Palenie papierosów a powiększenie biustu

Anonim
paula1987
· Utworzono: 20 lut 2018 · Ostatnia odpowiedź 23 lut 2018

czy 2 tygodnie zaprzestania palenia papierosow przed operacja powiekszenia piersi jest optymalnym i bezpiecznym okresem?

7 komentarzy

Reklama
  • Klinika ELITE

· 23 lut 2018

Witam,
    4 tygodnie przed zabiegiem powinna Pani zaprzestać palenia papierosów.
    Pozdrawiam

• dr Bartłomiej Zoń

· 21 lut 2018

Dzień dobry.
    Zasadniczo najlepiej jest, gdy pacjentka nie pali papierosów, w kontekście planowego zabiegu operacyjnego. Ale to jest ideał, który w życiu nie zawsze występuje. Aby odniosła Pani korzyść z rzucenia palenia podczas zabiegu, musi to nastąpić minimum miesiąc przed zabiegiem, najlepiej, jak będą to 2-3 miesiące. Ma to znaczenie odnośnie gojenia ran oraz przebiegu samego znieczulenia - ogólnego dotchawiczego.
    Pozdrawiam.
    Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

• Anonim
    juz_po660712
    20 lut 2018

Ach to masz za sobą :-)

• Anonim
    Karola85
    20 lut 2018
    Najlepszy komentarz

Ja już jestem 4 tygodnie po operacji. Sama palilam jeszcze dzień przed, fakt, w dzień operacji już sobie odpuscilam. Póki co blizny piękne. Nawet mój lekarz mimo że mnie nastraszyl jakie skutki niesie palenie, powiedział że wszystko się ładnie goi ? Zalecają zaprzestac palenia bo ono opóźnia gojenie ran. Moja kumpela zapaliła jeszcze godzinę przed zabiegiem i też wszystko jej się pięknie wygoilo a teraz jest już 2 lata po zabiegu ? Mimo że sama zlamalam zakaz to innych nie zachęcam.

• Anonim
    juz_po660712
    20 lut 2018

Warto dopytać lekarza , ja przed operacja pytałam czy to konieczne ? Paliłam , blizny zagoiły mi się błyskawicznie - wiec hmmm chyba nie trzeba z tego rezygnować , kiedy masz termin ?

• Anonim
    Karola85
    20 lut 2018

Ja w zaleceniach przedzabiegowych miałam napisane że najlepiej zaprzestac miesiąc przed operacja.

• Anonim
    juz_po660712
    20 lut 2018

czy to Twój pomysł czy lekarza ?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać