Jestem rok po operacji powiększenia piersi. Od ponad tygodnia zaczęłam odczuwać dziwny dyskomfort w lewej piersi. Czuję ucisk, drętwienie oraz kiedy podniosę rękę do góry odczuwam dziwne napięcie. Miałam robione usg na którym podobno niczego podejrzanego nie widać. Obawiam się czy to nie jest przerost tej torebki która otacza implant. Czy da się to jakoś zatrzymać? I czy to w ogóle może być ta przyczyna? Dodam jeszcze, że póki co pierś wygląda normalnie. Miałyście podobną sytuację?
Anonim
Ania Kret a byłaś może u fizjoterapeuty? Skąd jesteś? Wiem, że w Warszawie w którejś klinice mają fizjoterapeutów i oni pomagają kobieta po op powiększenia piersi. Jakaś dziewczyna pisała że właśnie się tam zgłosiła i jej uratował pierś fizjoterapeuta. Jej lekarz nie widział problemu i ją zbywał. Tylko ona była 6 tyg po operacji. Ale warto zawsze spróbować.
Niestety nadal nie wiem co się dzieje 😞objawy cały czas są takie same a ja już nie mam pomysłu do kogo się zgłosić o pomoc. Był rezonans, usg piersi, prześwietlenie klatki piersiowej i kręgosłupa, echo serca, ekg serca i nadal nic nie wiadomo😞
Jak u Ciebie sytuacja? Czy wszystko dobrze się skończyło?
No właśnie też tak czytałam ale nie wiem na ile to prawda, nie wiem też czy to jest przyczyną. Lekarz mnie operujący nie wiele pomógł mówiąc żeby masować teraz i powinno przejść, ale nie przechodzi a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie że po masowaniu jest gorzej. Chciałabym w końcu znaleźć przyczynę bo trwa to już 4 tydzień, a ja coraz bardziej się martwię.
Anonim
Ja jestem przed zabiegiem, też mam mieć okrągłe mentory. Moja pani dr zaleca masowanie piersi praktycznie od razu po. Niby ma to zapobiec tworzeniu się twardej kapsuły. Mówi że ona musi się utworzyć żeby oddzielić implant od ciała ale żeby wszystko było ok musi być miękka i elastyczna i właśnie masowanie w tym pomaga. Ale co lekarz to inna opinia.
Czytałam, że jak się zaciska ta torebka ale jest to początkowy etap to można brać jakieś leki które to zatrzymają. Najlepiej jak najszybciej skonsultuj się ze swoim lekarzem.
Mentor i kształt okrągły, nie ja nie masowałam bo dr powiedział że nie ma takiej potrzeby :/ No i faktycznie przez prawie rok wszystko było ok. Nigdy nie odczuwałam takiego ucisku jak teraz. Czuję go za każdym razem jak się schylę, jak dotknę w jednym miejscu lub jak podniosę lewa rękę do góry czy odwodzę ją do boku. Nie jest to uczucie na całej piersi tylko właśnie w jednym miejscu.
Anonim
Hej dziewczyny. Jakie macie implanty? Masowałyście piersi po operacji?
O Boże. To się tyczyło obu piersi? A na usg czy rezonansie coś wyszło? Czym to było spowodowane?
Ja tak miałam.. właśnie jestem po wymianie implantów po 3 latach. Dostałam strasznego przykurczu, piersi przy napinaniu były zdeformowane.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.