Kiedy piersi miękną i wraca czucie?

Anonim
Mia875890
· Utworzono: 19 mar 2020 · Ostatnia odpowiedź 22 wrz 2024

Kochane babeczki, kiedy miekly Wam piersi po operacji bo ja jestem juz 7 tygodni po a one nadal sa dosc twarde. Pozatym nadal nie mam czucia w sutkach, czesciowo brodawkach i dole piersi. Wiem ze ten rodzaj operacji wymaga cierpliwosci ale ja juz sie stresuje. Podzielcie sie prosze swoimi doswiadczeniami.

46 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    22 wrz 2024

Jestem już miesiąc po operacji i moje są już w dotyku miękkie. Może nie na 100% jeszcze, ale ta twardość już zdecydowanie puszcza.
    Mój chłopak, gdy je delikatnie dotknął to powiedział, że jak naturalne ☺️

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    2 wrz 2024

No właśnie, kiedy były tak całkowicie mięciutkie ❓

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    1 wrz 2024

Margaret M: i jak twoje piersi po roku? Bardzo opadły? Bo ja też mam anatomiczne (jestem 2 tygodnie po operacji) i teraz mnie lekko przeraziłaś, że one opadły. Lekarz o tym nie mówił, że tak się stanie

• Anonim
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    24 cze 2023

Jestem 7 tyg po operacji, mam męciutkie po bokach i od dołu ale od góry dość twarde, sztywne. Mam metoda pod mięsień dual plane.

• Anonim
    MargaretM
    28 lut 2023

Jestem 5 tydzień po operacji. Powoli zaczynają mięknąć po bokach i od dołu.
    Mam tylko wrażenie jakby opadały w dół
    Mam mentor anatomiczne 375

• Anonim
    KlaudiaPietruszka
    29 sty 2023

Pierwsze dwa dni tragedia. Na 4 dzień z rączkami przy tułowiu robiłam już herbatę kanapki itd. Po tygodniu przychodziłam na parę godz do pracy biurowej. Po miesiącu mogłam spać na boku. Nie miałam obrzęków, krwiaków, jakichś krzywych piersi. Były obrzęknięte skóra napięta błyszcząca plecy bolały i swędziały. Ale nie było tragedii. 3 dni nosiłam sączki po operacji co zapewne pomogło. Startowałam z zera, moja budowa jest drobna implant 330 wcale nie za duży. Rozmiar wyszedł małe C. Trzeba wybierać sprawdzonych fachowców i niekoniecznie filozofujący profesor z 30 letnim doświadczeniem będzie lepszy od młodego starającego, się lekarza co po prostu ma fach w ręku.

• Anonim
    Motiva350
    22 mar 2020

To chyba tylko w tv tak ładnie to opisują ze wkłada się i się ma ... u mnie rany non stop i do tej pory ból pleców i sztywne robienie czynności domowych

• Anonim
    Paulitta579988
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Ojej, kochana no to faktycznie jak piszesz, że usuwane je miałaś na żywca to się nacierpiałaś...
    Ale teraz już rany na pewno będą się goić dobrze tylko trzeba czasu:) Bedzie dobrze na pewno :)
    Kurczę te wszystkie opisywane przypadki pokazują, że taka ingerencja to nie żadne hop siup i już ma się piękne cycki.. To proces, który faktycznie czasem może potrwać dłużej i trzeba być cierpliwym

• Anonim
    Motiva350
    22 mar 2020

Za 2 tygodnie minie mi 3 miesiące po operacji i takie problemy

• Anonim
    Motiva350
    22 mar 2020

Wziął nożyczki wyciągnął na żywca mega mega bolało teraz mam ranę i smaruje Ranisilver krem na rany .... to był pierwszy dzień epidemi w Polsce wiec zamykali szpital zrobił to na szybko nie miałam wyboru. Minęło już 9 dni i dalejcmega rana ale przynajmniej już nie leci krew tylko lekka ropa lub osocze
    Trzymam krem dalej stosuje gazy na to mlze w końcu się zagoi ale trzeba długo czasu

• Anonim
    Paula882204
    22 mar 2020
    Najlepszy komentarz

Mam dwójke dzieci, wiec od początku musiałam robić wiele rzeczy. szybko zaczęłam autem jeździć, może zbyt szybko. Sięgałam wysoko do szafek, odkurzalam itd... dziś tego żałuje :/

• Anonim
    Paulitta579988
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Też mam wrażenie że czasami mi się spinają mięśnie klatki piersiowej.
    Nie wiem ile czasu trzeba żeby one całkowicie puściły i żeby można było poczuć w końcu luz na klacie;) ?

• Anonim
    Paulitta579988
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Ha też nam problem z tymi szwami wewnętrznymi, w prawej piersi zaczął mi wchodzić więc lekarz go przeciął no ale widzę, że znowu wyłazi choć już nie ma tyle, żeby trzeba to było usuwać. W lewej piersi za to zaraz pod linią cięcia od zewnętrznej strony też mnie kluje prawdopodobnie szew wewnętrzny...
    A Tobie kochana jak lekarz usunął te szwy,? Przycinał czy wycinał z wewnątrz;)?
    I czy wogóle wiesz ile czasu takie szwy mogą się rozpuszczac w organizmie ???

• Anonim
    Xena
    22 mar 2020

Hej :) za szybko wróciłaś do obowiązków domowych? Czyli właściwie kiedy? I czy to były takie zwykłe czynników? Typu robienie jedzenia, kawa, herbata, małe delikatnie sprzątanie czy coś większego?

• Anonim
    Paula882204
    22 mar 2020

Nie mam pojecia, prawdopodobnie za szybko wróciłam do obowiązków domowych, a jeszcze się nie zagoiło wszystko. Jestem 8 tygodni po zabiegu. Sama nie zauwazaylabym ze puścił jakikolwiek szew, alr lekarz podczas kontroli, ugniatal,dotykał, badał i mówi ze puścił jeden szew, możliwe ze po pol roku trzeba będzie go założyć w znieczuleniu miejscowym, chyba ze przyrośnie ładnie wszystko, to nie ;-)

• Anonim
    Paula882204
    22 mar 2020

Mam dokładnie to samo! Ale tylko w jednej piersi, jakby był luz, przy schylaniu podchodzi ku gorze, jak dotknę czy przesunr to również

• Anonim
    Motiva350
    21 mar 2020

Omg a jak to się stało ze puścił szew ? Mi lekarz wyciagal szwy bo nie chcą się rozpuścić. Można wiedzieć ile jesteś po operacji ?

• Anonim
    Paula882204
    21 mar 2020

Tak naprawdę, Rozmawiając ze znajomymi, które są po zabiegu,to dopiero Ok roku możemy zobaczyć wygląd piersi Jaki będzie finalny ;-) Tak wiec troszkę trzeba poczekać, myśle ze do 6 miesięcy będą się zmieniać. Przed zabiegiem chciałam jak najmniejsze do swojej sylwetki, a jak już jestem po, to szybko ta wielkość się „opatrzyla” ;-) najważniejsze ze są jędrne i okrągłe ;-)

• Anonim
    Paula882204
    21 mar 2020

Współczuje, każdy organizm reaguje inaczej na ciało obce. decydując się na taki zabieg, trzeba liczyć się ze wszystkim co najgorsze, z powikłaniami :/ oraz z tym, ze będzie super od początku do końca, aLe temat rozmiaru i zadowolenia z niego jest Tez ważnym aspektem W tym przypadku, bo po to właśnie je robimy ;-)
    Życzę szybkiego powrotu do zdrowia !
    P.S. U mnie niestety tez nie jest Idealnie, puścił szew i za kilka miesięcy brde musiała mieć zakładany na nowo, a przez jakiś czas nie schodziła krew z jednej piersi i był dość mocno obrzęknięty

• Anonim
    Moni880714
    21 mar 2020

Oczywiście, że najważniejsze jest żeby nie było powikłań i bardzo Ci współczuję tej sytuacji. Każdy zadaje pytania dotyczące tematu i sytuacji w której się znalazł. Pozdrawiam i życzę zdrowia

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać