją, a nie zmaleją w obwodzie... bo już mniejszych bym nie chciała 🤣 No nic czas pokaże bo po operacji było trochę więcej w obwodzie tak koło 96 cm ale możesz mieć rację ta opuchlizna dalej będzie schodziła. U Ciebie dużo zeszło z obwodu?
DianaWG
W biuście 90
Pod 70
Jeszcze ci zmaleją spokojnie.
Hej a jakie masz teraz wymiary ? Pod biustem 70 a w biuście ile?
Ja jestem dziś 2 tygodnie po operacji też mam 70 pod biustem, ale jestem wyższa bo 176 cm. Mi Pani doktor zaproponowała 350 potem przegadałyśmy temat na 380 a ostatecznie poprosiłam 410, ale to już powiedziała mi max. Też motiva ergonomix corse. W biuście mam teraz 92 cm i zastanawiam się czy jeszcze zmaleje czy się może wybiją, jak było u Ciebie?
Zależy od firmy: Triumph i Gaia 70G,
np polska firma Corin 70F
Cześć Aga, jeżeli nie jest to problem napisz proszę jaki rozmiar stanika kupujesz? Piękne piersi.
elizaveta
Bardzo mi zależało na efekcie końcowym więc pilnowałam tego i po 0,5 roku pozwoliłam sobie na spanie na boku
AgnieszkaSkrobek a po jakim czasie zaczęłaś spać np na boku? Boje się jak długo będę się przestawiać bo całe życie śpię na brzuchu lub na boku.
Na pewno dużo zależy od budowy, np. ja już widzę po sobie, że piersi na pewno nie będą blisko siebie, pomimo że mam szeroki implant.
Ja nie jestem z Warszawy, także było by ciężko się spotkać ;).
Możliwe, chociaż nie wiem, czy te liczby to ml czy po prostu numerek implantu. Może to też zależy od budowy kobiety. Nie wiem, nie widziałam nigdy na żywo, nie porównywałam tego z nikim. Mieszkam za granicą, więc będę w Polsce w Warszawie w hotelu od 17 do 21 na konsultacji. Jeśli będziesz miała ochotę się spotkać, daj znać :).
O, widzę, że się ładnie zaokrągliły :).
Ja jestem właśnie po wizycie kontrolnej i lekarz kazał kupić stanik z fiszbina za 3 tyg (czyli miesiąc i tydzień po operacji). To ciekawe.
Wydaje mi się, że te motivy wychodzą dużo mniej pokaźnie niż mentory generalnie, też macie takie wrażenie?
Anonim
Polaola jesteś świetnym przykładem, że to nie są duże implanty, a dziewczyny boją się, że 330 będą za duże 😂naprawdę żeby mieć duże piersi, sama się zastanawiam jaki implant trzeba byłoby umieścić 😂
Ja od razu po zabiegu dostałam stanik z fiszbinami, taki normalny, bo miałam cięcie pachowe, więc to w niczym nie przeszkadzało, nie dotykało blizn. A przy okazji piersi się nie rozchodzą na boki. Fiszbinami je trzyma.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.