Minął dokładnie miesiąc:) Czuję się ok, pierwszy okres przetrwałam dzielnie. Teraz jestem z córeczką 1,5 roku w domu, wszystko robię tylko nie dźwigam. 430ml okrągłe mentor hp pod mięsień. Piersi po ciąży;) Wszystko mi się podoba, nie czepiam się szczegółów;)tylko zastanawiam się czy lekka asymetria może być nadal spowodowana opuchlizną? Czekam z utęsknieniem na czas kiedy piersi będą w pełni miękkie i ruchome;) kiedy mogę się tego spodziewać? Pozdrowienia!
fakt warto mierzyć i widzieć na "żywo" a nie na foto..
ja dziś miałam wymianę z 360 średnie na 500 hp
miałam mega stracha przesadzić a widząc foto 500tek były mi za duże teraz wiem że fotka powiększa i to dużo..
powiem że nawet mogłam uhp brać..
tak tak wiem
ułożą się,opadną
plastry ściągną to "puszczą"
aha mega zadowolona bo nie mam drenów ani pasa..
czuję się rewelacyjnie!
No ja też nie chce WIELKICH , ale nie chce też wywalić kasy , przeżywać dyskomfort, ból a potem.... Żałować, że są nadal małe
Słuchaj może warto jeszcze poprzymierzać.. popróbować z większymi. Szkoda potem mieć niedosyt i żałować. Ja absolutnie nie chciałam przesadnych olbrzymich piersi, chciałam naturalny efekt o ile to tylko było przy moich warunkach możliwe. Naprawdę bałam się tych 430 ml. Teraz cieszę się ze zaufałam chirurgowi i nie stchórzyłam. W ostatniej chwili przed operacja mierzyłam jeszcze 375 i 300..bo tak bardzo się bałam ze wyjdą za duże.
mam duże C, jestem drobna, więc u mnie 300 ml dało bardzo dobry efekt, ale może kiedyś zdecyduję się na większe :) 300 ml to był mój max przy operacji, dwóch chirurgów tak stwierdziło.
Zadowolona jesteś z rozmiaru?
ja mama tylko 300 ml, 68 cm pod biustem, implant UHP, a mam bardzo małą przerwę. kwestia anatomii po prostu.
Iwi, mam stresa... i coraz więcej pytań. Mi na konsultacji lekarz powiedział, że max 325 wysoki profil. Ty masz spory implant a piersi nie wydają się być za duże. Wiec martwię się czy te moje 325 nie będą za małe. Nie mam ani wyciągniętych piersi, ani asymetrii... wariuję
Dziękuję za odpowiedź i gratulacje Panie Doktorze.
Pozdrawiam:)
Wiem, że przerwa między piersiami zależy od budowy anatomicznej . Nie było to napisane w ra,ach krytyki a raczej pod kątem "jaką ja będę miała przerwę"
Przerwa jest to dziewczyna ma szeroki mostek.....i tyle...
Dzień dobry.
Po takim zabiegu na efekt końcowy należy oczekiwać najwcześniej po 3-4 miesiącach, czasem dłużej. Oczywiście, że ścisłym zachowaniem wszystkich rygorów pooperacyjnych.
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Trzymam kciuki! Nie denerwuj się bardzo, bo wszystko jest do przeżycia:) a potem będziesz wreszcie szczęśliwa:)
Dziękuję:) Mam 70 cm. Przed zabiegiem bardzo się stresowałam ze implanty będą za duże. Uważam ze są ok;) pozdrawiam!
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
No to super. Najważniejsze, że nie są już rozciagniete ?
Ja na stół idę 1 kwietnia. Też kupuje staniki B,C. Masz rację, stanik zrobi swoje. Super, że jesteś już po.
Delikatną miałam.. w sumie mi to jakoś strasznie nie przeszkadza nawet jeśli tak już zostanie;)
Hmm..tę moją wyjściówkę trudno określić bo upakowane w staniku rozciągnięte piersi właziły do B-C. Przerwę zawsze miałam sporą. Teraz przy opuszczonych ramionach jest mniejsza i już teraz mimo małej ruchomości bez problemu je zbliżam do siebie. Mam nadzieje ze dobry stanik da radę;)
Hej, super, że dobrze się czujesz i jesteś zadowolona z zabiegu :)
Jeśli przed operacją miałaś jakąś asymertię to jeśli masz oba takie same implanty to i po operacji może być taka sama asymetria.
Natomiast miesiąc po operacji to normalne, że opuchlizna jeszcze się utrzymuje (ja miałam ok. 2 miesiące). Zobaczysz, że niedługo biust zejdzie nieco niżej, będzie miał łagodnejszy kształt, będzie miękki i zacznie się swobodnie ruszać ;)
Hej. U kogo robiłaś piersi? Jaką miałaś "wyjściówkę", bo dosyc duża przerwa wyszła Ci między piersiami.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.