Hej. 10 dni tu miałam operacje powiększenia piersi. Mam teraz straszny problem z włosami i cerą - strasznie przetłuszczają mi się włosy, a skóra na twarzy produkuje taką ilość serum,że wyglądam jakbym smarowała się olejem. Pomocy, czy któraś z was miała taką sytuację, podobno to efekt narkozy.
Po kilku kolejnych dniach mogę Wam podpowiedzieć, że krem/maść z cynkiem pomogła - i na sebum i na trądzik. Jeszcze doleczam, ale jest o niebo lepiej :) stężenie cynku 10% jakby co :)
Miałam tak samo!!! Koszmarna ilość produkowanego sebum!! Trwało to kilka tygodni i wróciło do normy .. włosy wypadały
Ja nie spotkałam się z takim problemem po narkozie a miałam ją kilka razy
Mojej koleżance bardzo wypadły włosy po narkozie😞
Ja jestem 2,5 tygodnia od operacji i mam to samo. Pierwsze dni miałam bardzo tłustą skórę, teraz serum się uregulowało ale wyszedł mi trądzik (pierwszy raz w życiu, a jestem po 30stce). Myślę, że ten trądzik jest następstwem właśnie tego wzmożonego wydzielania sebum. Staram się pić dużo wody, nie jeść słodyczy, robię piling - mam nadzieje, że niedługo cera wróci do normy. Jak ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby to niech sie podzieli, też chętnie skorzystam :)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.