Blizna 10 tygodni po operacji piersi

Anonim
Ania893615
Bydgoszcz · Utworzono: 22 mar 2020 · Ostatnia odpowiedź 23 mar 2020

Witam mam problem, wystawała mi nitka z rany lekarz mówił żebym ja obcięła ale następnego dnia w tym miejscu zrobiło się zaczerwienienie , teraz leci mi jakby ropa i trochę krwi ... nie wiem czy mam się martwić , niedługo minie 11 tygodni po operacji . W tej prawej piersi kiedy przejadę palcem bliznę odczuwam zgrubienia i ból . W związku z zaistniała sytuacja korona wirus nawet nie mogę umówić się na wizytę u doktora... czy przebywanie rany spirytusem wystarczy ?

14 komentarzy

Reklama
  • Klinika ELITE

· 23 mar 2020

Witam,
    Proszę przemywać spirytusem i stosować maść antybakteryjną.
    Pozdrawiam

• Anonim
    Motiva350
    23 mar 2020

Aha i lepiej dodatkowo łyknąć wieczorem przez pare dni np polopirynę lub paracetamol żeby zapobiec stanu zapalnymu ja już biorę trzeci dzień tez jestem w stresie ale jakoś to będzie

• Anonim
    Kaja480
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Prosze ?

• Anonim
    Motiva350
    22 mar 2020

Moim zdaniem wycieka osocze i trochę ropy nie jestem lekarzem ale wiem na podstawie swoich ran tez mi się robiły takie bąble brałam świeża igle i lekko przekuwalam naciskalam ranę wacikami i usuwalam płyn czyli bakterie i brudy i wtedy na to skinsept krem na rany np Ranisilver i opatrunek robił się strup po paru dniach i wysychało ale najgorzej mieć pod cyckiem bo powietrze nie dochodzi i nie ma
    Jak oddychać rana dzisiaj np leżałam z gołymi cyckami i kremie przez 2 godziny żeby trochę „oddychała „ rana jakoś trzeba sobie radzić ale mam TEN SAM PROBLEM CO TY

• Anonim
    Ania893615
    22 mar 2020

Ok dziękuje za radę ?

• Anonim
    Kaja480
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Noo to powiem Ci ze odwazna jestes , ja bym nie grzebala sama w ranie , mialas wszystko sterylne ? Nozyczki rece itp ? Lekarz chyba ciut przesadzil ? kup w aptece taki opatrunek Bactigrass

• Anonim
    Ania893615
    22 mar 2020

Dzisiejsza

• Anonim
    Ania893615
    22 mar 2020

Ja nie zdążyłam , wysłałam zdjęcie lekarzowi i odpisał ze mam przemywać spirytusem, przetrzymac pęseta nic i odciąć a jak zostanie łepek to smarować linomagiem... Dzisiaj ta rana wyglada nie wiem czy nie gorzej ...

• Anonim
    Kaja480
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

A no wlasnie , rana sie otworzyla , ale bedzie dobrze zobaczysz

• Anonim
    Motiva350
    22 mar 2020

Jestem 8 tyg po operacji tez miałam nic i dzień epidemi kiedy szpital był zamykany zdążyłam aby lekarz na żywca mi ta nic wyciągał i ucinał strasznie bolało aż krzyczałam ale nie było i niego wyboru . Zakazał mi psikac octaniseptem tylko SKINSEPTEM smaruje kremie RANISILVER typowo na rany ja w tym miejscu już nie mam szwów tylko sama ranę wiec długo mi się goi mega długo wiec tez czekam nie wolno dotykać palcami rany wszystko sterylnie przez rękawiczki jak już chcesz dotknąć ja wszystko wacikami robie

• Anonim
    Ania893615
    22 mar 2020

440ml anatomiczny , mi się to zrobiło kiedy pociągnęłam wystająca nić.

• Anonim
    Kaja480
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020
    Najlepszy komentarz

Tak , to nie jest obojetne bo moze szew sie otworzyc bardziej , nici puscily wczesniej i dlatego tak jest przynajmniej u mnie tak bylo . Octeniseptem przemywac mozna , ale to lekarz powinien powiedziec czym . A jaki masz implant i ile ml?

• Anonim
    Ania893615
    22 mar 2020

Poinformowałam, kazał przemywać ranę i przyjechać na wizytę jak będzie otwarta poradnia, może to potrwać nawet pare miesięcy zanim epidemia minie . Pani ta ranę lekarz oczyszczał ?

• Anonim
    Kaja480
    Użytkownik wyróżniony
    22 mar 2020

Hej
    Tez tak mialam przy pierwszej operacji 12 lat temu , jak dobrze pamietam trz leciala mi tj ropa i mialam zaczerwienienie . Moim zdaniem powinnas poinformowac swojego lekarza , poniewaz moze byc zakazenie . Ja jezdzilam co drugi dzien .

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać