Witam. Czy ktoś orientuje się jaka maksymalnie wielkość implantu wchodzi pod mięsień. Miałam operację pod mięsień prawie 4 lata temu po pierwszej ciąży 350 ml mentor. W tym momencie jestem po drugiej ciąży w której sporo przytyłam, gruczoł wyciągnął się i obwisły mi piersi, nie ma tragedii. No ale jest tam implant więc po wyjęciu pewnie będą flaki. Chciałabym to ładnie wypełnić na dużeee okrągłe piersi. Myślę o rozmiarze implantu 600/700 ml zastanawiam się tylko czy lepszy efekt byłby wkładając je w tą kieszeń która jest pod mięśniem, czy w nową kieszeń pod gruczoł. Na operację idę do tego samego lekarza. Mam konsultacje za kilka dni lecz chciałabym tu trochę podpytać zanim się wybiorę. Pisałam chwilę z Doktorem e maile i pisał, że im większy implant pod gruczoł tym większe ryzyko pofałdowana implantu. Hm… ma ktoś może zdjęcie piersi jak wygląda to pofałdowanej jeśli jest to widać gołym okiem w ogóle? Czy tylko czuć podczas dotyku? Pozdrawiam (zdjęcie w lustrze 2 lata po operacji) zdjęcie pierwsze teraz pół roku po porodzie, nie karmiłam piersią drugiego dziecka.
Zdjęcia które dodałam były robione około 5 dni po operacji :)
Witam. Czy któraś z Was leciała do Turcji operować piersi? Jak to się odbywa? Jaki koszt?
Wyjęłabym zrobiła lifting i włożyła jaki tam rozmiar chcesz pod mięsień, są teraz takie metody że nie powinno być problemu. Ale jeśli włożysz taki duży już do trochę opadniętej piersi to musisz się liczyć z tym, że znowu po jakimś czasie opadną i to jeszcze bardziej. Chyba że zrobi ci torebkę pod mięśniem na implant ja tak miałam, wtedy implant się nie poruszy
Będę miała 590 ml pod mięsień, obecnie mam 380ml. To prawda że jeśli jest pod gruczoł z czasem skóra się fałduje, a przy tak dużych implantach szybciej piersi by opadły. Myślę że nie będzie u ciebie problemu włożyć implant pod mięsień
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.