Hej!
na początku stycznia mam zaplanowany zabieg powiększenia piersi i chciałabym skonsultować jeszcze raz wybór implantu, aby upewnić się, że jest on optymalny długoterminowo.
Aktualnie wybrany implant to Mentor 285 cc, wysoki profil (HP Xtra), umieszczenie podpowięziowe. Zależało mi na tej metodzie ze względu na aktywny tryb życia i regularne ćwiczenia siłowe – chciałam uniknąć dolegliwości bólowych i potencjalnych problemów związanych z implantami pod mięśniem.
Początkowo zaproponowano mi implanty 350 cc, profil średni, jednak uznałam je za zbyt duże. Moim celem jest sportowy, proporcjonalny biust, pełna miseczka C z efektem push-up, a nie bardzo duża objętość.
Obecnie rozważam, czy:
285 cc HP nie okażą się zbyt małe i czy realnie pozwolą uzyskać efekt pełnej miseczki C
czy ewentualnie 325 cc HP byłyby bezpieczniejszym wyborem, czy jednak przy metodzie podpowięziowej zwiększają ryzyko rozciągania tkanek i opadania piersi w dłuższej perspektywie
Moje wymiary:
wzrost: 167 cm
waga: 55 kg
obwód pod biustem: 75 cm
obwód w biuście: 83 cm
Szerokość piersi: 13 cm (lewa i prawa)
Odległość między piersiami: 3 cm
Odległość brodawka–fałd: 6 cm
Odległość mostek–brodawka: 21 cm
Odległość między brodawkami: 20 cm
Tkanki: napięcie średnie
Umieszczenie: podpowięziowo
Zależy mi przede wszystkim na:
jak najlepszym zachowaniu efektu na przestrzeni lat
minimalizacji ryzyka opadania piersi przy implantach podpowięziowych
Będę bardzo wdzięczna za opinię, czy przy mojej budowie 285 cc wysoki profil jest optymalnym wyborem, czy rozważyłby Pan/Pani inny rozmiar lub profil.
Proszę o pomoc, jeśli macie zdjęcia tego implantu byłabym dodatkowo wdzięczna!
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.