Dziewczyny jestem po operacji 11 dni , narazie piersi są obrzmiale i twarde. ich wygląd podoba mi się z przodu. Bokiem narazie nie bardzo bo jest taki jakby uskok. Czy Wasze piersi na przestrzeni czasu zmienialy się? czy poczulyacie że są bardziej "wasze:?? czy formując się jakoś czy wszystko zostaje tak jak po operacji? będę wdzięczna za każdą odp ?
Hej 450ml okragle mentor za msc minie rok i sie zmieniaja do tego czasu byla nierownosc jest juz oki sa naprawde ładne czasaami ciezkie ale to przy okresie?
Hej Aga jakiej masz wielkości implant? Wygląda super :)
Spokojnie, z upływem czasu zbliża się do siebie. Rób zdjęcia co tydzień a potem porównaj, ja tak robiłam i było widać jak się zmieniają ?
jeszcze jedno pytanie czy tylko ja tak mam.czy też mieliście tak na początku A teraz po miesiącu czy więcej jest ok że dla mnie one są szerokie czyli zamiast do przodu duże to na boki pod pachami mam jak zdejme stanik i ręce opuszczę to masakra ..
A mam pytanie ale nie dotyczy tematu co z tą nieszczęsna torebką wloknistaczy. czy jest naprawdę ryzyko że się coś stanie można zapobiec temu . czytam tu parę tematów i się przerazilam co spotkało dziewczyny
Spokojnie nic się niemartw jeszcze ci zmaleja ja jestem ponad msc i zmalaly wolałam te opuchniete bardziej ?one się układają do kilku tyg miesięcy to ci lekarz powie i forumowiczki z dłuższym stażem po zabiegu☺️ będzie dobrze
mam pytanie ja miałam 15.03 dziś mija 6 dni wiadomo co to jest miałam małe A teraz 345 wypełnienie są prawie pod pachami lekarz mówi że zejdą się do środka że będzie dobrze ale na pewno bo teraz i tak jest szok dla mnie jak całe życie byłam płaską A nagle 2 melony powiedzcie czy zmienisz się i ładnie uloze . ??:(
Dzień dobry.
Do dziś nie wiadomo na 100%, jakie są przyczyny powstawania torebki włóknistej (w sensie jej kurczenia i przerostu). Wymienione przez Panią czynniki mogą mieć na to wpływ.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń
Dziękuję i pozdrawiam
Witaj.. Najgorzej było przez pierwszy tydzień aczkolwiek dopiero po 2 tygodniach czułam się już naprawdę dobrze. Każda z nas jest inna. Być może u Ciebie to dochodzenie do siebie potrwa dłużej. Jeśli coś Cie niepokoi to skontaktuj się z lekarzem, on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości. Jeśli poza tym nic więcej się nie dzieje a ból się nie nasila to chyba będzie ok. Ale ja nie jestem lekarzem ? Zadzwoń najlepiej do swojego operatora. Powodzenia i oby wszystko było ok ?
Karola85 piszesz, że miałaś palący ból w piersi. W którym tygodniu po operacji go odczuwałam? Ja mam podobny ból w obu piersiach i nie wiem, czy to normalne, czy tez jakieś powikłania. Jestem prawie 2 tygodnie po operacji.
Witaj jest to bardzo możliwe i najprawdopodobniej jest to przez opuchliznę wstaw tu zdjęcia piersi od boku i z przodu to na pewno więcej odpowiedzi dostaniesz ja też z chęcia je zobacze i doradzę. Ile masz pod biustem ?Jakiej firmy impanty ? U jakiego lekarza się operowałaś ?
Pozdrawiam serdecznie :)
Dzięki p.doktorze za odpowiedź, a mam pytanko co do tej torebki, czyli ona powstaje nie z winy lekarza bo źle umieszczono implant, tylko na skutek złej regeneracji albo złego przyjęcia ciała obcego przez organizm, a może niestosowanie się do zaleć pooperacyjnych?
Dzień dobry.
Wiem, że jest tu bardzo duża rozbieżność, nie ma jasnych dowodów.
Z reguły swoim pacjentkom nie zlecam masażu. Tylko w wyjątkowych przypadkach - przypadkach tzw. wczesnego procesu formowania torebki włóknistej, który, na szczęście, trafia się bardzo rzadko (w moich danych naprawdę pojedyncze przypadki).
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej
Oki ???super
Dokładnie tak.. Bo każda z nas jest inna ? jak byś chciała jeszcze podyskutować to pisz na priv ?
Ach z tą cierpliwościa to chyba żadna z nas po tym zabiegu nieposiada, ale fajnie że możemy się na forum powymieniac pytaniami, ale widzę że każda inaczej przechodzi?
Ooo to spore masz, ja mam 345 anatomiczne wysoki profil. Po tych 6 tygodniach wyglądają bardzo naturalnie. Jeśli coś Cie martwi to najlepiej zadzwoń do swojego lekarza. Ja tak zrobiłam po 6 dniach bo właśnie nie mogłam ogarnąć tego że lewa pierś tak bardzo boli. Lekarz kazał przysłać zdjęcia i na szczęście nic złego nie było. A że jesteśmy niesymetryczni to i piersi mogą się różnie goic. Jakieś 2 tygodnie temu pisałam że lewa pierś już jak by moja a w prawej czułam dyskomfort i jakby ciężar kiedy się pochylalam. Na szczęście i prawa pierś jest już bardziej moja. Na wszystko potrzeba czasu ? także cierpliwości kochana
Czyli mam się niemartwic, koleżanką która zemną był operowana ma ten sam problem, u mnie też prawa pierś obrzęknięta, a ja mam implanty 450 ml okrągłe mentor,pod miesien, żałuję tylko że większych niezrobilam, ale słyszałam od wielu koleżanek że też żałowały i zbierają na następny zabieg, ja asymetrie przed niemialam
U mnie prawa pierś była bardziej obrzeknieta i miałam z boku sporego siniola. Bardziej za to bolała mnie lewa, to był taki palący ból. Ale potem się role odwrocily i bardziej z prawą był problem. Na pewno obie piersi miałam obrzekniete bo teraz widzę że są już mniejsze. I niestety minimalnie prawa pierś jest mniejsza bo była mniejsza już przed zabiegiem.. Ale to drobiazg ? trzeba się przyjrzeć. Jakie masz implanty?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.