Dzien dobry, dzis mijaja dwa miesiace od operacji powiekszenia piersi implantami Mentor anatomicznymi 440cc. Nadal dostrzegam asymetrie widoczna na zdjeciu, co mnie bardzo niepokoi. Ponadto jak dotykam piers prawa (ta wieksza, nizej polozona) i podnosze ja w gore oczywiscie lekko (jak biustonosz) czuje przemieszczenie sie tego implantu w gore, czy jest to rzecza naturalna? Czy ta asymetria dlugo bedzie sie utrzymywac? moze zostanie juz na zawsze? Bardzo prosze o odpowiedz.
Wiem, że minęło sporo czasu od Twojej operacji, ale interesuje mnie, co z asymetrią Twoich piersi? Mam bardzo podobnie. Odpisz, proszę.
fwiram gdzie i u kogo pani robila biust
Szczerze ja tu widzę inny problem, bo przeżyłam takie coś, aż mi ciarki przeszły. W moim przypadku zbierał się płyn , była infekcja.. tez tak chodziłam 2 miesiace po czym musiałam usunąć implant i za pół roku ponowny zabieg.. Skontaktuj się jak najszybciej ze swoim lekarzem, który Cię operował..
Witam,
Wskazane jest wykonanie USG celem oceny piersi, implantu oraz otoczenia implantu. Z wynikiem wskazana jest konsultacja, najlepiej u operatora.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
Widziałam Twoje zdj, mój podobnie marszczy się od zewnętrznej strony piersi.
Witaj Paula, to opröcz marszczenia jeszcze asymetria??? Olej... Bidulo....
Gdzie pani wykonała operacje? Mi asymetria pojawiła się po 6 miesiącach i lekarz nie dostrzega w tym żadnego problemu..
Witam,
Być może asymetria pooperacyjna jest skutkiem nawet nie wielkiej asymetrii przed operacją i włożenia tych samych implantów. Powinna się Pani zgłosić do chirurga , który operował.
Pozdrawiam
Dr Jerzy Chęciński
Dzień dobry,
na zdjęciu widać asymetrię;
najlepiej ocenia się asymetrię piersi po operacji, jeśli obok jest zdjęcie piersi przed operacją;
Markę implantów ma Pani bardzo dobą - implant sam z siebie niezależnie od marki nie może być powodem asymetrii pooperacyjnej;
Trzeba poszukiwać innych przyczyn;
Ważne jest czy oba implanty były takie same?
czy piersi przed były symetryczne?
w jakim czasie od operacji pojawiła się asymetria?
Czy asymetria z czasem się zmniejsza, czy zwiększa, czy jest tak samo?
można by zadać jeszcze wiele pytań w celu postawienie jakiegoś wstępnego rozpoznania;
najlepiej jest zgłosić się do swojego lekarza operatora - on ma najwięcej informacji na temat pacjenta i operacji - ten lekarz w sposób najbardziej kompetentny odniesie się do Pani pytania.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.