Blizny po powiększeniu piersi

Anonim
Emiliaemilka
Lublin · Utworzono: 11 gru 2023 · Ostatnia odpowiedź 12 gru 2023

Dziewczyny minęła 3 doba od operacji , jak sobie radziłyście z bliznami . Mam czekać i nic nie robic czy codziennie zmieniać opatrunek ? Maść na potem na już kupiona żeby potem były jak najmniejsze ale zastanawiam się jak teraz najlepiej się nimi zająć

5 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Martyna2736789
    12 gru 2023

Jestem 7 dni po zabiegu. Pierwsza zmiana opatrunku w drugiej dobie, w klinice. Kolejne, według zaleceń, codziennie zmieniałam sama, najpierw dezynfekując skinseptem. Jutro pierwsza kontrola.

• Anonim
    PatP
    Użytkownik wyróżniony
    11 gru 2023

Ja(w kwietniu) w środę mialam operacje, w czwartek wyszłam do domu. W piątek wrocilam do kliniki na kontrolę. Chirurg zmienił opatrunek i kazał od wieczora juz każdego dnia normalnie brac prysznic, później psikac cięcia borasolem, potem octoniseptem i nakładać plaster jałowy. I tak każdego dnia aż do wyjęcia szwów. Po wyjęciu szwów smarowałam alantanem aż do odpadnięcia strupkow. Po odpadnięciu strupkow smarowałam maścią na blizny sutricon. Ja nie miałam w zaleceniach masowania blizn i piersi.

• Anonim
    Emiliaemilka
    11 gru 2023

Już wszystko wiem dzwoniłam do kliniki i nic sama mam nie robić. Minęła 3 doba zdjęłam bandaż i jest mega . Jestem tak szczęśliwa że boję się zapeszać . Teraz już czuję się o wiele lepiej . Wiadomo nie biegam po domu i nie odkurzam . Staram się oszczędzać żeby wszystko się ładnie goiło . Prawa pierś mi bardziej dokucza i ten cholerny pas ale muszę wytrzymać

• Anonim
    Granola1234
    Użytkownik wyróżniony
    11 gru 2023

Dopiero po dwóch wizytach kontrolnych mogłam myć ranę mydłem ze srebrem i psikać sprajem antyseptycznym. Przez pierwsze dwa tygodnie po operacji to pani pielęgniarka zmieniała opatrunki dwa razy.
    Przez ten czas nie mogłam piersi moczyć.

• Anonim
    Mimita
    Użytkownik wyróżniony
    11 gru 2023

A jakie masz wskazania od lekarza? Bo z tego co pisałam to różnie zalecają, ja dopiero przed operacją więc nie wiem. Jak wrażenia trzy dni po?;) jak się czujesz? Dasz radę w miarę funkcjonować?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać