Implanty Mentor - czy możliwe są powikłania po latach

Anonim
JSZ
Użytkownik wyróżniony
Poznań · Utworzono: 4 paź 2022 · Ostatnia odpowiedź 13 paź 2022

Zastanawiam się nad założeniem implantów Mentor. Chciałabym się dowiedzieć czy są na forum osoby które mają implanty Mentor już dłuższy czas? Czy macie jakieś powikłania, bóle, czy ogólnie nie żałujecie decyzji... Mam dużo wątpliwości, czy za ok 10 lat nie okaże się że muszę je wymienić ze względu na stwardnienia, spadek jędrności etc. Mam 40 lat i zastanawiam się czy na pewno sobie bardziej nimi nie zaszkodzę i potem będę żałowała

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Onawawa
    Użytkownik wyróżniony
    13 paź 2022

dlaczego przy moim avatarze przy odpowiedzi jest "REKLAMA"?

• Anonim
    Onawawa
    Użytkownik wyróżniony
    7 paź 2022
    Najlepszy komentarz

... mentor, w kształcie łezki, teksturalny, na mięsień .. niestety więcej szczegółów nie pamiętam bo było to ... około 20lat temu.. każdy inaczej reaguje, teraz chyba są jeszcze lepsze możliwości, ale obecnie rozważyłabym wszczep własnego tłuszczu jeśli byłoby to możliwe... Ogólnie nic się raczej nie dzieje (oprócz jakiegoś siniaka który czasem w 1 miejscu nawraca), stwardnienie jakieś wystąpiło po kilku latach (ta torebka chyba się zawiązuje, nie wiem), obecnie sporo utraciłam tkanki tłuszczowej i implant jest wyczuwalny na "kantach"... a i czasem odczuwam chyba.. nie kłucie, ale jakby parzenie? ale to mam wrażenie takie czasem, rzadko.. ciało daje znać że to nie jego.. (badam się mniej więcej co rok na usg i jest ok wszystko na razie)
    nie doradzę, co dalej.. sama rozważam obecnie usunięcie (z innych względów niż jędrność)... na dzień dzisiejszy oprócz tego małego siniaczka który nie wiem czemu się pokazuje (cykl hormonalny?) to nic się - u mnie - raczej nie dzieje i nie działo.
    gdybym nie musiała to bym nic sobie nie wszczepiała, odczucia jednak ciała obcego są (np jak mocno coś do klatki przyciskam, w tłoku w komunikacji, jak ktoś na mnie leży), poza tym to jednak ciało obce, chemiczne, niby przebadane ale teraz po latach się okazuje że dla teksturalnych (które wtedy miały się nie zsuwać i lepiej z ciałem "wiązać") to że tarcie o tkanki i że coś tam może wpływać na ryzyko rozwoju raka BIA-ALCL... nie wiadomo co będzie za ileś tam lat.

• Anonim
    JSZ
    Użytkownik wyróżniony
    6 paź 2022

czy dobrze rozumiem, że nikt nie ma żadnych powikłań?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać