Witajcie, chciałabym zapytać i ewentualnie prosić o wklejenie zdjęć przez dziewczyny, które miały powiększane piersi implantami firmy MOTIVA . Zainteresował mnie jakiś czas temu ten temat bo słyszę wiele dobrego o tych implantach a zwłaszcza o Ergonomixach. Czy jest tu spora grupa Motivek :) ?
Berry🤩 piękne! Proporcjonalne do sylwetki i wyglądają baaaaaaardzo naturalnie czyli wg mnie najpiękniejszy efekt - zero podejrzeń o implant 🤩
Anatomiczne, 165 cm 52 kg. Zadowolona
Berry2024-jesteś zadowolona z rozmiaru? Tak sobie to wyobrażałaś? Jaki masz wzrost i wagę? To implanty okrągłe?
Mój wybór był totalnie podyktowany przez doktora rozmiary nic mi nie mówiły, jako że nie miałam nigdy piersi, po prostu chciałam mieć pełny biust i po prostu wyglądać kobieco. A jako że zawsze miałam płaski biust na prawdę wybór który posiadam jest wystarczający, lekarz wybrał motiva ergonomix 280 cc
A ja od kilku dni czuje takie plywanie implantu jak masuje pierś czuje jak one się przesuwają. Czy to normalne po 2.5 miesiąca od operacji?
Wcześniej piersi były nie do końca było czucie i byly takie sztywne. Teraz zachowują się jak naturalne ale trochę denerwuje mnie to uczucie tego implantu.
Jak czujecie swoje piersi po pełnym wygojeniu dłuższym czasie ?
Skarbek86, też tak miałam, minęło w czasie gojenia. Implanty mam od 2 lat, teraz czasami coś mnie boli tylko gdy prześpię całą noc na brzuchu.
Skarbek86, ja też tak miałam ale później samo minęło. Mój Dr powiedział, że to normalne. Ale ja zawsze wychodzę z założenia, że jeśli coś nas matki czy niepokoi, to powinnysmy ptac swojego Dr, żeby nas uspokoil.
Skarbek86, ja też tak miałam ale później samo minęło. Mój Dr powiedział, że to normalne. Ale ja zawsze wychodzę z założenia, że jeśli coś nas matki czy niepokoi, to powinnysmy ptac swojego Dr, żeby nas uspokoil.
Tak coś takiego było bo pamiętam że 7 dnia byłam na kontroli i o tym wspominałam. Minęło szybko.
Cześć dziewczyny 🙂 czy któraś miała zjawisko "bulgotania" w piersi po operacji? Jestem 3 dni po i się zastanawiam, czy to powód do zawracania głowy lekarzowi. 🫣🙂
To ja powiem, że wydawały mi się ciężkie w przymiarkach, a tego nie czuje po operacji.
A wielkościowo wydawały mi się większe niż są.
Ale to dlatego, że łatwo się przyzwyczajamy.
I te piersi wygladaja inaczej w biustonoszu i bez. Warto dobierać do sylwetki aby później nie mieć problemów z dobieraniem ubrań.
Ja zawsze będę miała szersze biodra i kupując sukienke, kostium jednoczęściowy musiałam kupować pod rozmiar bioder co powodowało pustke w biuście. I np już po operacji kupilam kostium jednoczęściowy nadal mam minimalnie za mały biust.
Zastanawiam się czy przymierzanie implantów na konsultacji maja jakieś odzwierdlenie w rzeczywistości? Lekarz oczywiście uprzedził mnie, żeby wyglądem się nie sugerować, a ciężkością .
EIK
Dziękuję za odpowiedź, ,efekt super
I porównując do allergena jest zdecydowanie bardziej miękki.
Ja mam 2. A Ty jaki miałaś?
Ninkaania a masz ergonomixy 1 czy ergo 2? Szczerze w dotyku czuję niewielką różnicę w miękkości.
Ja miałam metodą dual plane najpierw implant Allergan i to o czym piszesz było bardzo widoczne. Allergany musiałam wymienić i teraz mam motiva ergonomix również metodą dual plane (klinika Kolasinski) i przy tym implancie tego nie obserwuje, więc podsumowując - myślę, ze kluczowy jest tutaj rodzaj implantu i jego miękkość.
Ninkaania to jak mięsień zaciska się na implancie szczegolnie przy wysiłku np. Na siłowni, przy podnoszeniu cięższych przedmiotów rękami. Wtedy widać takie skurcze na klatce piersiowej ******* na mostku.
Co dokładnie masz na myśli pisząc o animacji piersi?
Dziewczyny które mają metodą pod mięsień dual plane czy możecie napisać czy efekt animacji piersi u was występuje? Jestem szczupła osoba w klatce mało mam własnej tkanki i nie chce, żeby implant był wyczuwalny z drugiej strony dużo ćwiczę i chodzę na siłownię + małe dziecko w domu i boję się animacji piersi. Napiszcie jak to wygląda u was, proszę!
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.