Implanty poniżej 300 ml

Anonim
Igaa
Użytkownik wyróżniony
Lublin · Utworzono: 31 mar 2023 · Ostatnia odpowiedź 10 paź 2023

Czy są tu dziewczyny, które mają bądź niedługo będą miały implanty o pojemności poniżej 300 ml? Np. takie kobietki, które mają szczupłą sylwetkę i wąska klatkę? Czy możecie pokazać jak u Was to wyszło? I czy macie średni czy wysoki profil? Mam mieć implant 275 ml i boję się, że to za mało. Mam ok. 68 cm pod biustem, 168 cm wzrostu, 51 kg wagi i dlatego operatorka zaproponowała taki implant. Jestem bardzo ciekawa jak takie niewielkie implanty wyglądają u osób o podobnej sylwetce.

64 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    10 paź 2023

Na brzuchu po niecałym miesiącu? Wow. Ja to się do tej pory nie odważyłam, a jestem prawie 5 miesięcy po 😊 Nawet na boku nie śpię. Ja przez 3 miesiące spałam na siedząco. Teraz śpię na płasko ale zawsze na plecach. Jakoś się przyzwyczaiłam.

Mi operatorka powiedziała że w nocy już mogę spać bez biustonosza, ale się nie odważę. Niedawno pozwoliłam sobie na kilka godzin w miękkim (chyba za miękkim i za luźnym) biustonoszu i od tamtej pory dolegliwości bólowe są dużo większe niż były miesiąc temu. Teraz żałuję że nie miałam wtedy piersi ściśniętych stanikiem pooperacyjnym.

Także ja pozostaje przy spaniu w biustonoszu póki co. A w ciągu dnia pooperacyjne i sportowe....i tak do roku. I mam nadzieję że po tym czasie będę mogła zapomnieć że mam coś w środku bo już jestem tymi odczuciami zmęczona.

• Anonim
    Emi34
    10 paź 2023

Ja już drugi tydzień natłuszczam blizny Linomagiem. Następnym krokiem będą plastry na blizny. Aż by się chciało żeby to wszystko szybciej wracało do normalności😉

Mam już „zgodę” na spanie na boku i próby leżenia na brzuchu🙈 chociaż nie wyobrażam sobie tego, przynajmniej na razie😆
    Po jakim czasie można spać bez stanika albo chociaż zrobić sobie kilka godzin przerwy?
    Najlepiej czuję się jak mnie nic nie uciska🙃

Piersi bez stanika wydają się większe, są bardzo ładnie wypełnione. Chciałabym żeby ten efekt się utrzymał, chociaż pewnie jak zmiękną to inaczej się będą układać i wyglądać. Jestem mega zadowolona😊

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    9 paź 2023

A sutki to nawet i teraz bolą, ale jak nacisnę. Najbardziej bolały przez pierwszy miesiąc. I ten obszar w środku pod sutkami.
    To że Cię boli pod piersiami to całkowicie normalne. W końcu są tam rany (bo chyba też masz cięcia pod piersiami?). Później pojawi się w tym miejscu nieprzyjemne uczucie ciągnięcia....też będzie to normalne. Blizny nie są elastyczne tak jak zdrowa skóra. Ja miałam zalecone masowanie blizn, ale to chyba po trzech miesiącach dopiero.

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    9 paź 2023

Emi, ostatnio wydawało mi się że w tym ciaśniejszym (S-ka z Lipoelastik) jest lepiej, ale jednak ciągle bolało. Jak byłam zaraz po operacji to nie byłam w stanie go dopiąć, sprawiał mi ogromny ból. Więc od razu po nosiłam S-ke z Carefix Anna - zaraz po zabiegu był on bardziej komfortowy, ale teraz jest mi za szeroki. Zmieniam raz na jeden, raz na drugi. I w każdym staniku boli gdzie indziej więc myślę że biustonosz ma duży wpływ na odczuwanie bólu. Teraz najbardziej komfortowo czuję się w zwykłym sportowym biustonoszu z Decathlonu, ale piersi brzydko w nim wyglądają, są spłaszczone.

Zrobiłam usg bo się bałam że coś jest nie tak skoro tak długo mnie boli, ale wyszło że wszystko jest ok, więc nie wiem skąd ten ból.

Emi super efekt! :) A jak patrzysz na piersi bez biustonosza to masz wrażenie że są za duże? W biustonoszu wyglądają świetnie.

• Anonim
    Emi34
    9 paź 2023

Igaa, jak ten ciaśniejszy biustonosz? Jest lepiej?
    Mi najbardziej dokucza dolna okolica pod piersiami, jakbym miała za ciasny stanik. Zastanawiam się od czego to, bo tak naprawdę tylko delikatnie się odciska. Nic nadzwyczajnego w porównaniu do staników, które nosiłam wcześniej, a nieprzyjemny ból jest cały czas.
    Jak długo bolały Cię sutki?
    Przesyłam pare zdjęć, tak jak obiecałam :)

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    24 wrz 2023

Emi, jak czujesz tylko ciągnięcie szwów to czujesz się lepiej niż ja teraz, po 4 miesiącach hehe. Jakiej firmy masz stanik pooperacyjny? Ja od początku czułam że ten który mi dali w szpitalu jest za luźny jak dla mnie, mówili że wcale nie. Ale chyba jednak moja intuicja była słuszna. Jak kobiety które miały większy biust niż ja, były szersze w obwodzie i dostały S-kę, to dziwiło mnie że mam mieć taki sam rozmiar. Dziś założyłam ciaśniejszy biustonosz i w końcu poczułam ulgę. Już miałam tak dość tego dyskomfortu. Mam nadzieję że to pomoże na dłużej.

• Anonim
    Emi34
    24 wrz 2023

Hej, Igaa. Efekt jest idealny, mi się bardzo podobają. Po ściągnięciu bandaża jest o wiele lepiej - lżej i mogę wykonywać więcej ruchów rękami. Nawet spanie jest lepsze. Teraz czuje tylko szycie, które czasami ciągnie. Fotki pokażę trochę później, bo muszę zmyć jeszcze ślady po plastrach i mazaku🙈 Nie wygląda to ciekawie, bo przypomina sińce. Trudno to domyć, a skóra jest bardzo wrażliwa w tym miejscu.

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    23 wrz 2023

Emi43, jak się czujesz? Widziałaś efekt? Jesteś zadowolona? Wrzucisz jakieś zdjęcia? :)

• Anonim
    Granola1234
    Użytkownik wyróżniony
    22 wrz 2023

Tak jak wcześniej mówiłam, spróbój skonsultować się z innym lekarzem, jeśli nie jesteś do końca zadowolona. Wlej sobie 325 ml wodu do woreczka i porównaj z mniejszą objętością. Czy faktycznie aż tak duża ta różnica?

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    22 wrz 2023

74 pod biustem, 174 wzrostu, waga 55 kg - implant jaki mi zaproponowano to Mentor 360, ewentualnie 325

• Anonim
    Granola1234
    Użytkownik wyróżniony
    21 wrz 2023

nitkanitka a jakie masz wymiary? Pod biustem, wzrost, waga? Jeśli nie jesteś zadowolona z konsultacji wybierz się do innego specjalisty i zobacz co powie. Musisz być pewna swojej decyzji.
    Nie bój się narkozy, każdy tego bardzo się obawia, ale trzeba być dobrej myśli. A jeśli Twój strach jest na tyle duży to po prostu tego nie rób.

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    21 wrz 2023

Jakieś zdjęcia możesz pokazać. Ja poszłam z zamiarem do 300, a mi lekarz na stare zaproponował 360.. ewentualnie 325 i do tego lifting. Trochę mnie to podłamało.

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    21 wrz 2023

Właśnie nie miałam i dlatego tak się stresuje, pytałam o inne możliwości ale lekarz mówi że nie ma :(

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    21 wrz 2023

Ja też mega się boje narkozy, i tego, ze po jakimś czasie znów trzeba będzie to powtórzyć. :(

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    21 wrz 2023

Ja też mega się

• Anonim
    Emi34
    21 wrz 2023

nitkanitka, 270 Mentor Xtra. Operacja w Poznaniu w Klinika Złotowska.
    Możesz być spokojna o narkozę chyba, że już wcześniej miałaś i masz złe wspomnienia.
    Ta narkoza nie jest jakaś głęboka. Ja od razu po wybudzeniu byłam w pełni świadoma.

• Anonim
    nitkanitka
    Użytkownik wyróżniony
    20 wrz 2023

Do Emi, jaki implant masz i gdzie operacja? Też panicznie boje się narkozy, i czy wszystko pójdzie zgodnie z planem..

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    19 wrz 2023

Jak już trochę dojdziesz do siebie i jak Cię "odpakują" to pochwal się efektem 😊

• Anonim
    Emi34
    19 wrz 2023

Igaa, dziękuję🤍
    Zostałam przy 270 tak jak proponował doktor. Zaufałam jego doświadczeniu i myślę, że dobrze zrobiłam😊

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    18 wrz 2023

Emi, super że już jesteś po 🙂 Wracaj szybko do pełni sił, no i cierpliwości i wytrwałości Ci życzę. Pozostałaś przy 270 ml mentor Xtra? Czy coś zmieniałaś?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać