Implantacja dużych implantów - jaki rozmiar implantów preferują lekarze?

Anonim
PaniKatarzyna
Wrocław · Utworzono: 3 gru 2018 · Ostatnia odpowiedź 5 sie 2023

Hej, witajcie! Od jakiegoś czasu, regularnie przeglądaj to jak i inne fora dotyczące powiększania i plastyki biustu. Zastanawia mnie fakt, iż w większości krajów (Niemcy, Szwecja, Holadndia, Norwegia itd.) nie ma problemu by lekarze robili powiększanie biustu większymi implantami wedle oczekiwań pacjentek (oczywiście biorąc pod uwagę ich możliwości zdrowotne i anatomiczne). Nikt nie przesłaniają im oczu tezami, że większe implanty niż 290/320/330 ml nie zmieszczą im się w klatce, będą nieproporcjonalne do ich postury itp. Oczywiście, biorą pod uwagę, wszelkie uwarunkowania swoich pacjentek. Z mojego punktu widzenia, wielu polskim lekarzom, po prostu brakuje umiejętności i wiedzy w tym zakresie i desperacko próbują uniknąć implantacji dużych implantów (jakie wymarzyły sobie niektóre pacjentki). Jakoś poza granicami Polski normą są implanty rzędu 500/650/700ml, niewiele osób ma powikłania, większości osób jakoś mieszczą się te implanty pod mięśniami i nikt ich nie przekonuje, że duże implanty wyglądają źle... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Pozdrawiam Was serdecznie! :)

51 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Marek_Ma_kowiak
    5 sie 2023

Witam czy jest możliwość podania namiarów na te klinikę ?

• Anonim
    zlotarybka
    1 sty 2019

Piękne, dziękuje

• Anonim
    PaniKatarzyna
    17 gru 2018

Witam, proszę, w wiadomości prywatnej, dokładnie wskazać cytat mojej wypowiedzi, gdzie naruszam zasady regulaminu.
    Proszę również o niezwłoczną odpowiedź na wysłaną przeze mnie wiadomość do Państwa, bo jak widać, macie czas na śledzenie forum, ale na czytanie istotnych maili od użytkowników to już nie bardzo.

• Anonim
    Emka652165
    17 gru 2018

Droga Panno Migotko,
    jedną z zasad naszego forum jest zachowanie szacunku do siebie nawzajem, prosimy Cię serdecznie o nieobrażanie innych użytkowników
    Pełny regulamin możesz znaleźć tutaj: https://www.estheticon.pl/regulamin_serwisu#comunity3
    Pozdrawiam serdecznie
    Emka

• Anonim
    Emka652165
    17 gru 2018

Droga ladybotox,
    jedną z zasad naszego forum jest zachowanie szacunku do siebie nawzajem, prosimy Cię serdecznie o nieużywanie wulgaryzmów
    Pełny regulamin możesz znaleźć tutaj: https://www.estheticon.pl/regulamin_serwisu#comunity3
    Pozdrawiam serdecznie
    Emka

• Anonim
    ladybotox
    14 gru 2018

Trafione w punkt !

• Anonim
    ladybotox
    14 gru 2018

Szczerze to każdy ma w dupie ten Twój „biust” wiec sobie nie schlebiaj. Ty masz kompleks wielkości chyba haha i nie godzisz się ze kobiety, które maja mniejszy implant maja ładniejsze niż Twoje „super” 700 haha. Tragedia. Tu pokazałaś swoj poziom „cebulaku”.

• Anonim
    Lena693864
    14 gru 2018

A zdajesz sobie może sprawę z tego, że nie każda z nas chce wyglądać karykaturalnie i wcale nie zazdrości Ci, że masz 700? Każdy ma indywidualne poczucie estetyki. Dla Ciebie Twoje piersi są ładne i idealne, a innym po prostu się nie podobają. Ja osobiście nie chciałabym mieć takich jak Ty...każdy z nas jest inny i uwierz, że nie każda "polaczka-cebulaczka" zazdrości...

• Anonim
    Sonya
    Użytkownik wyróżniony
    14 gru 2018

Och, nie dość że krytykujesz polskich chirurgów, to i kobiety z tego kraju, gratuluję. Szkoda, że nie podesłałas zdjęć, widocznie szału nie ma... pozdrawiam :)

• Anonim
    PaniKatarzyna
    14 gru 2018

Rozumiem, że widziałaś mój biust w całej okazałości, a nie tylko na zdjęciach, które tu zamieściłam i widać tylko 1/3 biustu... ah, desperacja i zazdrość kobiet "polaczek-cebulaczek" nie zna granic...
    Ale cóż, kończę tę bezpodstawną dyskusję bo zwyczajnie brak mi godnej rozmówczyni z konkretnymi argumentami :)))
    Bez odbioru!

• Anonim
    ladybotox
    13 gru 2018

Dokładnie możecie porównać akurat Sonia ma ok 300ml a Ty 700 i sobie zobacz :)

• Anonim
    ladybotox
    13 gru 2018

Dziękuje kochana :) ale niech dalej myśli ze każdy jej zazdrości ml .. haha

• Anonim
    ladybotox
    13 gru 2018

Oj Ty głuptasku, tyle się różnimy ze ja wazę 50kg i mam 500cc hp Mentor i niestety ale Twoje przy moich się chowają (oceniam po zdjęciu) zreszta licytować się nie będę, pozdrawiam haha..

• Anonim
    Sonya
    Użytkownik wyróżniony
    12 gru 2018

Ale zazdrościć nikt nie musi, ladybotox ma piękny biust i bardzo duży

• Anonim
    Sonya
    Użytkownik wyróżniony
    12 gru 2018

Ja chętnie zobaczę:) bo jestem ciekawa.

• Anonim
    PaniKatarzyna
    12 gru 2018

Rozumiem, że jesteś zazdrosna oraz ciekawa więc zapraszam Cię na priv, gdzie chętnie podeślę Ci więcej fotek byś miała ogląd na to jak ogromna różnica jest między 300, a 700cc ;) całuski!

• Anonim
    a_siarkiewicz209346
    11 gru 2018

Panno Migotko,
    jako największy producent implantów piersiowych na świecie MENTOR potwierdzamy, że w Polsce sprzedawane są wszystkie dostępne w naszej ofercie wielkości implantów piersiowych, w tym również rozmiary przekraczające wielkość 400ml.
    Należy pamiętać, że dobór odpowiednich implantów jest zależny od wielu czynników: budowy anatomicznej pacjentki, szerokości klatki piersiowej, ilości tkanek, które pozwolą na odpowiednie pokrycie implantów. Właściwy dobór będzie miał wpływ na efekt końcowy, zapobieganie powikłaniom, zadowolenie pacjentki oraz wygląd piersi po latach od wszczepienia implantów. Najlepszy efekt zostanie osiągnięty, jeśli możliwości spotkają się z wymarzonym efektem.
    Implant musi się przede wszystkim mieścić na klatce piersiowej, nie powinien wychodzić pod pachę i nie może stykać się zbyt blisko z drugim implantem w dekolcie.
    Im większy implant, tym cięższa pierś, a tym samym szybsze rozciągnięcie tkanek i skóry. Duży implant powoduje również większy nacisk na gruczoł piersiowy, który ulega szybszej dystrofii (zanikowi).
    Większe implanty potęgują ewentualne powikłania związane z wszczepieniem implantów, np. bardziej widoczne jest marszczenie się implantu.
    Pozdrawiamy, życząc zadowolenia z podjętych decyzji i właściwego doboru implantu.

• Anonim
    mnktn
    7 gru 2018

ja miałam zleconych mnóstwo badań, z wymazu z nosa wyszedł mi gronkowiec, gdybym miała tylko wywiad prawdopodobnie gronkowiec mógłby doprowadzić do wyjęcia implantu, wiec uważam, ze należy się dokładnie zbadać przed operacja, a nie iść tylko na wywiad, jak przed wizyta u kosmetyczki, to jest bardzo poważna sprawa. A co do wielkości, to uważam, ze lekarze wola nie ryzykować powikłań u pacjentki, jak niektóre kobiety chcą mieć piersi powyżej 500cc, a są drobne i szczupłe, to uważam ze lekarz ma racje i chce dobrze dla pacjenta.

• Anonim
    Czarnulka87
    6 gru 2018

Dokładnie. To nie są żarty i z pozoru niezbyt powazna operacja może się skończyć tragicznie...Było niestety już mnóstwo takich przypadkow.

• Anonim
    Sonya
    Użytkownik wyróżniony
    6 gru 2018

Skoro tak krytykujesz pracę i doświadczenie polskich chirurgów to nie rozumiem czemu w zasadzie jesteś na tym forum. Nie jest nowością to, że chirurdzy w Polsce są jednymi z najlepszych na świecie, a Ty patrzysz na chirurga plastycznego tylko pod jednym kątem. Poza tym wstrzymalabym się od negowania zdania ludzi , którzy lata poświęcili nad medycyną. Należy im się szacunek za to co robią, a nie krytyka. Poza tym patrząc na Twoje dwa zdjęcia mogę stwierdzić, że biust masz ładny, ale do super dużych przecież nie należy, to też kwestia anatomii, że u ciebie taki zastosowano.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać