Dylemat co do wielkości implantów

Anonim
Ewa173
· Utworzono: 2 kwi 2025 · Ostatnia odpowiedź 28 kwi 2025

Witam was Już za kilka dni czeka mnie operacja powiększenia piersi implantami Mentor. Nie opuszczają mnie wątpliwości co do wielkości implantów. Mam 165cm wzrostu, 68kg, 80cm pod biustem. Dylemat między 375ml a 405ml okrągłe średni profil…bardzo zależy mi na w miarę możliwości naturalnym wyglądzie, nie podobają mi się widocznie sztuczne piersi…tylko nie wiem jak to przy mojej szerokiej klatce piersiowej będzie wyglądać 🙈 startuje z takiego małego B. Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami, jeśli któraś ma podobne wymiary? Stresuje się mocno i po przeczytaniu wielu wypowiedzi na różnych formach mam jeszcze większe wątpliwości 🥴 Czy może bardziej żałowałyście że wybrałyście za duże czy za małe? Dzięki za odzew

13 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Gre1
    28 kwi 2025

Nie chce mi się zdj dodać -.-

• Anonim
    Gre1
    28 kwi 2025

Byłam właśnie w intimissimi na zakupa i mam 75 C/D i aż miałam łezki w oczach że mam piersi 🥹
    Ja mam ale też brzuch robiony. Dzisiaj dokładnie 4tyg mijają

• Anonim
    Mag122
    Użytkownik wyróżniony
    27 kwi 2025

Ja chciałam naturalne, żeby nikt nie zauważył że robione było, nosiłamega pushup i bluzki pod szuje. Ja mam 68 pod biustem, 51kg i 165. Jestem 5 tygodni po operacji. Wcześniej miałam zero, plecy i sutek. Mam ergonomiczne 355 profil full i już myślę że jak lekarz chciał mi 375 (max dla moich możliwości) to byłam głupia że nie chciałam, bo myślę że byłyby takie idealne na 100%. I dobrze ze uparl się że mniej niż 355 nie zrobi, bo szkoda mojej kasy. Ja chciałam 300ml i wiem że to byłyby dwa małe pryszcze.
    W sieciowkach wychodI C, w typowych z bielizną 65 E/F.
    Dostałam informację że one troszkę opadna od góry, ale ergonomiczne sa takie między okrągłymi a anatomicznymi.

• Anonim
    Dor35
    26 kwi 2025

Gre1 masz może jakieś zdjęcie jak to obecnie wygląda?

• Anonim
    Gre1
    25 kwi 2025

Aż jestem ciekawa jak u mnie wszystko się wygoi bo aż się boję jak słyszę jakie pojemności wzięłyście 🙈

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2025

Zależy, na czym ci zależy: ja chciałam naturalnie wyglądające, i nie za duże, takie, żeby pasowały do figury całościowo i nie były przesadzone.
    Chciałam 295 ml, ale lekarz zasugerował 330 ml anatomy, bo powiedział, że gdy opuchlizna zejdzie to z moich 295 ml będą małe piersi.
    Wzięłam więc 330 ml i wyglądają naprawdę mega naturalnie, ale stwierdzam, że teraz bym jednak wzięła 375 ml, bo o ile 330 po operacji z opuchlizną były takie Perfect 😍😍😍 to po zejściu opuchlizny straciły na objętości 20%, więc gdybym wzięła 375 to bez opuchlizny miałabym takie 330 z opuchlizną, czyli idealne.
    Dlatego uważam, że warto wziąć ciut większe niż się chce, i nie sugerować się widokiem od razu po operacji, bo po miesiącu będą naprawdę dużo mniejsze.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2025

Mentory*

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2025
    Najlepszy komentarz

Ja mam 165 cm i 47 kg wagi.
    Pod biustem 65 cm.
    Mam Mentosy, ale anatomiczne 330 ml.
    Wcześniej miałam okrągłe, ale nie wyglądało to naturalnie przy mojej chudej sylwetce, dlatego wymieniłam na anatomiczne i teraz nikt nawet nie podejrzewa, że to nie moje naturalne 😁 tak mega dobrze wyglądają 😍

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2025

Patrząc na mój komentarz poniżej to trochę zmieniłam zdanie. Jestem 3 miesiące po i piersi dużo się zmieniły. Zupełnie inaczej leżą jakby opadły też i jakąś depresję przechodzę że wcześniej wyglądały lepiej. Teraz mnie taki zał ogarnia że mogłam brać większe że to nie do końca cycki moich marzeń. Za bardzo chciałam to ukryć przed światem że mam robione a teraz mam maturalny efekt ale zakładam letnie bluzki i wydają mi się tak nisko te piersi że były wyżej... 😒niby to naturalnie wygląda ale przechodzę jakiś kryzys 🤣

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2025

Gre1 ja mam 160cm 56kg i 78cm pod biustem i mam 380ml i uważam że na moją szeroką klatkę mogłam brać większe. One z profilu są super wielkości tylko patrząc przodem uważam że są takie kuleczki że maja duzo miejsca na tej klacie jakby implant był wyższy i szerszy wyglądałoby to lepiej na mojej klatce. Także myślę że nie masz co dużo oczekiwać po 255 jak ujędrnienia obecnych No chyba że masz całkiem 0 to będziesz mieć drobny biuście.

• Anonim
    Gre1
    24 kwi 2025

Hey dziewczyny jestem w szoku 🤯 ja mam 165cm i 66kg i lekarz dał mi 255ml 🙈 pod biustem 80cm. Chciałam nie mieć największych ze względu na uprawianie sportu i bieganie ale wydaje mi się że wygląda wystarczająco 🙈

• Anonim
    Magda1267i
    Użytkownik wyróżniony
    20 kwi 2025

Hejka, ja mam 405cc okrągłe mentor po 6 tygodniach, jestem bardzo zadowolona, chociaż teraz chyba wybrałabym najwyższy profil.
    160cm wzrostu 57kg wagi 75cm pod biustem

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    3 kwi 2025

Ja miałam 57kg 160cm wzrostu pod biustem 78cm mam okrągłe 380 najwyższy profil. I mega pasują do mojej sylwetki. Nie wyglądają sztucznie a bardzo naturalnie ale to już zasługa mojego lekarza bo widziałam dziewczyny co maja mniejsze a mają doczepione piłki z autostrada pomiędzy nimi. Zależało mi by nie rzucały się w oczy i takie są nikt się nie domyślił wyglądają jak w pusch upie gdy teraz noszę miekkie staniki. Gdybym wzięła 430 to też uważam że byłyby ok ale wtedy już byłoby to zauważalne a tego nie chciałam.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać