Witam jestem ponad pół roku po zabiegu powiększenia piersi metoda pod mięsień. Startowałam z małego A obecnie noszę biustonosz 75C z implantami o średnim profilu i 300cc firmy mentor. Od wielu tygodni po przebudzeniu boli mnie lewy mięsień u góry piersi, czy to przy poruszaniu ręką czy przy dotykaniu, i to tak mocno jakby pierś dostawała się za głęboko pod mięsień? Czy to możliwe? Owa pierś od początku była delikatnie większa i bardziej pełna u góry, również na to dzięki bolała i też trochę dokuczała w miejscu mięśnia, ale teraz czasami jak biorę rękę do góry rano to czuję jakbym miała tam zakwas w mięśniu i boli przy unoszeniu. Po jakimś czasie przestaje i kiedy w nocy śpię na boku i wstaje to znowu jest to samo. Pani doktor stwierdziła, że to przez to że miałam niewielka asymetrię. Obecnie moja pani doktor nie odbiera ode mnie telefonu a zabieg przeprowadzałam w Belgii w renomowanej klinice. Co mogę sama z tym zrobić
Hej ... Pisałam do mojej Pani doktor i twierdziła że to normalne ... W tej chwili znowu się z nią kontaktowałam ale zero odpowiedzi jakiejkolwiek... A czy mięsień również cię bolał? Albo po spaniu czy czułaś w tej większej piersi dyskomfort? W poniedziałek poproszę lekarza rodzinnego o skierowanie na USG bo mam wrażenie że moja Pani doktor unika odpowiedzi na moje pytania. W dzień wszystko jest ok ale rano kiedy wstaję mam wrażenie jakby implant wchodził wyżej choć nie czuje aby się ruszał ... Sama nie mam już pomysłu co to może być o dlaczego
Cześć, b. podobne parametry do moich - te same implanty, ten sam rozmiar biustu przed i po, tak samo lekka asymetria i też lewa pierś była jakby pełniejsza na górze i wolniej „schodziła” - obrzęk utrzymywał się dłużej niż w prawej. Operacje miałam w czerwcu, czyli też pół roku temu. Od dawna nic mnie już nie boli, więc sytuacja u Ciebie raczej nie jest normalna. Może zrób usg i poproś swojego lub innego lekarza o konsultację. Lepiej zawczasu zareagować.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.