Jak wyglada powrót do normy po operacji piersi?

Anonim
pasihorse
Łódź · Utworzono: 27 sie 2022 · Ostatnia odpowiedź 4 wrz 2022

Hej, jestem w 4 dobie po powiększeniu piersi.. czy te krwiaki u podstawy piersi i obrzęk mostka to norma? Co będzie dalej? Obecnie jestem już bez leków p/ bólowych, funkcjonuję coraz lepiej. Czy te piersi choć trochę się zmniejszą? Na razie wyglądam jak lalka Barbie ze sterczącymi sutkami 😰😱

12 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Asia75
    Użytkownik wyróżniony
    4 wrz 2022

Ja wychodziłam z kliniki na drugi dzień, miałam robione piersi i nos. Drenów nie miałam w ogóle, pod piersiami przyklejone tejpy (nie wiem czy dobrze napisałam :-)) aż do pach. Ściągnęłam to wszystko 12 dni po zabiegu. Obrzęk na brzuchu już prawie niewidoczny czyli ok 3 tygodni po. Piersi z dnia na dzień coraz ładniejsze.

• Anonim
    pasihorse
    4 wrz 2022
    Najlepszy komentarz

Operacja w środę, w czwartek rano wyjęcie drenów i do domu. Dziś 12 dzień i już zupełnie inne życie. Wróciłam do pracy i może tak o tym wszystkim tyle nie myślę … obrzęk się zmniejsza, ale nadal pod piersiami siny obolały pas … najmniej przyjemne jest to poczucie w sutkach że zaraz będę karmić 🙈🙈

• Anonim
    Mikka
    4 wrz 2022

Czwartek 16 operacja, piątek 12 wyszłam ze szpitala, w sobotę rano miałam wyjęte dreny.

• Anonim
    Ardnas
    4 wrz 2022

pasihorse Ja jestem 6 dni po operacji i też mam straszne obrzęki i na dole i od strony mostka sino/fioletowo/żółto.
    AsiaReinert Super, że napisałaś o tym brzuchu. Bo ja właśnie mam taki problem. Jestem 6 dzień po operacji, mam niewielką ilość tkanki tłuszczowej na brzuchu i nagle brzuch zrobił się odstający, nie boli ani nic, ale jak stanę bokiem to jest taki "szeroki". Mam
    Nadzieje, że przejdzie.

Dziewczyny, tak czytam, Wy tak długo byłyście w szpitalu? Ja miałam w poniedziałek operacje, wtorek ściągnięcie tych uciskowych bandaży i założenie biustonosza pooperacyjnego + pas, środa 8 rano wypis. Na dole miałam plasterki, które wczoraj (5 doba) odpadły same.
    Implanty mentory 550cc pod mięsień.

• Anonim
    pasihorse
    1 wrz 2022

Dorota dzięki - chyba właśnie tego potrzebowałam !

• Anonim
    DortaTG
    1 wrz 2022

Pierwsze 2 tygodnie są najgorsze, potem już leci z górki. Z każdym tygodniem wszystko wygląda lepiej, zwłaszcza jeśli implanty były pod mięsień. Poczytaj sobie o fluff and drop, proces trwa nawet do roku. To operacja, na której efekty czeka się długo. Moje piersi zaczęły wyglądać ładnie po 2 miesiącach. Teraz po 5 miesiącach zastanawiam się jak ja bez nich żyłam ;)

• Anonim
    Mikka
    29 sie 2022

Byłam obandażowana jak mumia. Miałam tam nie podglądać, nic nie grzebać, pewnie żeby nie rozluźniać. Jedynie co mogłam przy nich robić delikatny masaż limfatyczny co 1,5, 2 h.
    W drugiej dobie miałam wyjęte dreny, a w ósmej pielęgniarka zdjęła bandaże, opatrunek zmieniła i dopiero następnego dnia mogłam wziąć prysznic przy ścisłych instrukcjach jak obchodzić się z okolicą rany, żeby jej nie moczyć etc.
    Uważam, że było to zbawienne dla mojej psychiki bo zdaje się w 10 dobie jak robiłam sobie sama opatrunek to zrobiło mi się słabo jak zobaczyłam tę okolicę.
    Dziś 18 dni po nadal mam paski wzmacniające na szwy i dopiero dziś widzę, że robi się pod nimi ładnie.
    Także w ostatecznym rozrachunku nie jest mi przykro, ze nie musiałam zaglądać tam częściej niż było to konieczne 😉

• Anonim
    Asia75
    Użytkownik wyróżniony
    29 sie 2022

Przecież taki zabieg to niesamowite obciążenie dla organizmu, potrzeba czasu na powrót do zdrowia. Ja jestem 17 dni po zabiegu i robiłam jednocześnie nos i piersi. Dopiero po 2 tygodniach zaczęły te piersi jakoś wyglądać. Brzuch spuchnięty jakbym była w 4 miesiącu ciąży, tabletki przeciwbólowe nadal biorę rano, bo piersi wtedy mnie bolą. Dlatego nie panikuj, wszystko powoli wróci do normy, tyle tylko, że z ładnymi już piersiami.

• Anonim
    pasihorse
    29 sie 2022

Nie zdejmowałaś stanika przez 8 dni? Ja kąpię się codziennie - dziś już sama zdejmowałam i zakładałam opatrunki … martwi mnie tylko ten obrzęk - pod biustem mam z 5 cm więcej … 😱 dlaczego nikt mnie nie nastawił na to co będzie dalej 😰

• Anonim
    Mikka
    28 sie 2022

Ja dopiero zobaczyłam swoje piersi w 8 dobie, po zdjęciu bandaży i nie był to urzekający widok 😉

• Anonim
    pasihorse
    28 sie 2022

Mikka dzięki … a ja jestem w 4 dobie i wszystko takie twarde i niekształtne …

• Anonim
    Mikka
    28 sie 2022

Krwiaki to zależy od ukrwienia, naczynek, ogólnego stanu. Mnie pani Doktor powiedziała, że myślała, że będę miała pod sam pępek, miałam jedynie pod jedną piersią.
    Zmniejszą, zmniejszą, obrzęk ustąpi.
    Jestem 17 dni po i opuchlizna już schodzi, piersi miękną, „opadają”.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać