Witam serdecznie. Mam za 10 dni operację powiększania piersi. Mój okres spóźnia się 2 dni i teraz już nie wiem czy to przez stres związany z operacja czy to może jest coś innego . Miała któraś podobny problem ? Co jak krwawienie nastąpi dokładnie dzień przed operacją co mam wtedy zrobić ?
dzieki. mam nadzieję, że dotrwam no następnej środy ?
Super?
Powodzenia ?
Hej. dziś dostałam okres ? byłam też u lekarza odebrać wyniki badań krwi , które są bardzo dobre ? dzwoniłam do Pani Anestezjolog, która mnie uspokoiła i nie kazała więcej się denerwować. Do następnej środy okresy już nie będę mieć i będę tylko odliczać godziny do operacji... pozdrawiam
Czesc jak u ciebie sytulacja
dziękuję serdecznie za odpowiedź ?
Witamy, miesiączka nie jest przeciwwskazaniem do zabiegu, natomiast rekonwalescencja po zabiegu może przebiegać nieco wolniej, jak również może doskwierać większy ból. Jeżeli dostanie Pani miesiączkę przed operacją, należałoby poinformować o tym lekarza lub klinikę.
Dzień dobry.
O ile zdążyłem, to proponuję przełożyć zabieg - Panie znacie swój organizm najlepiej, a co do operacji jest tak, jak napisałem wcześniej.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Panie Doktorze. Jutro mam termin operacji 20 dzień cyklu. Jednak czuje że mogę dostać miesiączki lada chwila. Co w tej sytuacji? Czy operacja powinna się odbyć planowo czyli jutro 20.03 czy poczekać?
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Też się stresowalan ale wszystko poszlo super będzie dobrze czymam kciuki
" stresowa" miało być ?
tak to dla mnie bardzo stresować sytuacja bynajmniej teraz gdy termin już za parę dni . Jutro idę do mojej ginekolog zobaczymy co mi doradzi ?
Raczej przelozyc wizyte to na pewno stres.
Dzień dobry.
To są niezmienne kanony medyczne - planowe operacje nie mogą być przeprowadzane w okresie +/- 5 dni od miesiączki - ze względu na duże ryzyko krwawienia. Proponuję zatem skontaktować się z Lekarzem Operatorem i przełożyć termin operacji. Proszę się nie obawiać takiego postępowania - dość często u pań występuje takie stresowe zjawisko, a więc doświadczony i wyrozumiały Operator nie powinien robić z tego problemu.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.