Pytanie kieruję do pań, które maja implanty mentor xtra, a miały wyjściówkę 0 lub A, jak się czuły po operacji ? Ile ml włożyłyście dziewczyny? Po czasie jak oceniacie wielkość i wygląd? :) Lekarz zaproponowała mi mentor xtra 340-365cc hp, jestem ciekawa waszych opinii o tym implancie. Podobno mentor xtra są o 30% bardziej miękkie. Moja wejściówka to małe A, zależy mi na piersiach C/D, nie większych.
Teresahd minął rok od Twojej operacji, możesz pochwalić się efektem?
Ja mam 170, 56kg i 74 pod biustem. Więc prawie to samo mamy. Dziwne, że nie pytał Cię o dokładne wymiary.
Sofiia, mam 173, 56kg, pod biustem 72. Doktor mnie o to nie pytał, nie mierzył tego. Ważniejszy był np. rozstaw sutków.
Teresahd, a jaki masz wzrost, wagę, wymiary pod biustem? Ja mam za tydzień operację i mam mieć implant Mentor hp 275 lub 300ml. Skłaniam się ku 300 i wg mojego operatora to będzie rozmiar C/D. Startuję. prawie że z zera.
Już za chwilę czeka mnie operacja - 3 tygodnie :) Z lekarzem ustaliłam, 325 xtra hp - implant ma 5,4cm projekcji i 10,8 cm szerokości :) Moje piersi mają szerokość coś między ok. 10,5-11cm. Byłam u lekarza dwa tygodnie temu na ostatecznej konsultacji. Zdecydować się nie mogłam, jaki implant, jaki profil i ile cc. Staneło na mentorach hp xtra ze względu na to, że według pomiarów mam blisko siebie sutki. Moderate +xtra lub zwykłe hp mogłyby (według lekarza) spowodować efekt sutków patrzących do środka. Ogólnie lekarz powiedział, że mogę jeszcze zmienić na 340 cc, jak bym chciała i nie powiem, ciągle się zastanawiam. 340 od 325 różnią się szerokośćią (11,1cm). Powiem szczerze, ciężko znaleźć kogokolwiek z implantami 325 xtra hp startującego z AA lub niepełnego A...
Teresahd, zobacz sobie też, jaką projekcję mają implanty, które rozważasz. Projekcja, czyli ile cm implant wystaje do przodu, to też jest ważne.
Stwierdziłam, że 340cc hp xtra są dla mnie za duże, więc rozważam 285 lub 325. Lekarz powiedział, że gdy wezmę 325, to będę miała pełne D lub E, jeśli wezmę 285 to pełne C. (Oczywiście te wymiary odnoszą się do moich wymiarów - mam wąska klatkę i piersi blisko siebie).
Anonim
Alx 😍 piękne są, ale Ty szczuplutka jesteś... też uważam, że taki rozmiar jest super, ja drugi raz może wzięłabym mniejsze, tak do 365ml max... nie 365 i 405... Ale wypowiem się pewnie za jakiś miesiąc ostatecznie, jak ubiorę normalny stanik itp... bo zależy z jakiej perspektywy patrzę na moje, jeszcze się nie przyzwyczaiłam 😁
Hej, jestem 5 tygodni po operacji, implanty 340 ml mentor hp xtra. Startowałam z polaktacyjnego mniej niż zero ;) (nie wypełniałam miękkiego biustonosza w rozmiarze A). Rozmiar ostatecznie będę znała za kilka miesięcy, jak piersi się ułożą, ale myślę, że to będzie pełne B/ małe C. Przy mojej sylwetce (158 cm, 49 kg) piersi wydają się całkiem spore, cieszę się, że nie wzięłam większych. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że to bardzo subiektywne jest ;)
A w kwestii samopoczucia to bardzo indywidualna sprawa :) u mnie pierwszy tydzień po operacji był słaby: ucisk w klatce, poczucie przyklejonych do klatki ciężkich „betonowych klocków”, trudności ze spaniem na plecach, a do tego wygląd klatki piersiowej - jak Frankenstein (siniaki na piersi, na mostku, jedna pierś nieco wyżej, szwy) i ogólnie fakt, że nie jestem samodzielna (np. potrzebowałam pomocy, żeby podnieść się z łóżka) były mocno frustrujące ;) ale cierpliwość, czas i stosowanie się do zaleceń swojego chirurga to klucz do sukcesu. Z dnia na dzień jest coraz lepiej, a po 5 tygodniach piersi są miękkie i czuję tylko lekki dyskomfort po nocy. Mimo początkowego dyskomfortu uważam, że warto! Powodzenia w wyborze! :)
Anonim
Justyś daj świeże foto, ja nie wiem, jaki mam rozmiar to dopiero 4 tyg. po więc jeszcze muszą się ułożyć...
Anonim
Ja mam 365 i 405ml... Miałam asymetrię.. .ten 365 jest fajnym rozmiarem, choć u mnie na tej większej piersi... myślę, że będą fajne, nie przerysowane... zależy od twoich oczekiwań...
Ja mam mentor 300 hp okrągłe. 2 miesiące po operacji. Startowałam z małego A w dodatku po 2 ciążach. Teraz mam rozmiar D. Ale to wszystko zależy od twoich wymiarów i budowy klatki.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.