Proszę o wypowiedzenie się dziewczyn, które mają zrobiony zabieg tą metodą. Czy jest ona bezpieczniejsza? Czy dłużej trwa rekonwalescencja? Mam zaplanowany zabieg na styczeń w jednej z Warszawskich klinik. Jestem zdecydowana, ale nie znam za wiele opinii innych kobiet.
Witam, czy któraś z Was zdecydowała się na cięcie po pachą??
Ani7 nie wiem, nie mam porównania z innymi. Nie wiem jakby wyszły u innego z jak oglądałam prace Jaworowskiego to mi się podobały, a obejrzałam naprawdę wiele prac wielu lekarzy i mi się nie podobały.
Carolineeee- w dalszym ciągu wybrałabyś tego samego operatora? Czy jednak zmieniłabyś na innego?
Tak myślę że te 325 byłoby lepsze. Ogólnie to demi jest dość płaskie, przy ewentualniej wymianie za jakieś 10/15 lat chyba wybiorę profil full, żeby ta pierś szła jednak do przodu. Wydaje mi się że jeśli chodzi o ergonomixy ogólnie ze względu na to że są bardzo miękkie one zawsze będą pełniejsze na dole i będą przypominały naturalną piers, ale nie ma zwisów.
Carolineeee- czyli 325? Myślisz, ze byłoby ok? A jak one ogólnie, bo to demi mocno opadają? Możesz wystawić jakieś zdjęcie?
Ani7 Ogolnie ok. Piersi wyglądają dobrze chociaż po tych 3 miesiącach stwierdzam ze mógłby być większe. Chociaż myślałam, że nigdy tego nie powiem. Mam leciutką asymetrię, która wyszła dopiero przy gojeniu, chociaż od samego początku czułam że jedna pierś goi się inaczej i wygląda inaczej niż druga. Niezbyt wierzę w to co mówił lekarz na ostatniej wizycie kontrolnej że taka jest moja budowa klatki piersiowej itp. Moim zdaniem to też trochę wina operatora. Ogólnie asymetria nie jest widoczna przez inne osoby ale ja oczywiście czuję i widzę różnicę.
Carolineeee- czy możesz napisać, jak Twoje piersi? Jak wyszedł rozmiar i kształt? Zmieniłabyś coś teraz? Daj znac.
Ani7 ja ostatecznie zdecydowałam się na cięcie pod piersią, metoda pod powięź. Ból 3 dnia już jest tak mały, że nie biorę przeciwbólowych. Jednak mnie ta metoda endoskopowa nie przekonuje. Pytałam doktora czy po endoskopowej jest szybsza rekonwalescencja i mniejszy ból to powiedział że nie. A bałam się że jesli blizny zrosną się nieładnie to pod pachą latem będzie to widoczne. Klinika ok, wszystko czyste i nowiutkie. Opieka pooperacyjna tez ok. Wiadomo pomagają ze wszystkim po operacji, bo nie ma się siły na to żeby samemu wstac. Jedyne co mnie zdziwiło to to że 3 osoby miały tego dnia operację i żadna z nas nie dostała żadnego posiłku oprócz kisielu drugiego dnia rano. A wiem że w innych klinikach są normalnie posiłki (oczywiście po odpowiedniej ilości czasu od operacji). Anestezjolog i pielęgniarki też bardzo miłe.
Carolineeee-ty miałaś przez pachę? Bo właśnie tego jestem ciekawa. Czy ból tą metodą jest większy, czy to bez znaczenia. Jak wyglądają szwy?Jak się czułaś w tej klinice? Jesteś z czegoś niezadowolona? Lekarz? Pobyt? Napisz jak oceniasz ból.
Ani7 jestem już po. Jeśli masz pytania co do kliniki i samego zabiegu to pytaj śmiało. Narazie efekt samego zabiegu trudno ocenić, wiadomo piersi są trochę posiniaczone i opuchnięte, ciężkie i czuć rozpieranie. Jestem druga dobę po zabiegu i widzę poprawę po drugiej nocy. Ból jest dużo mniejszy niż się spodziewałam.
Karolina_Ba_os-koniecznie napisz jak już będziesz po. Jak dobrze pamiętam to już niedługo! 😉
Karolina- też mam pod powięź, rewelacja w rekonwalescencji i w naturalności wyglądu.
Aaa i będę robiła pod powięź jednak.
Ani7 tak zamówione zostały ergonomix2. 295 demi.
Karolina_Ba_os
To taką samą cenę i dla mnie zaproponował. Podjęłaś już decyzję co do wielkości? Ty chcesz średni profil?
Ani7 ja mam zabieg 18.11 i 24000 z ergonomixami 1 lub 32000 z ergonomixami 2.
Karolina_Ba_os
Na kiedy chciałabyś mieć zabieg? Jak ogólnie wrażenie co do lekarza? I na ile wycenił Tobie?
Karolina_Ba_os obwod 77 cm 160 cm 56 kg implanty ergo2 285 demi lub 325 demi wybiorę w dniu opki. Bardziej jestem skłonna na te 325 🙂 oglądałam już tyle piersi w tych rozmiarach, ze jestem pewna naturalnego wyglądu przy profilu demi. Oczywiście każdy powinien te pomiary traktować indywidualnie, że względu na budowę ale jakiś pogląd jest
Skarbek86 jaki rozmiar implantu wybrałaś? I ile masz cm pod biustem obecnie? Lekarz mi powiedział, ze metodę mogę zmienić nawet w dniu operacji, ale same implanty muszę wybrać wcześniej. Teraz jak tak myślę to te 320 może będzie za dużo.
Karolina_Ba_os ja wybrałam metodę pod powięź i ergonomix2 właśnie ze względu na szybsza rekonwalescencje i minimalne ryzyko animacji. Nic innego nie brałam pod uwagę i zaufałam lekarzowi i tak za tydzień będę już po ;)
Musisz być pewna swojego wyboru
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.