Cześć dziewczyny :) jestem świeżo po operacji powiększania piersi i cały czas bardzo mnie boli klatka :( piersi są bardzo opuchnięte , twarde :( czuję mega duży ciężar :( od dzisiaj w jednej piersi doszło mi takie dziwne przelewanie ;( nie wiem czy wszystko jest ok? Czy ktoś miał podobnie ? Martwię się że coś jest nie tak :(
Mar31 u mnie z bólem już po tygodniu było lepiej … teraz mam 15 dni po operacji i już jest dużo lepiej chodź opuchlizna jest bardzo duża jeszcze, czuję że piersi są jakby były kamienne i bardzo wrażliwe się zrobiły … od dzisiaj staram się już powoli robić coś w domu … ale jestem w dalszym ciągu bardzo odosobniona …
MonaMona napis proszę po jakim czasie jest ulga w bólu bo ja narazie to ledwo funkcjonuje
Hej ja też bardzo cierpię to nie do zniesienia 😫 jestem 3 dobę nie wiem kiedy to przyjdzie
Ja jestem równo tydzień po operacjiZ dodatkowo miałam lift przy implantach i pomkilku dniach już poszłam z mężem na kolację. Leków przeciwbólowych prawie nie brałam. Faktycznie dwa pierwsze dni były mega słabe. Myślę że ból tez zależy od wielkości implantu
hej,
ja jestem dzisiaj 18 dni po operacji. z dnia na dzień jest coraz lepiej, na coraz więcej sobie pozwalam. po 2 tygodniach zaczęłam jeździć samochodem, sama juz myje głowę, dzis trochę prasowałam. lekkie domowe prace, czy gotowanie juz zaczęłam robić. odkurzac jeszcze nie można. piersi tez są lekko opuchniete jeszcze, ale już mniej niż na początku. od wczoraj chodzę tez na fizjoterapię i mam nadzieje, ze szybko mnie postawi na nogi :) musisz się uzbroić w cierpliwość..z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)
Od paru dni też bardzo są wrażliwe na dotyk ;( czuję też lekkie przelewanie w piersi i cały czas są bardzo opuchnięte ;( a jutro będzie dopiero 2 tyg od zabiegu
Ok rąk nie można podnosić a kiedy można. Zacząć wykonywać prace domowe ? Samemu myć włosy itp prasować i odkurzać no i gotować
A kiedy minie te dziwne uczucie ciężkości piersi? Ja jak tylko wstanę to czuję że piersi mnie ciągną i są jakby takie kamienie… blizny też mnie jeszcze bolą i ciągną
Mój lekarz powiedział wgl, żeby nie patrzeć codziennie na piersi, bo czasem widzimy coś, co przecież się zmieni a niepotrzebnie się zamartwiamy.
Polecał rzucać okiem co 2 tygodnie, wtedy sama będziesz widzieć zmiany na plus.
MonaMona: w kwestii opuchlizny to musisz niestety poczekać, aż zejdzie.
Ja nie chodziłam na basen, ani nic, bo lekarz powiedział, że najlepiej dopiero po 6 miesiącach, żeby proces gojenia był już zakończony na 100%.
Opuchlizna na brzuchu: nosiłam rzeczy typu oversize😝
Tak, przez 3 miesiące nie Wilno podnosić rąk do góry, chociaż ja po 2 miesiącach już nie czuję żadnego ciągnięcia, ale i tak nie podnoszę
Monamona - jest zaraz podnoszenia rąk do góry przez około 3 miesiące - przynajmniej ja mam tak :)
Dziewczyny a kiedy można zacząć podnosić ręce? Ja nie czuję żadnego oporu .. nie wiem czy to też jest normalne ..
Inka476 powiedz proszę jak sobie radzić z tą opuchlizna ? Kiedy można założyć strój kąpielowy ?
Opuchlizna schodzi nawet do 2 miesięcy.
Ewelina_ciga_a jak wykonać taki masaż ? Ja już 19 dni po zabiegu :) ale dalej nie czuję się za dobrze :( opuchlizna nie chce schodzić :( z jednej piersi troszkę schodzi :( ogólnie jedną pierś mam bardziej opuchniętą ;(
Polecam masaż limfatyczny ,za zgodą lekarza. To jest naprawdę duża ulga.
Wszystko, o czym piszesz i dziewczyny w komentarzach to normalne zjawiska.
Po miesiącu będzie już zupełnie normalnie.
DesireGTI Jak tam dzisiaj ? Lepiej się coś czujesz? Ja czuję w dalszym ciągu ogromny ciężar, twardość:( swędzi mnie też cała skóra i denerwuje mnie odczucie przelewania i bulgotania w jednej mniej opuchniętej piersi :( czy opuchlizna coś Ci powoli schodzi ? Piersi masz już kształtne ? Moje są narazie nie równe i bez kształtu ;(
Hej, ja dziś też 4 doba po operacji mentor 545 i mam podobnie se nimesil rozpuszczam w wodzie saszetkę bo umarłabym z bólu inaczej i pomaga ale od jutra postaram się nie brać. Dziś byłam na obiedzie i małej imprezce rodzinnej u mamy (odpust). Mam to samo uczucie ciężar, ból opuchniecie a od rana przelewa mi się z góry i boków piersi jak ruszam rękami, myślałam że coś pękło 🙈🙈 to już się teraz nie martwię że coś nie tak hehe jak też tak masz widocznie proces gojenia, a i najbardziej ból w lewym cycu plus uczucie jakby ktoś mnie w niego raził lekko prądem, musimy się uzbroić w cierpliwość
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.