Witajcie. W lutym 2018 mialam zabieg powiekszania piersi u doktora, ktory chcialabym by na razie zostal anonimowy, dodam tylko, ze operacja odbyla sie w Gdansku. Mialam asymetryczny biust z jedna opadnieta piesia - ta wieksza. Poszlam do doktora, gdzie na wizycie zazyczylam sobie piersi z implantami 800ml oraz mastopeksja, pokazalam doktorowi na zdjeciu jaki chce miec biust. Doktor powiedzial, ze taki biust osiagne przy implancie 380 (roznica w implantach miala byc 120ml), mastopeksje mi odradzil, powiedzial, ze piersi sie wyrownaja (wielkosciowo sie wyrownaly, ale nie wyrownaly sie poziomy sutkow, piers prawa dalej wisi). Juz po operacji w lewej piersi zglaszalam ogromny bol, mialam skorcze lewej reki, ktora wrecz wykrzywiala mi sie do tylu podczas ataku, skurcze ustapily po jakichs 4 tygodniach, gdy obrzek zaczal schodzic zauwazylam, ze cos jest nierowne, zglosilam, doktor stwierdzil, ze jeszcze za wczesnie, zglaszalam to przy kazdej mozliwej okazji, doktor gral na zwloke, obiecal podszycie przy kolejnym zabiegu (z ktorego rowniez nie jestem zadowolona, u tego samego doktora). Oczywiscie kolejny zabieg wykluczyl podszycie, doktor stwierdzil, ze rok to za wczesnie na poprawki bo piersi sie jeszcze goja, i powiedzial, ze jesli bardzo nie przeszkadza to nie ma sie czym przejmowac, jest czym, bo piers boli. Teraz jest 1,5r po zabiegu. Dodam, ze mam 170cm wzrostu. Czy doktor powinien wymienic implant? Czy podszyc? Gdy podszyje, raczej nie pozbede sie bolu. Co robić?
Witam chciałam zapytać czy mogłabym również starać się o drugą operacje w ramach gwarancji, moje piersi są krzywe implanty rozjechały się na boki, jedna pierś jest wyraźnie wieksza od drugiej.
Witam,
Jeśli chodzi o podszycie - zdecydowanie odradzamy ze względu na ryzyko uszkodzenia implantu. Natomiast wymiana implantów mogłaby wchodzić w grę, jednakże niezbędna jest osobista konsultacja. Zapraszamy do Wrocławia:)
Pozdrawiamy serdecznie:)
Czy wg Doktora biust, jesli posiada nierowno osadzony implant oraz piers boli, powinno byc zrekompensowane poprzez darmowa poprawke? Oczywiscie nie chce juz poprawek u poprzedniego doktora, ale pytam czysto teoretycznie. Na innych konsultacjach zasugerowano mi, ze powinien nieodplatnie dokonac poprawki. Jestem na etapie poszukiwania innej kliniki, gdzie bez problemu wykonam mastopeksje oraz nie bedzie problemu z wlozeniem sporo wiekszego implantu.
Witam, przy asymetrycznym biuście niejednokrotnie biust może wymagać korekty. Bez badania cięzko się wypowiedzieć. Zapraszam na konsultację, wtedy konkretnie odpowiem na Pani pytania.
pozdrawiam
Dr n med Daniel Maliszewski
Ja mam podobny problem, tylko u mnie implanty rozjechały się na boki, jedna pierś jest wyżej druga niżej, rożnią się wielkością. Na kolejny zabieg muszę wydać 60% kosztów które poniosła za pierwszą operacje. Jedna dziewczyna z tego forum zapłaciła tylko za implanty. Poszukaj Busia może ona Ci doradzi
Krzywo, niesymetrycznie, za blisko, do tego boli, wszystko tu poszlo nie tak, jedynie piersi wyrownaly sie objetosciowo
co to znaczy ze implant jest nierowno osadzony?
Dzień dobry.
Nie wolno podszywać implantów - wtedy na pewno ulegną uszkodzeniu. Co do ewentualnej operacji korekcyjnej trudno mi wypowiedzieć się ze zdjęć, natomiast nie tak rzadko się je wykonuje, i procedura wymiany implantów z ewentualną mastopeksją zdarza się każdemu praktykującemu chirurgowi plastykowi - z wielu powodów.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Madzia, nie będę ściemniać, że ten biust wygląda dobrze, zwłaszcza jeśli chciałaś uzyskać "efekt piłek". Sama chciałam uzyskać bardzo duży biust mając nieco niesymetryczne piersi więc domyślam się co czujesz.
Może moja porada nie będzie zbyt standardowa, ale powiem wprost: skoro jesteś z Pomorskiego wsiadaj w samolot i przylatuj do Sztokholmu (50min.). Tutaj lekarze nie robią takich cyrków, słuchają pacjentek i robią wszystko by spełnić ich marzenia (oczywiście w miarę medycznych możliwości). Tutaj nikt Ci nie zaproponuje śmiesznych implancików 300cc w momencie kiedy masz możliwości i marzysz o dużym, sztucznym biuście. Wiem, że wiąże się to z kosztami (za moją operację zapłaciłam ok. 20 000zł), ale osobiście uważam, że jeśli masz taką możliwość to warto dla spełnienia swoich oczekiwań, dobrego samopoczucia i spokoju psychicznego.
PS. Mi bez problemu lekarz zrobił implanty Motiva Full 700cc (to był mój max) przy pierwszej operacji i wyjsciowej miseczce małe B.
@Kiciaa, wolalabym, zeby doktorek na razie byl anonimowy, oczywiscie potrzebuje sie upewnic czy inni lekarze tez zostawiliby tak swoje pacjentki twierdzac, ze wszystko jest w porzadku
Czy to doktor Muraszko?
Dodam jeszcze, ze mialam zasugerowane przez doktora 380 a mam go w tej mniejszej piersi, wieksza piers zawiera implant 260ml. Implanty nijak maja sie do mojej postury, chcialam pilki, a mam piersi gimnazjalistki. Bylam juz na dwoch innych konsultacjach, wg innych chirurgow zabieg wymaga poprawki w postaci wymiany implantu, a nie podszycia, chcialabym uzyskac troche wiecej opinii w celu potwierdzenia.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.