Biustonosz z fiszbinami - kiedy można bezpiecznie założyć ?

Anonim
Biba
Kraków · Utworzono: 14 lut 2020 · Ostatnia odpowiedź 17 lut 2020

Cześć dziewczyny. Podzielcie się, proszę, kiedy zaczęłyście zakładać już tak normalnie biustonosze z fiszbinami? Mi za dwa tyg minie trzy miesiące od operacji, cały czas chodzę w miękkim, uciskowym staniku - moje piersi robią się już miękkie choć jeszcze nie są ruchome. I tak się zastanawiam, czy po trzech miesiącach mogłabym już nosić biustonosz z fiszbinami? Nie chcę, żeby się coś z implantem od spodu stało - skoro piersi jeszcze będą się zmieniać. Czy mam się czym martwić?

13 komentarzy

Reklama
  • dr Jerzy M. Chęciński

· 17 lut 2020

Witam,

Po 3-ech miesiącach może Pani nosić stanik z fiszbinami, ale proponuję do uprawiania sportu nosić do 6 miesięcy stanik pooperacyjny,

Pozdrawiam

• Anonim
    Biba
    16 lut 2020

Ja po dwóch miesiącach , ale czasami jeszcze go i tak zakładałam - przy większym wysiłku

• Anonim
    Motiva350
    16 lut 2020

A kiedy pas sciagnelyscie ?

• Anonim
    Biba
    14 lut 2020

No ja miałam w listopadzie ?
    Niby blizna fajnie mi się zagoiła ale tych fiszbin się boje jeszcze .

• Anonim
    usuniety_uzytk873776
    14 lut 2020

Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.

• Anonim
    Biba
    14 lut 2020

Co lekarz to różne opinie , ja miałam nosić przez 6 tyg 24/h a później tylko na noc.
    Ale się bałam i do trzeciego miesiąca chodzę w biustonoszu pooperacyjnym . Gdzieś czytałam, ze jeśli się implant dobrze nie ułoży to fiszbinami może go uciskać czy coś takiego i może zdeformować pierś - jednak nie wiem ile w rym prawdy ?

• Anonim
    Biba
    14 lut 2020

Ze spaniem to mam zamiar jak najdłużej - rzeczywiście najwygodniej jest w tym staniku pooperacyjnym no ale w sumie ile można ? dobrze ze jest zima wiec można jakoś to przeboleć I ukryć się pod bluzami / swetrami ?

• Anonim
    moniaa12221
    14 lut 2020
    Najlepszy komentarz

Tak jak mówię mój lekarz po 13 dniach powiedział ze musze kupić biustonosz z fiszbinami. tez mi troszkę przeszkadzała koronka ale poradził wsadzanie wacikow kosmetycznych i pomogło. jestem miesiąc po o nosze stanik z fiszbina, nic się nie dzieje i wszystko jest ok. Na noc jednak nadal musze nosić pooperacyjny

• Anonim
    usuniety_uzytk873776
    14 lut 2020

Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.

• Anonim
    Roksa837537
    14 lut 2020

Ja mam cięcie pod pachą i sądzę, ze dziewczyny które maja cięcie pod piersią powinny dłużej się wstrzymać od noszenia biustonosza z fiszbinami, bo jest większe prawdopodobieństwo „obtarcia” tej blizny, a pod pachę stanika nie nosimy ?

• Anonim
    fanka837879
    14 lut 2020

Jezeli blizna jest dobrze zagojona to nie powinno sie nic stac. Oczywiscie biustonosze zapinalam nie za mocno musza byc dobrze dobrane. I wylacznie gdy wychodzilam z domu, a jak mam mozliwosc to nie nosze wogole ? Chyba ze mialas ciecie przez pache to chyba nie wolno przez dluzszy czas ? a Implanty super nic sie nie stalo sa mieciutkie, opadly i nie boli juz nic

• Anonim
    Biba
    14 lut 2020

I ile aktualnie jesteś po operacji?
    Nic z implantami się nie stało od spodu ? Po założeniu biustonosza z drutami po 7 tyg ?

• Anonim
    fanka837879
    14 lut 2020

Hey ? ja juz po 6-7 tyg zaczelam nosic zwyczajne biustonosze. Musisz sprobowac czy bedzie ci wygodnie, mysle ze u kazdej jest troche inaczej. Ja nie moglam z koronkami nosic bo mnie swedzialo ?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać