Hej, dziewczyny 🥰 ➡️ Czy któraś z Was ma implanty anatomiczne ❓ I może do tego 330 ml Mentor 😁❓ Ale ogólnie pytam o anatomiczne: ➡️ czy one są miękkie w dotyku (po takich 6 mięśniach na przykład)❓ ➡️ Czy któraś miała rotację czy to niepotrzebne straszenie❓ Nie podobają mi się efekty po okrągłych, gdzie widać po prostu, że biust był poprawiany przez ten efekt push up(naturalnie nikt tak nie ma) stąd pytanie o anatomy.
Dziękuję EIK❤️.
Wgl lekarz mówi, że ta lewa pierś jest wyżej niż prawa, która jest idealna wg niego.
Znowu zaczęłam się załamywać.
Jak nie jedno to drugie 😪.
Oby finalnie wyszło dobrze.
Na to liczę.
W poniedziałek mam kontrolę 19.08, więc zobaczymy, ale lekarz mówił, że już nie będę musiała nosić stanika pooperacyjnego (mam okropnie ciasny, że nie mogę swobodnie oddychać) tylko już mogę przejść na sportowego do tego nosić pas celem obniżenia tej lewej strony.
No ale czytam tu wszędzie i nikt chyba nie nosił tak krótko stanika pooperacyjnego? Bo u mnie będzie 7 dni 🤔
Wracaj szybko do formy 🤗 niestety takie rzeczy się zdarzają. Dobrze, że była szybka reakcja. Zaufaj lekarzowi 😊 będzie pięknie 🩷
Dren nie jest koniecznością. Ja nie miałam.
Jestem już po.
Wyszły komplikacje u mnie 😪.
Operację miałam 12.08, po operacji czułem się naprawdę dobrze, ale w nocy lewa pierś zaczęła mnie okropnie boleć.
Okazało się, że zebrał się jakiś płyn a nie miałam założonych w ogóle tych drenów.
Prawa była super, ale ta lewa, jakby miała wybuchnąć.
13.08 znowu na stół. Tym razem założony mam ten dren. Nie przewidywałam takiego przebiegi sprawy, bo nie wiem, czy zawsze te dreny powinny być, czy nie, chociaż prawa pierś obyła się bez tego.
Teraz mam dren w lewej piersi i ból okropny.
Myślę, że gdybym zapobiegawczo miała te dreny założone od razu to byłoby całkiem dobrze.
Plus taki, że lekarz szybko zareagował, nie zbagatelizował tematu mówiąc, że to się jakoś wchłonie. Od razu na stół i poprawka.
Jeśli chodzi o kształt to nie chciałam patrzeć, bo nastawiłam się psychicznie, że spojrzę na kontroli dopiero, ale lekarz zrobił zdjęcia i mi pokazał: znowu się załamałam, bo lewa jest gigantyczna a prawa normalna, ale lekarz mówi, że to wynik tej drugiej ingerencji, bo musiała wyjąć implant, oczyścić tam z płynu, założyć dren itd. i że będzie równo i mam się nie martwić.
Widziałam, że też się przejął sytuacją, dlatego chcę obiektywnie ocenić efekt, gdy już wyjmie mi dreny i ta opuchlizna w miarę zejdzie.
Nie chce działać po wiem emocji, bo finalnie może będzie idealnie, pomimo tych moich przykrych przejść.
Pani doktor sama zaproponowała. Robi tylko implanty motiva. One są tak miękkie 🩷 jestem w szoku. W ogóle ich nie czuć. Sciskalam przyjaciółki mentory pod mięsień i moje i jest serio niebo a ziemia.
Ja nie rodziłam, nie karmiłam także to też inna sytuacja biustu. Startowałam z bardzo płaskiego biustu. Cały biustowy tłuszczyk zniknął na siłowni...
Co do rozmiaru: każdy implant wygląda inaczej na innej osobie, na innym typie piersi, na innym stanie wyjściowym. Naprawdę nie warto się sugerować fotkami innych osób
Jest na insta lekarz, który pokazuje jedna pojemność implantu na różnych pacjentka. Świetnie to uświadamia jak jeden typ implantu wygląda zupełnie inaczej
Dr Tomasz Kasprzyk
Pierwsze zdjęcia 5 dni po operacji. Ostanie 6 msc po
Mam 175 cm, 65 cm pod biustem
Teraz mam rozmiar z esotiqe 65e/f
Także pamiętaj :) jeden implant, wiele osób, mnóstwo różnych efektów.
Mój biust jest wg ,, standardów " sztucznych biustów - mały 😎 dla mnie super 😎😎😎
Dziękuję za odpowiedzi :) @ Inka476 - mam nadzieję, że wszystko przebiegło dobrze. Jestem ciekawa efektu. Ja mam zabieg zaplanowany na 25.11.24. Na konsultację poszłam kompletnie bez czytania czegokolwiek, z myślą, że chce naturalny efekt. I to był chyba błąd. Jestem po 3. ciążach i karmieniach. Zostały mi zaproponowane dwa rozmiary- anatomicznie 260 lub 280ml. Ale tak teraz czytam i patrzę na zdjęcia tutaj to wiem, że piersi wyjda nie za duże. Dobrze, że mam jeszcze możliwość zmiany 😌 moje aktualne wymiary to wzrost 174, waga 60, pod biustem 74, biust 83. Zależy mi na efekcie fajnie wypełnionego C, ale właśnie bez przesadnego push upa.
@ ElK - bardzo ładne! Mi od razu zaproponowano implant pod mięsień. Jak było w Twoim przypadku- naciskałaś na takie umiejscowienie implantu? Czy lekarz sam to zaproponował? Z jakich wymiarów startowałaś?
Ja mam motivie 315 ml. Są to implanty ergonomiczne czyli takie, które układają się wraz z ruchem ciała i wyglądają maksymalnie naturalnie. Wg mnie efekt naturalnego biustu podbija umiejscowienie pod powięź a nie pod mięsień (mięsień piersiowy jest dużym mięśniem i zawsze widać, że trzyma implant)
Izelaf, ja będę robić to potem wrzucę zdjęcia, jak to wygląda, bo widocznie wszyscy robią okrągłe z efektem mega push to, co mi osobiście się nie podoba.
Tzn. od razu widać, że robione a ja nie chcę, żeby ktokolwiek, kto na mnie spojrzy na basenie czy coś, od razie wiedział, że coś robiłam z biustem.
Wolę, żeby każdy, patrząc na mnie, nawet o tym nie pomyślał 😋.
Dzisiaj mam zabieg, zdjęcia wrzucę, gdy dojdę do siebie, czyli może za 2 tygodnie, więc jeśli jesteś ciekawa to zaglądaj
hej :) Podbijam pytanie!
"Po 6 miesiącach" miało być 😝
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.