Witajcie. Czy jest na forum dziewczyna, która miała podobnie? 22.04 miałam operację powiększenia piersi implantami mentor. Ból jest nie do zniesienia podczas kładzenia się i wstawania. Nie mogę oderwać nawet rąk od pach. Moja lewa ręka spuchnela. Najchętniej cofnęłabym czas 😔 myślę o wynajęciu łóżka ortopedycznego na pilot bo inaczej nie potrafię się podniesc
Sylwia9204 to super ze juz lepiej ✊️ wejdz na filmiki fizjoterapia estetyczna tam mowia przydatne rzeczy tez o bliznach. Ogolnie to warto sie rozejrzec za rehabilitacja by zaczc sie usprawniac pod okiem speca :) zawsze bezpieczniej i szybciej czlowiek wraca do formy 🙂.
Co do spania to spie sobie na 2 poduszkach inkaskiem pod kregoslupem ledzwiowym czyli juz niemal normalnie ale wciaz na plecach. Mowi sie ze do 2 miesiecy to tylko na plecach mozna spac. W 3cim tygodniu juz mozna niemal normalnie funkcjonowac :)
Dzięki dziewczyny. Dzisiaj jest już 2 tydzień i jest lepiej, natomiast pieczenie w lewej piersi nadal jest.
Anna210 niestety nikt nie powiedział mi jak wstać a kontakt z lekarzem ciężki- czas majówki był niestety. Wstawanie ogarnęłam sama- poprzez filmik i wstaje właśnie tak jak to napisałaś 😊
Marze, żeby się w końcu położyć jak człowiek o wyspać do porządku, bo sen w pozycji polsiedzacej już daje mi w kość.
Długo tak spałyście dziewczyny ? Dzięki za pocieszenie❤️
To prawda. I długo cierpliwości, po wygojeniu zobaczysz jak szybko zapomnisz o operacji :)
Sylwia9204 witaj. Jestes dopiero co po operacji, bol teraz jest normalna sprawa, dlatego lekarz napisal Ci recepte na leki, ktore ten bol maja usmierzac. Dodatkowo jesli chodzi o wstawanie to jest rzeczywiscie trudno ale powinnas zostac poinstruowana w szpitalu przez rehabilitanta jak to robic bezpiecznie (splatajac wyrostowane w lokciach dlonie pod udem i za pomoca nogi, kulac grzbiet dopiero wstawac bez podpierania sie rekami).
Masz kontakt do lekarza na pewno wiec w razie pytan skontaktuj sie z nim.
Ja po 13 dniach od operacji czuje sie juz o niebo lepiej, bol, pieczenie jest rano, jak wstaje ale coraz wiecej moge robic i to wszystko sie uspokoi. Cierpliwosci, na pewno jest Ci teraz mega ciezko i psychicznie tez ale wszystko wroci do normy a piekne piersi beda cieszyc :)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.