Hej,
Czy miała któraś z was operacje, po której piersi są asymetryczne? Jak bardzo? Czy mocno wam to przeszkadza? Planujecie poprawkę. czy jednak pełna akceptacja?
Czy jeśli jest asymetria piersi, to jest jakakolwiek możliwość, aby dostać operacje za darmo? Czy jednak musiałyście pokryć wszystko z własnej kieszeni? Czy po ponownej operacji jest lepiej?
Ja jestem trochę załamana, bo u mnie to widać nawet w staniku pooperacyjnym, kiedy mam na sobie dopasowaną do ciała bluzkę… Planowałam po operacji chodzić bez stanika, a dziś boje się, że to będzie zawsze widoczne, nawet jak zmienię stanik pooperacyjny na miękki stanik z fiszbinami… Ech.
Hej i co to był ten ból ? Ja jestem 3 tygodnie po operacji i od 2 dni coś takiego właśnie mam
Hej, widziałam twój post na temat bólu piersi po całej nocy leżenia. Powiedz mi po jakim czasie Ci to przeszło i wgl co to było ? Byłabym wdzięczna bo wgl nie mogę spać przez to normalnie
Andź – dzięki, ale jestem panikarą trochę i niecierpliwa. No nic – czekam. Mimo że za 4 dni będzie już 2 tyg. po, to zamówiłam jeszcze sobie pas – będę nosić, a na pewno spać w nim. Ty masz bardzo ładne piersi, żadnej asymetrii nie widać na zdj.
Weras, to miałyśmy w podobnym terminie operację, ja miałam 14 września. Poproszę męża, żeby mi zrobił zdjęcie to będzie najbardziej wiarygodne, bo obie ręce będą opuszczone.
Myślę, że jak będę miała lekką asymetrię w rozmiarze piersi, to jakoś przeboleję, ale sutki na różnej wysokości to mnie przerażają - a ja widzę bardzo dużą różnicę. Przedwczoraj byłam na drugiej kontorli i pani dr powiedziała, że jest dużo lepiej niż tydzień wcześniej i to nie jest końcowy efekt i mam spokojnie czekać, bo piersi się ułożą :)
Weras, a miałaś asymetrię przed operacją? Jeśli nie, a implanty są takie same - to mi isię wydaje, że rozmiarowo powinny być takie same w efekcie końcowym :*
Ja miałam asymetrię i dwa minimalnie różne implanty dla wyrównania...
Andz Dziękuję Ci bardzo :*
Masz piękne piersi, nie widzać różnicy!
Dzięki. W staniku zarówno pooperacyjnym i zwykłym
Nie widać różnicy. Ale zamówiłam jescze pa , w którym będę spać.
Nie mogę wrzucić zdjecia, ale wrzuce na dniach na pewno.
Vanilivi, nie martw sie na zapas. Ja jestem duża panikara i panikowalam od początku mimo ze obiecalam sobie ze nie bede. To nic nie da, a psujemy sobie tylko nerwy. Pamiętaj ze co ma byc to będzie, trzwba uzbroic sie w cierpliwosc i czekac.. Wiem z doświadczenia, jestem 3 miesiace po a nadal czekam.. Czy przestanie kluc, dretwiec, piec.. Czy beda calkiem miekkie..
Jesli chodzi o moja asymetrie to piersi opadły i dzięki temu sie wyrownaly. Dalej mam wrazenie ze prawa jest wieksza, ale nie przeszkadza mi to juz. Rozmiar również mi nie przeszkadza. Pokochalam je takimi jakie sa i modle sie tylko o to żeby byly zdrowe.
Jestem za bardzo krytyczne dla siebie, zwłaszcza po operacji.. Niepotrzebnie, to nam nic nie da a tylko zniszczy nerwy, pamietaj.. Wrzucam zdjęcie po prawie 3 miesiącach, mozesz sama porównać czy jest lepiej, czy moze lepiej jest tylko w mojej glowie. Trzymaj sie ciepło!
Andź napisz proszę, czy ta asymetria dalej jest widoczna, czy piersi może się jakoś bardziej ułożyły…? Bardzo Ci to przeszkadza?
Pytam się, bo ja też mam po operacji asymetrię. Jestem załamana… 2 tyg po operacji jestem. Też chciałam chodzić bez stanika, a ja się już wstydzę… 😭😭😭 Jestem załamana. Tyle kasy… Lekarka mówiła mi o asymetrii, ale o wielkości, że jeśli włożymy różne implanty, to ich waga może być dla mnie wyczuwalna… W końcu włożyliśmy implanty 380/410. Jest dalej różnica wielkości i asymetria sutków 😭😭😭 rozmawiałam z lekarką powiedziała, że to jeszcze nie jest końcowy efekt… I że jeśli będzie mi to przeszkadzać w przyszłości, to mamy drogę otwartą do kolejnej operacji. Mózg mi pękł… Tyle kasy, odkładania, nerwów i coś takiego usłyszałam…
Andz, ostatni raz mierzyła mnie miesiąc temu Pani dr i wtedy było 90 cm, ale nie wiem, czy coś sie nie zmieniło od tego czasu. A pod biustem mam 76.
Popieram Twojego faceta, nie robiłabym kolejnej operacji tylko ze względu na brodawki, to jednak ryzyko i efekt wizualny może być inny, niż oczekujesz. Wyglądają wg mnie normalnie, wiadomo że trochę się powiększyły razem z całą piersią. Ale są proporcjonalne, a myślę, że z czasem i tak się zmniejszą. Koleżanka pokazywała mi swoje po 3 miesiącach i też były większe, teraz po roku wróciły jej niemal do stanu sprzed operacji.
Opiumkate, a ile masz dokładnie w biuście, jeśli mogę zapytać? Ja jak się mierzę, to mam pomiędzy 86 a 88 w biuście 🤷♀️ i już zglupiałam, czy u mnie to będzie 70c, czy 70d, nie wiem, czy piersi sa raz spuchniete mocniej, a raz mniej, że ciągle widzę inny wynik.
Dziękuję dziewczyny, to jest to że raz widać ją bardziej, a raz mniej... Zależy jakie zdjęcie, ale np. tutaj:
I co myślicie, czy powinnam robić kolejna operacje na zmniejszenie brodawek? Zawsze marzyłam o małych, a tu po operacji rozciągnęły się dość mocno. Mój facet mówi, że głupota jest iść znowu pod nóż i wydawać tyle pieniędzy dla brodawek. Ale no... Nie wyglądają one za ładnie...
Nic nie widać. Wygladają idealnie.
Patrzę i asymetrii za bardzo nie widzę 😜 Super cycki dziewczyny!
a implant mam 405 ml xtra HP mentory.
Andź, dziękuje! Ty masz bardzo podobny rozmiar i Twoje też są piękne! :) Moja wyjściówka to było praktycznie zero :) Teraz mam rozmiar 75D.
Ja nie widzę żadnej asymetrii u Ciebie, przynajmniej na 1. rzut oka w ogóle nie jest to zauważalne :) A jak się przyglądasz im codziennie, to zawsze coś się znajdzie, ja tą moją lekką asymetrię zauważyłam dopiero prawie po 2 miesiącach po operacji :P.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.