Cześć dziewczyny, dokładnie za miesiąc mam operację i ciągle wacham się co do wielkości implantu. Zastanawiam się nad implantem Mentor xtra 365 ml lub 405 ml hp. Moj operator powiedział, że i jeden i drugi będzie dla mnie ok. Jestem po dwóch ciążach i karmieniach. Moje piersi nigdy nie były duże, ale teraz po ciążach piersi są puste i płaskie. Zalezy mi na większym efekcie, ale nie chcę wyglądać karykaturalnie. Najbardziej chciałabym takie duże D. Moje wymiary to 173cm 60kg i 78cm obwodu. Proszę może podzielicie się swoimi zdjęciami z efektów Mentor xtra 365 i 405 wraz z informacją jaki miałyście wcześniej rozmiar i jaki macie teraz.
Emi19 dual plane lekarz powiedział że to najlepsza metoda przy małej ilości tkanki tłuszczowej
Jakataka jaką metodą miałaś robione ?
Ewa173 wczoraj miałam zabieg. Ostatecznie zrezygnowałam z xtra i mam Mentor HP 375. Pierwsza pionizacja była ciężka, zrobiło mi się słabo i musiałam się znów położyć. Nocka nie przespana,bo pozycja półsiedząca do spania ciężka. Ból jest ale do zniesienia, środki przeciwbólowe pomagają. Piersi zobaczę pierwszy raz dziś przy zmianie opatrunków. Nie wydają się duże. Mam nadzieję, że nie będą za małe 😁
Jakataka I jaki implant wybrałaś? Z tego co pisałaś to musisz być tuż przed operacją. Ja mam za 5 dni 🥴 stres ogromny
Mag122 mi przychodziły do głowy myśli bardziej obrzydzenia, fakt operacji, rozcinania, wpychania pod mięsień… ja w ogóle z tych co brzydzą opatrunki, widok krwi, wyciąganie drenów doprowadziło mnie do mdłości 🤢 już mam dreszcze na myśl ściągania szwów.
@Jakataka. Mam bardzo podobne piersi do twoich to może delikatnie większe . Dzisiaj byłam na konsultacji z przekonaniem że chce max 380ml , jak zaczęłyśmy mierzyć to mówię mało ,mało,mało skończyło się na 455 ml i chyba jednak za mało i przed samą operacją poproszę o większe 🫢 . Operacje mam 2 lipca że względu na urlop żebym nie musiała brać zwolnienia .
A przeszło Wam przez głowę, że "nie lubicie się" z implantami? Ja nadal mam myśli, że nie wiem jak ostatecznie będę się czuła mając ciało obce w sobie. Nawet sprawdzałam jaki koszt usunięcia jest 🙈 czasami ogarnia mnie euforia i oglądam sukienki, na które nigdy nie mogłam sobie pozwolić, a czasami myślę, co ja ku.. zrobiłam, to przecież nie jest część mnie.
Pewnie też nic bym nie ruszała gdyby nie rany po drenach o które trzeba dbać
Non zestaw zdjęcia.
Ja mam opatrunek co dopiero we wtorek mi zmienia, a tak mam nie ruszać 🤔
Mąż mi zmieniał opatrunki, jak te cycuchy się zmieniają 😱😱
Mnie w nocy swędziały
Mnie dziś tak szwy ciągną, że chyba oszaleję 😱 nie idzie wyrobić.
Podobno picie pokrzywy pomaga na zastoje wody po narkozie
Chyba napiszę do lekarza bo przeciwzakrzepowe wczoraj mi się skończyły. To łącznie 6 dni
Ja mam augumentin antybiotyk i wydaje mi się ze brzuch mnie trochę po nim boli. Przeciwbólowy /przeciwzapalny też mam 2x dziennie i być może on też źle działa mi na żołądek.
Clexane mam na 10 dni. Ja sama sobie robię, 2 lata go robiłam, więc to jak spacer po lesie 😅 obie całe ciążę i podłogi miałam na clexanie codzinnie.
A na ile dni masz tą clexane?
Neoparin w zastrzykach. To dla mnie dramat, 15 minut histerii odwalam przed tym mężowi 😂😂😂
Antybiotyk na 7 dni. Efferalgan codeina, ketonal i tramal ale tego ostatniego nie biorę. Dziś przeciwbólowej nie brałam wcale bo nie boli jakoś bardzo.
Tak brzuch mam opuchnięty, ale ogólnie po ciąży zostało mi go jeszcze trochę, bo olałam szczotkowanie i nie zamknęłam rozesjcia mięśni, ale obiecuje za 8tyg wezme wie za siebie. Tak innej opuchlizny nie widzę. Piersi chyba też nie są jakoś mocno, w każdym razem dekoltem nie wychodzą 😁
Na ile dni dostałas antybiotyk? Masz też clexane?
Zastanawiam się, czy będzie mnie jutro bardziej bolało, bo teraz ból jest tylko przy mocniejszych ruchach rąk. Lek od bólu wzięłam o 9 rano. Na noc wezme drugą dawkę.
A też jesteś tak bardzo opuchnięta? Zwłaszcza brzuch? Ja szłam do operacji dosłownie wklęśnięta na brzuchu, a po mam tak wielki 😱😱 jak w ciąży
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.