Witam! ;) Mam pytanie: jakie Kremy polecacie na blizny po operacji piersi wokol sutka. Poki co ciagle smaruje wazelina , ale zalezy mi jak na najlepszym efekcie. I co z masowaniem blizn? Jak to robic i czy to cos pomaga?
Dodam ze jestem 6 tygodni po operacji piersi. Sebbim- 430ml profil wysoki;)
Ja używam na cięcie na sutki cięcia pionowe i poziome - silaurum żel, potem mam w zamiarze silkatris żel i na koniec bliznasil żel bo akurat to kupiłam w zapasie potem jak wyczerpie 3 tubki zaczynam kuracje plastrami silkatris i bliznasil po mastopesji. Należy sotosowac żele z silikonem czyli te wszystkie co wymieniłam . Póki co mogę jak narazie polecić silaurum i sikatris bo te stosowałam są ok rozjaśniają stopniowo bliznę
I nadal nosisz stanik normalny tak? Ja same dwa tygodnie nosilam ten pas nad dekoldem usztywniajacy, myslalam ze po tygodniu bede miala sciagniety, ale niestety Pan doktor zostawil go na kolejny, moze po to by sie tak nie rozjezdzaly? Nie wiem jak wygladaly predzej bo nie mialam odwagi zajerzec, to byl pierwszy raz Chyba jak je widzialam ??
Hej Chyba widze w czym problem i z estetycznego punktu widzenia tez bym sie chyba obawiala. Widze, ze jeden sutek ucieka w prawa strone tez troche za bardzo. Mialam tak po dwoch tygodniach, ze wydawalo mi sie jakby byly w inne strony. Ale to sie unormowalo. Z medycznego punktu nie wiem, nie znam sie. Moze moglabys poprosic o ocene lekarza na forum? Zdjecie zalaczone dwa tygodnie po operacji- to wtedy kiedy zalowalam najbardziej, czulam jakby byly doklejone I wygladalam jak ‘Doda’. Teraz na szczescie sie troche wbily w dekold I coraz bardziej uwazam je za swoje, chociaz jeszcze marze o spaniu na brzuchu ? To drugie zdjecie troche niewyrazne ale z dzisiaj, nie mial kto mi zrobic zdjecia, sorrki.
Czytalam, ze efekty po pol roku smarowania widac, ale tez chetnie sie dowiem jak jest naprawde.
A jak dlugo powinno sie stosowac masci I plastry na blizny? Bo taka duza tubka to prawie na rok wystarczy. Czy mozna kilka lat ich uzywac?
Dziekuje poczytalam troche o masciach i postawie na contatubex, a laser pewnie w przyszlosci rowniez rozwaze. Dziekuje.
Dziekuje Ci bardzo, mi ciagle sie wydaje, ze za jednak za duze. Pierwsze wrazenie to placz i bylam przerazona. Teraz sie troche oswoilam. Delikatnie wydaje mi sie ze maja inne ksztalty- jedna jest bardziej wypukla, druga troche bardziej plaska ? Chlopak mi za to mowi, ze sa takie same, a ja jestem przewrazliwiona i ze nigdy nie beda takie same :) moze ma troche racji. A Twoje bardzo sie roznia?
Śliczne masz te piersi.
Mam włożoną ta sama objętość implantu jestem dopiero dwa miesiące po operacji niestety piersi są całkiem różne powiedz mi proszę czy też tak mialas?
A co do blizn ja używam plastrów na blizny sutricon
Witam.
Skuteczne maści to sutricon,cepan, contatubex. Proszę stosować według wskazań na ulotce.
Polecam również laser frakcyjny.
Pozdrawiam serdecznie
Gel repear firmy Larens
Ja tez uzywam sutricon. Jak mi sie skonczy to chcialabym cod innego kupic.
Też chętnie się dowiem.. Do tej pory smarowalam blizny maścia sutricon.. Ciekawa jestem jakie inne maści polecacie na blizny. Pozdrawiam ?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.