Jestem 6 dni po operacji powiekszenia piersi. Caly czas odczuwam ból i ucisk. Prosze o opinie jak dlugo sie to moze utrzymywac.
Jeśli implant był umieszczany pod mięsień to tak naprawdę różnego rodzaju bóle od pieczenia poprzez ciagnienie ma kłuciu kończąc mogą się zdarzać nawet przez miesiąc i dłużej. Oczywiście jeśli te bóle są umiarkowane. Natomiast pierwsza osoba z jakąkolwiek konsultujesz tego typu objawy powinien być twój chirurg, forum powinno pełnić rolę doradczą.
Ja w 3 tygodniu również odczuwałam jescze ucisk. Taki dyskomfort można odczuwać do ok. 6 tygodnia, potem większość dolegliwości bólowych znika... aczkolwiek operacja powiekszania piersi to poważna ingerencja w ciało, proces gojenia trwa kilka miesięcy, więc bóle mogą się pojawiać...- także na zmianę pogody. Jeśli jednak coś Cię bardzo niepokoi, piersi są czerwone lub obrzeknięte to najlepiej skontaktować się z operatorem.
Ja po 3 tygodniach chodziłam dziennie już ok 6 - 7 km i wszystko było ok. Lepiej chodzić, niż leżeć, to prawda, nawet po operacji po kilku godzinach wskazane jest rozruszanie się, dzięki temu ryzyko np. zatoru jest jeszcze mniejsze.
Witam.chcialam zapytać czy to normalne ze po 3 tyg.nadal odczuwam ucisk (tylko w jednej piersi )najgorzej jest przy leżeniu.
Wszystko zależy od naszego samopoczucia, jeśli jest dobre, a dolegliwości ustępują to lekka aktywność jest jak najbardziej wskazana.
Czytalam gdzies ze lepiej jest chodzic niz lezec.
dzień dobry,
a po 3 tygodniach to np. spacer 2 km jest możliwy?
Witam,
W pojedynczych przypadkach ból może utrzymywać się do kilku tygodni, co jest związane z urazem okołooperacyjnym. Należy ograniczyć aktywność i utrzymywać biustonosz w dzień i w nocy do trzech tygodni.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
Roznica u mnie tez jest masakryczna bo nie mialam nic
ja mam 320 i jest super. w porównaniu z tym co było to jest kosmiczna różnica.
Ja mam 325ml. Boli mnie kregoslup tez ze wzgledu na to ze spie na rozkladanej kanapie..
Rece podnosze ale jeszcze do polowy.
Ja np. mam 250ml. Zabieg przeszłam półtora roku temu i od tamtej pory miewam drętwienie reki, bol kręgosłupa...
kręgosłup mnie boli, niestety ale ze wstawaniem już nie mam problemu. jak duży masz implant?
Tez mialam nierowne ale juz prawie sie wyrownaly.
A powiedzcie mi dziewczyny czy po nocy jak wstajecie rano to czujecie sie zle? Mnie boli kregoslup , klatka i nie moge sama wstac... Masakra i dopiero jak potem siadam i pochodze to troche mi lepiej. Dzis 19 dzien.
u mnie dziś 16 doba. opuchlizna schodzi ale też z lewa piersia mam od poczatku większe problemy niz z prawa. prawa praktycznie jest nieodczuwalna za to w lewej czuje nie ból ale takie uczucia jakby ona rosła jakby ją coś rozpieralo chociaż nie widzę żeby zmieniała wielkość. lewa była też znacznie większą od prawej zaraz po operacji i dopiero w tym tygodniu w miarę się wyrownaly.
Dziewczyny mam pytanie do was czy miałyście podłączony respirator podczas operacji ? Moja anastazjolog powiedziała ze będę podłączona do respiratora az sie boje :( operacje mam 31 lipca prawie 2 tygodnie mi zostało zaczynam juz sie bać
hej, mnie do dziś w jednej piersi (tej, gdzie mam większy implant) w całości czucie nie wróciło,a jestem po op 1,5 roku. Lekarz uprzedzał mnie, ze jest to możliwe. natomiast w przypadku 2 tyg od zabiegu jest zdecydowanie za wcześnie na wyciąganie wniosków. duuuużo cierpliwości życzę :)
Po tej forum abysmy pytaly , kazdej z nas tez czas przebiega inaczej . Mi tez lekarz mowi ze wszystko w normie ale ciekawa jestem jak to jest u innych ???☺️
Pytalam i mowil ze wszystko jest przebiega normalnie i minie. A pisze tu bo chce wiedziec czy u innych Pan jest inaczej czy podobnie.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.