Witam. Jestem pół roku po liftingu piersi z implantami. Piesi są różnej wielkości, podczas konsultacji lekarz nie mówił nic o asymetri. Zrobiłam Badanie rezonasem. O to jego treść Badanie MR piersi w obrazach T2 i T1 zależnych , bez środka kontrastowego oraz program DWI i sekwencje na obecność silikonu. W badaniu bez kontrastu możliwa tylko ocena implantów. Stan po obustronnej plastyce za pomocą wkładek silikonowych. Torebki wkładek bez cech uszkodzenia, z pofałdowanymi zarysami zewnętrznymi, zwłaszcza w piersi lewej. Nie stwierdza się cech przecieku silikonu do tkanek otaczających. W największym wymiarze poprzecznym wkładka po stronie prawej 109x35,5 mm oraz wymiaru podłużnego 115,5 mm. W największym wymiarze poprzecznym wkładka po stronie lewej 103x39 mm oraz wymiaru podłużnego 120 mm. Moje pytanie brzmi czy te implanty są różnej wielkości bo tak to wygląda. Dziękuję za pomoc
No to chyba masz różne implanty, albo może jeden masz uszkodzony i dlatego stracił na objętości.
Czy rezonans wykazał jakieś uszkodzenia?
Może przecieka? Stąd jest mniejszy.
Czy piersi są takie same, gdy na nie patrzysz?
Tak same implanty bez tkanki były mierzone
No na to wygląda.
Lekarze też to pewnie wiedzą, ale tutaj chyba mają jakiś układ, żeby nie wypowiadać się negatywnie na temat pracy innego lekarza, chociaż mają świadomość, że ktoś zrobił coś nieprawidłowo.
Niemniej jednak wyraźnie widać z zapisu, że są różne te implanty u ciebie.
103 a 109 to 6 mam różnicy, bo rozumiem, że mierzyli Ci sam implant bez tej tkanki, która go obrasta z czasem?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.