Co zdecydowało, że wybrałyście akurat tego lekarza?

Anonim
Mag85
Opole · Utworzono: 11 lis 2022 · Ostatnia odpowiedź 17 lis 2022

Witam dziewczyny 🙂 co głównie zdecydowało że wybrałyście akurat tego, a nie innego lekarza? Mam zaplanowane 3 konsultacje w sprawie powiększenia piersi u różnych lekarzy. Czy na takiej wstępnej konsultacji lekarz pomógł wybrać konkretny implant? Czy doradził coś albo odradził? Ile trwa taka konsultacja? Czy oprócz wstępnej ceny operacji (implant + operacja) i badań które muszę wykonać przed dochodzą do tego jeszcze inne dodatkowe koszty? Jeden lekarz przyjmuje u mnie w mieście, 2 pozostałych około 100 km ode mnie, wszyscy mają dobre opinie. Będę bardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi i informacje co było dla was ważne w wyborze lekarza 🙂

17 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Mag85
    17 lis 2022

Monia85 mi co jakiś czas pomysł wracał ale nigdy nie rozważałam tak na serio. Czasem do męża żartowałam że zrobię sobie balony 😉 i ostatnio tak sobie myślę, że mam dość życia z kompleksem i że jestem na takim etapie życia że też mnie stać. Że ciężko pracuję i że w końcu chciałabym zrobić coś tylko dla siebie. Teraz muszę tylko znaleźć dobrego lekarza i spełnić marzenie 🙂🤩 oczywiście również bardzo się boję komplikacji, rekonwalescencji oraz tego, że będę niezadowolona z efektu 😖

• Anonim
    Monia85
    Użytkownik wyróżniony
    16 lis 2022

Mag85 no moja samoocena poszybowała😉 podobam się sama sobie i nareszcie bez zażenowania patrzę w lustro🙂 do operacji zbierałam się dwa lata. Ale stwierdziłam, że albo w tym roku albo wcale. No i się zawzięłam i się udało wszystko ogarnąć. To była bardzo dobra decyzja.

• Anonim
    Monia85
    Użytkownik wyróżniony
    16 lis 2022

Mag85 mnie właśnie operowała dr. Bagińska w Warszawie, bo jestem z okolic Łodzi. Na konsultację udało mi się dostać w ciągu trzech miesięcy, czyli koniec lipca, a operację początek września bo akurat był wolne jedno miejsce na ten termin.

• Anonim
    Mag85
    16 lis 2022

Monia85 super że masz już za sobą i jesteś zadowolona z efektu 🤩 zazdroszczę 🙂🙂Chciałabym się właśnie do lata wyrobić by w końcu wyglądać jak normalna kobieta w stroju kąpielowym czy w sukience.

• Anonim
    Mag85
    16 lis 2022

Agata76, ja byłam na konsultacji u dr Janickiej w Bytomiu. Jestem umówiona na konsultację u dr Czopkiewicza w Opolu i dr Knakiewicza we Wrocławiu. Chciałam się umówić na konsultację u dr Anny Bagińskiej we Wro ale jestem 40 ta na liście na nowy rok, więc pewnie gdzieś na wiosnę by wypadało. 😖 Czytałam o niej dobre opinie i chciałam się umówić, dziś dzwoniłam, ale terminy jak się okazało są odległe. Dr przyjmuje też w Warszawie, ale to już dla mnie za daleko.

• Anonim

Anonim

16 lis 2022

Ale możesz powiedzieć u kogo robisz? Też mam styczniowy termin, przełożony z listopada.

• Anonim
    Monia85
    Użytkownik wyróżniony
    15 lis 2022

Mag85 ja byłam dobę w klinice tak jak większość pań, oczywiście można było wykupić dodatkową dobę ale to koszt ok 1.000 zł. Więc mało kto się decyduje. Ja byłam nastawiona na rozm. 400 żeby wyszło pełne D. Natomiast jak zaczęłam przymierzać to spodobało mi się 455 jeszcze o tym nie wiedząc że to taka objętość. I pani dr. pow. że według niej takim implantem o takiej objętości otrzymamy taki efekt jak mi się podoba. Do operacji były przygotowane trzy rozm. 425, 455, 470ml... i mogłam nawet w dzień operacji zdecydować, że może być mniej albo więcej bo też by do mojej budowy pasowało .Pani dr. pow. że mam szeroką klatkę więc implanty okrągłe jak najbardziej się sprawdzą, zaproponowała te mentory Xtra bo one ładnie wypełniają dekolt i dają efekt push- up. Ja zresztą od początku wiedziałam, że chcę akurat te implanty bo widziałam zdjęcia dziewczyn z tymi xtra i efekty super. Na początku bałam się tych 455 i byłam zdecydowana na 425 ale ostatecznie miałam podjąć decyzję w dzień operacji przy RYSOWANIU, i za poradą p. dr.wzięłam 455 i jestem mega zadowolona. Na zdjęciach wygl. na mega duże ale to też chyba złudzenie takie. Bo na żywo są bardzo proporcjonalnie do sylwetki. A w bluzeczkach z dekoltem robią efekt wow 😉😁

• Anonim
    Mag85
    15 lis 2022

Mango82 to faktycznie ogromna różnica w tym co proponował a tym co chciałaś 😱 czyli warto się konsultować u różnych lekarzy. Ja narazie byłam u dr Janickiej w Bytomiu i wrażenie bardzo dobre tylko chciałabym mieć właśnie kilka opinii. Mam jeszcze umówione spotkanie u dr Knakiewicza we Wrocławiu. Zastanawiam się nad konsultacja u dr Anny Bagińskiej we Wro.

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    14 lis 2022

Argumentacja była taka że moje piersi mają taki kształt więc po co zmieniać, a drugi to że mam duże mięśnie klatki piersiowej. Umówiłam się do niego, bo można było zrobić symulacje na komputerze. I zrobił ją, ale tylko wstawił implanty anatomiczne, nie chciał mi pokazać nawet na komputerze jak wyglądać będzie z okrągłymi. Ta wizyta była dla mnie beznadziejna, 350 zł wywalone w błoto. W ogóle nie słuchał tego co ja bym chciała, tylko miał swoją wizję na implanty anatomiczne 275 ml 🙈 A ja mam okrągłe 450 😁
    Przy tym co mi proponował to prawie moje piersi były minimalnie większe w dolnej części.

• Anonim
    Mag85
    14 lis 2022

Mango82, a czemu doradzał ci anatomiczne? Jak argumentował? Ja się obawiam że okrągłe nie będą mi pasować że względu na budowę chociaż bardzo mi się podoba efekt 😖 mi lek mówiła że mam dużą odległość od obojczyka do piersi (długa klatka), że mam mało skóry i że okrągły implant byłby mniejszy niż anatomiczny. Jesteś już po operacji?

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    14 lis 2022

Mag85 ja byłam dobę. Ja chciałam okrągłe bo swoje miałam o kształcie anatomicznym. Ja na nie mówiłam że to skocznia narciarska 🤣
    Byłam na dwóch konsultacjach i jeden lekarz zaproponował mi anatomiczne 🙈 nie słuchał w ogóle tego co ja chciałam. Porażka

• Anonim
    Mag85
    14 lis 2022

Dziewczyny, ile po operacji byłyście jeszcze w klinice? Dobę czy więcej?

• Anonim
    Mag85
    14 lis 2022
    Najlepszy komentarz

Monia85 jakie chciałaś mieć piersi? Lekarz zaproponował Ci większe czy mniejsze niż chciałaś? Bo ja chciałam implanty okrągłe, największe jakie by mi pasowały. Lekarka nie narzucała swojej wizji ale zaproponowała mi anatomiczne 340 ml, bo przy mojej budowie będą wyglądały lepiej niż okrągłe. Mam jeszcze 2 konsultacje u innych chirurgów. Czy jest sens upierać się przy okrągłych? Kto Cię tak super zoperował? 🙂

• Anonim
    Monia85
    Użytkownik wyróżniony
    14 lis 2022

Ja byłam na 4 konsultacjach i uważam że jednak między pacjentem a lekarzem musi być tzw. chemia. I ja jestem pacjentką z tych co wiedzą czego chcą i nie ulegam naciskom lekarzy. Oczywiście dopytałam czy moje oczekiwania są realne, i jeżeli chodzi o rozmiar zaufałam lekarzowi. I efekty przerosły moje oczekiwania. Jestem bardzo szczęśliwa że się zdecydowałam na operację. W moim przypadku dodatkowym kosztem była konsultacja anestezjologiczna, badania, USG i koszt biustonosza który zamawiała klinika.

• Anonim
    Mag85
    13 lis 2022

Dzięki za odpowiedzi 🙂 A czy wasze wizje pokrywały się z wizją lekarza? Czy coś zdecydowanie wam odradził? Bo ja nie mam konkretnej wizji tzn np konkretnego modelu implantu, firmy. Liczę tu na lekarza, że coś doradzi. Bo widzę że dziewczyny idą z konkretną wizją a ja właśnie nie 😄 a na co zwracałyście uwagę oceniając pracę lekarza? Bo mi się wszystkie u wszystkich wydają podobne i właściwie nie wiem na co zwracać uwagę 🙄. Patrzyłam głównie na opinie w Internecie, chociaż większość lekarzy jeśli już ma negatywne opinie to dotyczą one głównie nosów, o piersiach jest naprawdę niewiele negatywnych opinii.

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    12 lis 2022

Ja w cenie operacji miałam biustonosz, żadnych pończoch nie musiałam kupować. Badania wszystkie zrobiłam za free, poprosiłam lekarza rodzinnego o skierowanie na wyniki i usg i dostałam. Po operacji dodatkowe koszty to antybiotyk i leki przeciwbólowe a później maść na blizny. No i dodatkowo po 2-3 tyg jak wszystko się super goi to można iść na masaż limfatyczny, konsultacje z fizjoterapeutą, komora hiperbaryczna itp. Ale to już indywidualna kwestia.

• Anonim
    Ale
    12 lis 2022

U mnie zdecydowanie to, że lekarz ma klinikę własną i wszystko się dzieje kompleksowo. A nie, że przyjmuje w prywatnym gabinecie bez sprzętu, a operacja w wynajętej sali itd. Plus opinie i efekty wykonanych operacji również. Oprócz ceny operacji i badań, jeszcze koszt biustonosza pooperacyjnego, pończochy uciskowe na samą operacje, koszt konsultacji z anestezjologiem i badania przed tą konsultacją. No i jeszcze pewnie dojdą leki po operacji, estetyka blizn pewnie później też. I tak, na konsultacji było mierzenie, wybraliśmy docelowe implanty. I trwa taka konsultacja tak z 40 minut.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać