Powikłania po skinbooster

Anonim
karinawroc
Wrocław · Utworzono: 25 lis 2022 · Ostatnia odpowiedź 29 lis 2022

Witam, we wrześniu miałam przeprowadzony zabieg skinbooster (przez lekarza) na szyję. Po podaniu preparatu nie został on rozmasowany ale czytałam że nie ma takiej konieczności, lekarz również poinformował mnie że mogą pojawić się małe uwypuklenia ale zejdą, nie zeszły przyszłam ponownie po ok 2 tyg lekarz powiedział że je rozmasuje, było to dość bolesne, w nocy dostałam gorączki, następnego dnia szyja bolała niemiłosiernie, była cała spuchnięta/swędziała. Ponownie poszłam do lekarza dostałam cipronex- nie przeszło. Dostałam leki na bazie sterydów - również nie pomogło, grudki cały czas były, dodatkowo miałam wrażenie że jedna szczególnie na gardle dosłownie migruje, teraz jest z 2 strony szyi ma ok 2cm, jak ją złapię jest ruchoma, wygląda to jak cysta pod skórą. Takich grudek mam pare. Dostałam ponownie zastrzyki sterydowe w te miejsca, dalej nic nie pomogło, mamy koniec listopada, czy ktoś może mi poradzić co można z tym zrobić? lekarz powiedział że to 1 przypadek taki w ich klinice. Mam wrażenie, że testuje na mnie kolejne pomysły jak mi pomóc, ale lekarz sam działa po omacku. Jestem załamana chodzę cały czas w szaliku.

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Rrrrrgg
    Użytkownik wyróżniony
    29 lis 2022

Wyślij zdjęcie

• Anonim
    karinawroc
    27 lis 2022

długo się wchłaniały? kurcze u mnie to już 3 miesiąc, niektóre np po kąpieli mi puchną. Dopiero jak weszłam na ta stronę zobaczyłam w komentarzach że nie tylko ja miałam powikłania po tym zabiegu, zastanawiam się czy laser tu nie pomoże żeby to rozbić.

• Anonim
    Weras
    Użytkownik wyróżniony
    26 lis 2022

Kiedyś robiłam u lekarza 2 X w roku skinbooster, ale zrezygnowałam - bo po nim zostawały grudki .. które z czasem wchłonęły się.
    Teraz miałam / i jeszcze mam taki problem z Aquashine - od maja miałam 3 zabiegi i mam brzydkie zgrubienia wokół jednego oka - zbyt głęboko podany produkt. Miałam już kilka zabiegów fala radiowa która rozbiła pare grudek, ale na kości pod okiem wciąż mam zgrubienie. Teraz próbuje z kosmetolog poprawić to nucleofil eye. Mam nadzieję że w końcu to zniknie

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać