Endoskopowa metoda powiększania piersi

Anonim
Ani7
Białystok · Utworzono: 25 paź 2024 · Ostatnia odpowiedź Dzisiaj 08:02

Proszę o wypowiedzenie się dziewczyn, które mają zrobiony zabieg tą metodą. Czy jest ona bezpieczniejsza? Czy dłużej trwa rekonwalescencja? Mam zaplanowany zabieg na styczeń w jednej z Warszawskich klinik. Jestem zdecydowana, ale nie znam za wiele opinii innych kobiet.

26 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Carolineeee
    Dzisiaj 08:02

Ani7 ja ostatecznie zdecydowałam się na cięcie pod piersią, metoda pod powięź. Ból 3 dnia już jest tak mały, że nie biorę przeciwbólowych. Jednak mnie ta metoda endoskopowa nie przekonuje. Pytałam doktora czy po endoskopowej jest szybsza rekonwalescencja i mniejszy ból to powiedział że nie. A bałam się że jesli blizny zrosną się nieładnie to pod pachą latem będzie to widoczne. Klinika ok, wszystko czyste i nowiutkie. Opieka pooperacyjna tez ok. Wiadomo pomagają ze wszystkim po operacji, bo nie ma się siły na to żeby samemu wstac. Jedyne co mnie zdziwiło to to że 3 osoby miały tego dnia operację i żadna z nas nie dostała żadnego posiłku oprócz kisielu drugiego dnia rano. A wiem że w innych klinikach są normalnie posiłki (oczywiście po odpowiedniej ilości czasu od operacji). Anestezjolog i pielęgniarki też bardzo miłe.

• Anonim
    Ani7
    Wczoraj 11:59

Carolineeee-ty miałaś przez pachę? Bo właśnie tego jestem ciekawa. Czy ból tą metodą jest większy, czy to bez znaczenia. Jak wyglądają szwy?Jak się czułaś w tej klinice? Jesteś z czegoś niezadowolona? Lekarz? Pobyt? Napisz jak oceniasz ból.

• Anonim
    Carolineeee
    Wczoraj 11:32

Ani7 jestem już po. Jeśli masz pytania co do kliniki i samego zabiegu to pytaj śmiało. Narazie efekt samego zabiegu trudno ocenić, wiadomo piersi są trochę posiniaczone i opuchnięte, ciężkie i czuć rozpieranie. Jestem druga dobę po zabiegu i widzę poprawę po drugiej nocy. Ból jest dużo mniejszy niż się spodziewałam.

• Anonim
    Ani7
    8 lis 2024

Karolina_Ba_os-koniecznie napisz jak już będziesz po. Jak dobrze pamiętam to już niedługo! 😉

• Anonim
    ElK
    Użytkownik wyróżniony
    8 lis 2024
    Najlepszy komentarz

Karolina- też mam pod powięź, rewelacja w rekonwalescencji i w naturalności wyglądu.

• Anonim
    Carolineeee
    8 lis 2024

Aaa i będę robiła pod powięź jednak.

• Anonim
    Carolineeee
    8 lis 2024

Ani7 tak zamówione zostały ergonomix2. 295 demi.

• Anonim
    Ani7
    6 lis 2024

Karolina_Ba_os
    To taką samą cenę i dla mnie zaproponował. Podjęłaś już decyzję co do wielkości? Ty chcesz średni profil?

• Anonim
    Carolineeee
    6 lis 2024

Ani7 ja mam zabieg 18.11 i 24000 z ergonomixami 1 lub 32000 z ergonomixami 2.

• Anonim
    Ani7
    5 lis 2024

Karolina_Ba_os
    Na kiedy chciałabyś mieć zabieg? Jak ogólnie wrażenie co do lekarza? I na ile wycenił Tobie?

• Anonim
    Skarbek86
    5 lis 2024

Karolina_Ba_os obwod 77 cm 160 cm 56 kg implanty ergo2 285 demi lub 325 demi wybiorę w dniu opki. Bardziej jestem skłonna na te 325 🙂 oglądałam już tyle piersi w tych rozmiarach, ze jestem pewna naturalnego wyglądu przy profilu demi. Oczywiście każdy powinien te pomiary traktować indywidualnie, że względu na budowę ale jakiś pogląd jest

• Anonim
    Carolineeee
    5 lis 2024

Skarbek86 jaki rozmiar implantu wybrałaś? I ile masz cm pod biustem obecnie? Lekarz mi powiedział, ze metodę mogę zmienić nawet w dniu operacji, ale same implanty muszę wybrać wcześniej. Teraz jak tak myślę to te 320 może będzie za dużo.

• Anonim
    Skarbek86
    5 lis 2024

Karolina_Ba_os ja wybrałam metodę pod powięź i ergonomix2 właśnie ze względu na szybsza rekonwalescencje i minimalne ryzyko animacji. Nic innego nie brałam pod uwagę i zaufałam lekarzowi i tak za tydzień będę już po ;)
    Musisz być pewna swojego wyboru

• Anonim
    Carolineeee
    5 lis 2024

Ani7 jestem już po konsultacji. Wybrałam 320 cc demi ergonomix 1 metoda dual plane(pod mięsień). Szczerze wyszłam z większym dylematem. Teraz boję się animacji implantu w tej metodzie, to może wystąpić. A także efekt double bubble chociaż doktor mówił że u mnie prawdopodobieństwo jest niskie ze wystąpi takie efekt. Teraz zastanawiam się czy lepiej nie wybrać metody pod powięź i wybrać ergonomixy 2 ;( jestem zalamana

• Anonim
    Ani7
    3 lis 2024

Karolina_Ba_os
    Karolina to ty zaraz już masz zabieg! Napisz proszę co wyszło na konsultacji przed zabiegiem, a pamiętam że masz 05.11.
    Da się jakoś tu wymienić namiarami na siebie?

• Anonim
    Carolineeee
    3 lis 2024

Ja też mam dużo obaw. Najbardziej boję sie długiej rekonwalescencji i ewentualnych komplikacji.

• Anonim
    Ani7
    1 lis 2024

Karolina_Ba_ No właśnie muszę przyznać, że nie pamiętam, ale raczej pod mięsień muszę następnym razem dopytać. Właśnie wspomniał, że będzie dłuższa rekonwalescencja, ale później będzie ładniej.
    Wogle mam teraz taki mętlik w głowie, że już mi klatka piersiowa kłuje…nie wiem czy dobrze mnie zrozumiał, z tym rozmiarem tzn oczywiście, że posługiwał się tabelką. Boję się strasznie, że mi rozmiar wyjdzie nie taki, albo jeszcze inne rzeczy…Też tak macie?

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    1 lis 2024

Implanty pod mięsień są o tyle do re, że nie ma możliwości wystawania implantu, bo jest pod mlęsień, więc żadne obrzeża nie są widoczne, a przy powięzi może być, że będą widoczne pomieszczenia bądź krawędzie implantu.
    Mój lekarz mówił, że pod mięsień robi tylko szczupłym Paniom, że t właśnie uniknąć tego, o czym piszę wyżej, ale jeśli masz trochę swojej tkanki tłuszczowej to on robi pod powięź, bo wtedy ten tłuszczyk zakrywa implant.
    Mówił też, że metodą pod powięź jest trochę ciężka w rekonwalescencji, wszystko bardziej boli, bo ten mięsień, żeby włożyć implant trzeba oderwać od ciała, a przy powięzi implant wkłada się pod warstwę tkanki tłuszczowej.

• Anonim
    Carolineeee
    31 paź 2024

Ani7 to były wymiary podane wg pomiarow i tabelki. Z tego co mówił że u mnie 320 to max. Ja po przymierzeniu tego biustonosza z wkładkami rozważałam raczej te mniejsze chociaż dużej różnicy w nich nie było a lekarz powiedział że lepiej te większe. A powiedz czy tobie też proponował implanty pod mięsień? Tutaj też mam dylemat z tym umieszczeniem podmiesniowym czy lepiej pod powięź.

• Anonim
    Ani7
    30 paź 2024

Karolina_Ba_os
    Napisz mi czy on Tobie proponował większy biust? Czy to jego wyliczenia? Że max 300? To teraz mam duzo do przemyślenia. Idąc na konsultacje to nawet 360 nie brałam pod uwagę, ale jak mnie zmierzył, to dał mi taki zakres.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać